Maksimović razjasnio: Nije Janković, nego Sa Pinto!

“Stavio bih te da igraš, ali nemam dozvolu za to“, navodno je Portugalac rekao bivšem štoperu Crvene zvezde!

Fudbal 19.07.2016 | 10:00
Maksimović razjasnio: Nije Janković, nego Sa Pinto!
Robert Prosinečki je počeo sezonu, već u avgustu predao dirigentsku palicu Aleksandru Jankoviću da bi on pod pritiskom tadašnjeg sportskog direktora Zorana Stojadinovića već u martu morao da funkciju ustupi Rikardu Sa Pintu. I baš ovaj poslednji, a ne Janković, nije imao samostalnost u sastavljanju tima o čemu je Nikola Maksimović govorio.

Pojašnjenje u današnjem izdanju Sportskog žurnala. Ma Maksimovićevu inicijativu.

"Rikardo Sa Pinto mi je rekao: ’Nikola, stavio bih te da igraš, ali nemam dozvolu za to’. Ne vidim u tom velikim problem, niti optužujem bilo koga, jer su okolnosti bila specifične", rekao je Maksimović, koji je, treba to istaći, u vreme Sa Pintovog dolaska već bio prodat kiparskom Apolonu, pa je u Zvezdi igrao kao pozajmljen fudbaler.

Prethodne jeseni bio je standardan u timu Aleksandra Jankovića, ali je onda usledila prodaja Apolonu, pa i onaj već čuveni sukob sa Urošem Spajićem posle poraza od Vojvodine... Već na zimu pao je u drugi plan.

"Nisam se našao u timu na spisku putnika za pripreme, trenirao sam u Beograd i za taj period nisam dobio ni dinar nadoknade. Nema, zaista, razloga da se širi priča", pričaMaksimović za Žurnal.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar