Vlast ponovo u Erdoganovim rukama!

Posle neuspešnog pokušaja vojnog udara u Turskoj, zvaničnici u toj zemlji ističu da vlada ima vlast i da je na pravi način "odgovorila teroristima" i "paralelnim strukturama. Prema izveštajima državnih organa ima više od 260 mrtvih i 1.440 ranjenih. Smenjeno je 29 pukovnika i pet generala, a uhapšeno 2.839 vojnika.

Svijet 16.07.2016 | 21:38
Vlast ponovo u Erdoganovim rukama!
Sekularistička turska vojska nije uspela da izvede puč i sa vlasti zbaci islamistički orijentisanog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana. Gotovo 700 vojnika i oficira položilo je danas oružje i izašlo iz sedišta generalštaba turskih oružanih snaga, a potom se predalo policijskim snagama.

"Situacija u Turskoj je u potpunosti pod kontrolom nakon sinoćnjeg pokušaja vojnog udara, tokom kojeg je poginula 161 osoba, ne računajući pučiste", izjavio je danas turski premijer Binali Jildirim.



On je u obraćanju novinarima u Ankari rekao da je istovremeno povređeno 1.440 ljudi, a uhapšeno je i 2.839 vojnika zbog sumnje da su učestvovali u pokušaju puča, prenela je agencija AFP.

Jildirim je pokušaj vojnog udara nazvao "crnom mrljom" na demokratiji u Turskoj i krivicu pripisao "paralelnoj terorističkoj organizaciji".

Prema navodima agencije AP, taj izraz turske vlasti koriste za pokret islamskog sveštenika Fetulaha Gulena, koji živi u SAD i kojeg je zvanična Ankara i ranije optuživala da planira državni udar.

"Fetulah Gulen je vođa terorističke organizacije. Koja god zemlja stoji iza njega nije prijatelj Turske i u ozbiljnom je ratu protiv Turske", istakao je Jildirim, uz kojeg je tokom obraćanja stajao načelnika Generalštaba turske vojske Hulusija Akara, kojeg su vojnici pučisti sinoć držali kao taoca u operaciji u vazduhoplovnoj bazi nedaleko od Ankare.



"Organizatori puča će dobiti kaznu koju zaslužuju", istakao je Jildirim i dodao da su počinioci sada u rukama sudskog sistema.

Erdogan je u Istanbul stigao rano jutros, nešto posle tri sata. U televizijskom obraćanju posle sletanja na aerodrom Ataturk, Erdogan je rekao da je pobunu izvela "manjina" u vojsci i da su neki u vojsci primali naređenja sveštenika Fetulaha Gulena koji je u SAD, preno je AFP.

Erdogan je rekao da će biti "iskorenjeni" oni koji su pucali iz vazduha.

Turski predsednik je rekao da je milion ljudi izašlo na ulice na protest zbog pokušaja državnog udara.

DEŠAVANJA U TURSKOJ IZ MINUTA U MINUT:

21.00 - Hurijet: Državni udar je počeo na svadbi generala

Pokušaj vojnog puča je počeo akcijom dela vojske na svadbi, piše turski Hurijet. Turski komandant vazdušnih snaga je bio otet dok je bio na svadbi 15. jula kada je počeo pokušaj državnog udara.

General Abidin Unal je bio na svadbi kćerke generala jedne od vazdušnih jedinica Mehmeta Sanvera, u jednom od krajeva Istanbula. Na svadbi su osim Unala i Sanvera bili i mnogi drugi oficiri iz vrha turskog vazduhoplovstva. Tokom venčanja, pet helikoptera je sletelo na imanje i uz pucnje uletelo u klub.

Vojnici su oteli Unala, Sahvera i ostale komandante i to je prva registrovana akcija u okviru pokušaja puča. Kasnije je počela blokada mostova, aerodroma, napadi na parlament i obaveštajne agencije.

20.50 - Turski ministar rada optužio je vlasti SAD za organizovanje vojnog puča u Turskoj, javila je Televizija Haberturk.



"SAD stoje iza državnog udara. Nekoliko medija koji se štampaju u Americi su već nekoliko meseci organizovali aktivnosti. Već duže vreme Americi šaljemo zahteve u vezi Fetulaha Gulena. Oni moraju da ga izruče", rekao je Sojlu.

20.00 - Ja sam vrhovni komandant vojske, poručio je turski predsednik ispred svoje rezidencije u Istanbulu, prenosi Rojters.

19.40 - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan stigao je iz Istanbula u Ankaru gde je u nacionalnom parlamentu dočekan aplauzom. U zgradi parlamenta koji je oštećen u noćašnjem pokušaju vojnog puča, održana je vanredna sednica skupštine koja je počela minutom ćutanja, nakon čega je intonirana nacionalna himna, preneo je "Špigl".

Sednici je prisustvovao i premijer Binali Jildrim, kao i načelnik generalštaba Hulusi Akar kojeg su noćas kao taoca držali pučisti.

Jildrim je u obraćanju poslanicima objećao nov početak u saradnji četiri parlamentarne stranke, a pučiste je nazvao "teroristima koji su napali parlament". Takođe se zahvalio opoziciji i građanima na podršci, a 15. juli nazvao budućim praznikom demokratije.



18.40 - Svaka zemlja koja stane iza klerika Fetulaha Gulena, nije prijatelj Turske i može se smatrati da se nalazi u ratu sa nama, članicom NATO pakta, izjavio je danas premijer Turske Binali Jildrim.
 
Kako je objavio Rojters Turska vlada saopštila je danas da zapravo iza puča stoje sledbenici Fetulaha Gulena koji se  nalazi u dobrovoljnom izgnanstvu nekoliko godina.

17.40 - Predsednik Turske Redžep Erdogan pojavio se među pristalicama na ulicama Istanbula i ušao u masu, pozdravljajući narod. On je viđen u javnosti prvi put posle propalog vojnog udara. 

Vidno raspoloženi Erdogan pružao je ruke građanima, a oni su mu oduševljeno otpozdravljali i mahali mu. Oko Erdogana je bilo mnogo pripadnika njegovog obezbeđenja.


17.33 - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan nikad nije voleo tehnologiju, a pogotovo ne društvene mreže, a upravo mu je pametni telefon "iPhone 6" sinoć tokom pokušaja vojnog puča u Turskoj, spasio državu, ali i njega samog.
 
U trenucima totalnog haosa, kada je CNN Turk bio pod okupacijom pobunjenog dela vojske, Erdogan je uključio FaceTime App aplikaciju putem koje je pozvao narod da izađe na ulice, i usprotivi se vojnom udaru.

"Prevazići ćemo ovo", kazao je Erdogan putem CNN Turk televizije. "Izađite na ulice, i odgovorite im. Oni koji su odgovorni dobiće zasluženu kaznu", Erdoganove su reči.

Suština je u tome što su pobunjeni delovi vojske zauzeli prostorije državne televizije, te je Erdoganu praktično bilo nemoguće da izađe u javnost.Ipak, "iPhone 6", a naročito društvene mreže - koje on ne voli i koje je često zabranjivao i onemogućavao pristup u Turskoj, sinoć su promenile tok vojne pobune koja je završila neuspehom.

17.02 - Turska agencija Anadolu javlja kako su pučisti koristili WhatsApp kao glavni kanal komunikacije u pripremi za pokušaj vojnog udara.
 
U porukama koje su objavljene u turskim medijima pučisti su između sebe pisali da će saobraćaj prema Istanbulu blokirati kao i da će blokirati video veze hitnih državnih kanala.



16.50 - Turska vojska je danas zatvorila, pa ponovo otvorila vazdušni prostor oko vazduhoplovne baze Indžirlik na jugu Turske, javio je AP.

15.50 - Vratili se svi brodovi u luku Golčuk, uključujući fregatu.

15.38 - Okončana operacija protiv pučista u Generalštabu turske vojske, javlja Si-En-En Turk.

15.28 - Turske vlasti blokirale američku vazduhoplovnu bazu Indžirlik i presekle joj snabdevanje strujom. U bazi se trenutno nalazi 1.500 pripadnika američke avijacije koji sprovode operaciju protiv Islamske države.



15.20 - Turska nacionalna aviokompanija Turkish Airlines otkazala je 925 domaćih i međunarodnih letova posle pokušaja državnog udara. Između ostalog, otkazani su letovi i iz Beograda, Sarajeva, Podgorice, Skoplja i Prištine. 

15.07 - Fotografija Pazarca Suata Numanočlua koji je goloruk pokušao da zaustavi tenk u Istanbulu obišla je svet.

Naime, Suat Numanoğlua pokušao zaustaviti tenk ispred aerodroma Ataturk u Istanbulu. Prvo je legao ispred tenka, a potom je skinuo majicu i neustrašivo stao ispred tenka.



14.45 - Grčke vlasti su se oglasile pogodom zahteva Ankare za izručenje posade helikoptera koja je učestvovala u pokušaju vojnog udara.
Atina je najavila da će taj zahtev razmotriti u skladu sa međunarodnim pravom. 

"Što se tiče tražilaca azila, postupićemo u skladu sa međunardnim pravom", izjavila je portparol grčke vlade Olga Gerovasili.

Kako prenosi AFP, ona je dodala da je Atina u stalnom kontaktu sa turskim vlalstima, i da će biti uzeto u obzir da su "tražioci azila učestvovali u udaru protiv turskog ustava".

Zvaničnik Generalštaba grčke vojske rekao je da će helikopter biti "odmah vraćen u Tursku".

14.20 - Turske vlasti uklonile sa dužnosti 2.745 sudija, objavila je turska televizija NTV, pozivajući se na saopštenje Visokog saveta sudija i tužilaca.

13.55 - Oko 100 pripadnika oružanih snaga Turske uhapšeno u vazdušnoj bazi u Dijarbakiru.

13.50 - Vlasti Turske nakon pokušaja prevrata smenile gotovo tri hiljade sudija.

13.40 -  

13.35 - Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan poslao je danas SMS poruku pretplatnicima turskih mreža mobilne telefonije u kojoj ih poziva da izađu na ulice i ustanu protiv manjeg dela vojnog vrha. Poruka je potpisana punim imenom turskog predsednika, a kao pošiljalac se navodi "RT ERDOGAN", preneo je Rojters.

13.20 - Jedan od učesnika državnog prevrata u Turskoj bio je i pilot koji je oborio ruski avion Su-24, izjavio je gradonačelnik Ankare Melih Gokček. Prema rečima gradonačelnika, pilot je bio član organizacije sveštenika Fetulaha Gulena.

12.45 - Turski vojni helikopter sleteo je na sever Grčke a osmorica muškaraca koji su bili u njemu zatražili su politički azil nakon hapšenja, saopštila je danas lokalna policija.Kako prenosi Bi-Bi-Si (BBC) turski vojni helikopter sleteo je kod mesta Aleksandropolis.

12.35 - Turski premijer Redžep Tajip Erdogan poručio je Turskom narodu da se bori za demokratiju i mir, prenosi Rojters.

12.30 - Grupa pobunjeničkih vojnika preuzela je fregatu u turskoj bazi Golčuk i zarobila komandanta flote, rekao je turski vojni izvor, prenosi Rojters.

12.20 - Nema prepreka za povratak u zemlju predsednika Turske Redžepa Erdogana, izjavio je premijer Turske Binali Jildirim.

12.10 - Vazdušni prostor iznad regiona Mramornog mora na severozapadu Turske zatvoren je za civilni saobraćaj do 18.05 časova CET, javila je agencija Anadolu, pozivajući se na vazduhoplovne vlasti. Izuzeci će se praviti za avione koji snabdevaju vladu, medicinske i protivpožarne službe.

12.00 - Pučisti koji su pokušali da napadnu hotel u Marmarisu koji je Erdogan napustio nekoliko sati ranije, pobegli su iz tog regiona. Osam članova posade turskog helikoptera koji je sleteo na sever Grčke uhapšeni su. Atina navodi da su tražili azil u Grčkoj.

11.30 - Turski premijer Binali Jildirim ističe da je 2.893 pripadnika vojske i da su među njima obični vojnici kao i visoko rangirani oficiri.

11.15 - Oko 700 vojnika se predalo i izašlo iz Generalštaba u Ankari. Unutra ostalo još oko 150.

10.54 - Turski vojnici u pritvoru:

10.50 - Vanredno zasedanje turskog parlamenta u vezi sa pokušajem vojnog prevrata počeće u 15 časova, izjavio je predsednik parlamenta Ismail Kahraman.

10.46 - Komandant Prve armije Turske Umit Dundar izjavio je o likvidaciji više od sto učesnika državnog prevrata u Turskoj. „Poginulo je 90 osoba, od kojih je 41 pripadnika policije, dva pripadnika vojske i 47 civila, 1154 osobe su ranjene, 1563 je vojnika uhapšeno i ubijeno 104 pobunjenika“, izjavio je v.d. komandanta Generalštaba Dundar na konferenciji za medije u Ankari.

10.45 -  

10.30 - Turski predsednik pozvao građane da ostanu na ulicama i upozorio na mogućnost novog pokušaja da vojska preuzme vlast.

"Novi pokušaj udara može se dogoditi u svakom trenutku, treba da zadržimo kontrolu nad ulicama", napisao je Erdogan na Tviteru.

10.05 -
 

10.00 - Rojters javlja da i dalje traju borbe kod sedišta vojske u Ankari, međutim sa druge strane Sputnjik prenosi informaciju iz turskih medija da je oko 200 nenaoružanih vojnika napustilo kasarne u Ankari i predalo se policiji.

09.00 -   Lideri EU podržali su danas Vladu turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana i zatražili su "brz povratak" u normalu nakon pokušaja puča.

08.50 - U sukobima u Turskoj poginulo je 90 ljudi a 1.154 osobe su ranjene, javlja AFP pozivajući se na tursku državnu novinsku agenciju. Mediji prenose i da je uhapšeno 1.563 vojnika.

08.46 - Nakon pokušaja vojnog puča u Turskoj pritvoreno je 1563 osoba.

08.33 - Agencija Anadolu: Komandant generalštaba Turske kojeg su zarobili organizatori puča, Hulusi Akaru, oslobođen je i nalazi se na bezbednom mestu.

08.25 -


07.57 - Najmanje 16 pobunjenika je ubijeno u sukobima ukomandi vojne policije Turske u Ankari, rekao je šef policije Turske, Celaletin Lekesiz, dodajući da je oko 250 ljudi u pritvoru. Sukobi u komandi se nastavljaju, ali "će uskoro biti završeni", rekao je on. Načelnik Generalštaba Hulusi Akar je spasen, nakon što je držan kao talac u bazi nedaleko od Ankare, navodi Rojters.

07.50 - Predsednik Turske pozvao svoje pristalice da ostanu na ulicama do stabilizacije situacije u zemlji.

07.45 - Fetulah Gulen osudio pokušaj vojnog udara i negirao svoju ulogu u njemu.  

07.31 - Najmanje 60 mrtvih u pokušaju državnog udara u Turskoj, javlja Sputnjik.

07.00 - Turski zvaničnici su saopštili da je 29 pukovnika i pet generala smenjeno sa svojih položaja, prenosi Rojters.

06.50 - Prema podacima turske vlade, uhapšeno je ukupno 754 osobe zbog vojnog udara.



05.50 - Najmanje 60 ljudi je poginulo tokom pokušaja vojnog udara, saopštili su zvaničnici. Jedan avion kojim su upravljali pobunjenici bombardovao je predsedničku palatu u Ankari, prenosi RT.

04.27 - Najmanje 42 osobe ubijene u sukobima u Ankari, javlja televizija NTV. 

04.00 - U toku su hapšenja pučista. Erdogan najavio čistku u vojsci. Avioni upućeni da unište helikoptere koji su dejstvovali u Ankari i Istanbulu.  



03.20 - Turska vlada tvrdi da u potpunosti kontroliše Ankaru. Ukoliko je to tačno, pokušaj vojnog udara u toj državi je propao. 



03.08 - Masa pristalica dočekala Erdogana ispred istanbulskog aerodroma. "Tursku vode ljudi izabrani voljom 45 miliona ljudi. Mi umemo da stojimo ispred tenkova", rekao je Erdogan, prenosi agencija Anadolija. "Organizatori (puča) će platiti visoku cenu", rekao je Erdogan, optužujući Gulena da stoji iza pobune. 

02.57 - Ukupno sedam eksplozija u zgradi parlamenta u Ankari.  Ubijene dve, ranjeno 15 osoba.



02.55 - Vojni avioni nadleću Istanbul. Čulo se nekoliko detonacija, ali nije jasno da li se radi o napadima ili probijanju zvučnog zida. Do sada, šest mrtvih u Istanbulu, javlja NTV. 

02.38 - Grupe vojnika upale u redakcije Si-En-En Turka i dnevnika Hurijet.

02.33 - Redžep Tajip Erdogan je stigao u Istanbul, javljaju turski mediji. 

02.16 - Turska radio-televizija TRT ponovo emituje program. Voditeljka koja je pročitala proglas  lidera vojnog udara tvrdi da je bila prisiljena da to učini. Vojnici koji su se zatekli u zgradi TRT-a su pohapšeni, javljaju turski mediji.

Erdoganove pristalice ušle u TRT
02.11 - Na čelu pobune u Turskoj nalazi se pravni savetnik Generalštaba Muharem Kloše, javlja agencija Anadolija.  

01.52 - Eksplozija u okolini zrade parlamenta u Ankari. Iznad turske prestonice lete avioni i helikopteri. Haosu dodatno doprineo premijer Jildirim, koji je rekao da će "sve letelice koje lete iznad Ankare biti oborene". Si-En-En Turk javlja da su u parlamentu odjeknule tri eksplozije.

01.44 - Policija hapsi vojnike koji su učestvovali u pokušaju vojnog udara. Erdoganove pristalice ušle u državnu televiziju. Erdogan najavio da će se uskoro pridružiti pristalicama u Istanbulu ili Ankari.

00:54 - Kako javlja Sky news Arabic, Hulusi Akar, načelnik Generalaštaba turske vojske je ubijen.

Ranije je javljeno da je general Alkar otet.

00:43 - Mogerini poziva na poštovanje demokratskih institucija

Visoka evropska komesarka Federika Mogerini pozvala iz Mongolije putem tvitera na suzdržanost i poštovanje demokratskih institucija:

00:41 - Napad helikoptera na Državnu bezbjednosnu agenciju

Vojni helikopteri otvorili su vatru na sjedište Državne bezbjednosne agencije u Ankari, javila turska državna agencija Anadolija.

00:40 - Prema poslednjim informacijama, Erdogan je pokušao da odleti za London nakon što je odbijen od strane Nemačke, javlja NBC.

00:38 - Avion Turkish Airlinesa je poletio u 21:43 sati iz Sarajeva po našem vremenu, a na istanbulski aerodrom je sletio u 00:21 sati po lokalnom vremenu.

00:33 - Tenkovi u Ankari okružili zgradu parlamenta, prenosi Rojters izjave svjedoka.

00:32 - Ukoliko turska vojska zaista uspije izvesti državni udar, zbacivanje turkog predsjednika Tayyipa Erdogan, koji vlada Turskom od 2003, biće jedna od najznačajnijih promjena vlasti na Bliskom istoku u mnogo godina, smatraju stručnjaci koji se bave ovim djelom svjeta.

00:30 - Sukobi na istanbulskom trgu Taksim. Pristaše Erdogana stigle su na Taksim u središtu Istanbula, a prema prvim informacijama došlo je do sukoba. Twitterom kruže informacije da je došlo i do pucnjave.

00:05 - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je u večerašnjoj izjavi podršku Vladi Republike Turske i demokratiji u toj zemlji.

Pucnjava se čuje i na istanbulskom aerodromu „Ataturk“.

Izvori: BN televizija/ RTS/ ROJTERS/ HURIJET/ NTV/ ANADOLIJA/ RT/ SPUTNJIK

Komentari / 137

Ostavite komentar
Name

Dane

15.07.2016 20:22

Pocelo je...

ODGOVORITE
Name

VOJNI PUC U REPUBLICI SRPSKOJ

15.07.2016 20:52

Ovo isto je 1997 uradio Milorad Dodik u Republici Srpskoj.Uz podrsku SFOR-a zauzeo je policijske stanice i repetitore i protjerao legalnu vlast!

Name

je

15.07.2016 21:03

Je li moguce da se normalan covjek raduje ratu bilo gdje...da si ikad bio u istom, ne bi tako pisao...pi!

Name

Lune

15.07.2016 21:14

Koji je to manipulant,lopov i izdajnik!? Zamisite da to sada uradi neko iz opozicije,strijelalji bi gore nego u Ausvicu!?

Name

Ratni vojni invalid

15.07.2016 21:22

Zelim samo da podsjetim ove mladje koji ne znaju sa kakvom se vatrom i kakvim rusenjem Srpske bavio danasnji lazni "patriota"!? Sada kada je privatizovao i drzavu i narod,sada glumi velikog patriotu,a sutra da mu stegnu dupe izdao bi zadnji pedalj Srpske!?

Name

borac

16.07.2016 03:26

Ne vide to slijepci a komentarisu tudje probleme.

Name

Neko

16.07.2016 05:23

Moras prvo biti pismen pa onda nesto uradi

Name

KEKO

15.07.2016 20:30

Pre par dana u Srebrenici rece Turski drzavnik,ako u Bosni nema mira,nema ni u Tusrkoj.Samo.pre par danau imali su.par teroristicki napada i na desetine mrtvi a pre desavanja nebi da komentarisem a danas pokusaj drzavnog udara.U svojoj drzavi nemogu da dovedu red a zele u tudjoj da uvode.Ej komsije Bosnjaci pamet u glavu

ODGOVORITE
Name

re.

15.07.2016 20:39

Mozda krecu u Bosnu

Name

zumba

15.07.2016 20:43

Drzavni udar se desava samo u drzavama,imatmo srecu kod nas u Republici Srpskoj se to nece nikada desiti.

Name

Re

16.07.2016 00:01

To Zumba Srbine!

Name

JSO

15.07.2016 20:34

Sa srećom i do jutra bilo svega i svačega.

ODGOVORITE
Name

Dare

15.07.2016 20:46

JSO i u tvojoj kuci takodje

Name

jelena

15.07.2016 20:46

Kako mozes tako pricati????

Name

Ab

15.07.2016 21:45

Moze li onda entitetski udar ili bilo sta drugo samo da otjeraju ovog naseg satrapa.Pa ljudi on ce nas potpuno unistiti

Name

vrs rvi

15.07.2016 20:48

Ostvarila se ona poslovica: ko želi rat u kući mu bio. Bili su uzigrali na sve strane.

ODGOVORITE
Name

re

15.07.2016 20:58

Zelen si. Ameri rade sistematski. Pogledaj ko smiriva Lavrova?!

Name

erdogan

15.07.2016 20:49

No sikiriki,sve je rjeseno. Ja to po kratkom postupku...

ODGOVORITE
Name

Bakir

15.07.2016 20:54

Ostavlja sad Erdogan Tursku u amanet Izetbegoviću.

Name

bibi

15.07.2016 20:55

Bakire trci po pare!

Name

miko

15.07.2016 20:59

kad ce mo mi drzavni udar napraviti?

ODGOVORITE
Name

Tiganj

15.07.2016 21:31

Moraš imat državu za to

Name

Владо Бања Лука

15.07.2016 21:01

Oland se neki dan sastao sa Putinom i obnovio ekonomsku saradnju sa Iranom. To se nije svidjelo CIAi i Mosadu, pa su ga opomenuli "teroristickim napadom" u Nici. Erdogan je spustio loptu,izgladjuje odnose sa Rusijom. Izvinuo se! Juzni (turski) tok ponovo pokrenut... Naravno, to se (iz perspektive Vol Strita i londonskog Sitija) ne smije dozvoliti... Erdogan se od saveznika Novog svjetskog poretka, pretvorio u smetnju i sad hoce da ga uklone. Ko hoce da gleda, sve je jasno kao dan...

ODGOVORITE
Name

Re vlado

15.07.2016 21:28

Tacno u slovo

Name

Bl

16.07.2016 01:40

Eto ti znas hahahaha ufati se interneta,sela,i tako sviraj borbene. Spavanje

Name

Nema od puca nista!

15.07.2016 21:03

Policiji je naredjeno kao i obavjestanoj sluzbi i ostalim agencijama da sprijece drzavni udar, a ovo je drzavni udar od dijela vojske, grupice, ne cijele vojske. Ovo nece uspjeti, ako Bog da. Bit ce ponizeni ovi koji su pokusali drzavni udar.

ODGOVORITE
Name

Boxon

15.07.2016 23:29

Nadam se da če biti građanski rat pa da konačno propadne prokleto tursko carstvo i poslednji turski sultan. Dosta su se Srbima bavili. Šta će jadni bosanski muslimani. Moraju se okrenuti ISIL.u

Name

rodjo

15.07.2016 21:05

Ne mogu da vjerujem koliko su glupi ovi sto komentarisu.Kad vec blejite u kompijuter,poslusajte pametne ljude sta govore. Naravno da je gospodin Dejan Lucic genije po tim pitanjima,pa Jugoslav Petrusic itd...!

ODGOVORITE
Name

sve znaju

16.07.2016 06:14

Ma da samo ti slusaj masonske pijune koji ti pune mozak raznim manipulacijama

Name

Hamis

15.07.2016 21:06

Sad ce Bakir zapjeniti ode drugi babo u izbjeglistvo...eto ga Bake u Sarajevo kandiduj ga za naredne izbore ima glat da pobjedis snjim

ODGOVORITE
Name

re

15.07.2016 23:38

Koji kretenski komentar u pm

Name

Hehe

16.07.2016 02:05

Propade puč sad će tek da vam zaprdimo

Name

Fu-Do

15.07.2016 21:26

Rugala se ruga pa joj postala druga, sada ćemo da vidimo čija majka crnu vunu prede. Dodo može malo lakše da diše, pogotovo što takvo nešto nema šanse da se desi kod nas. Osim ako ili dok Ameri ne pređu na plan B.

ODGOVORITE
Name

mocca

15.07.2016 21:38

Sta ce sad Doboj:))

ODGOVORITE
Name

Ab

15.07.2016 21:55

Slusaj majmune.Ovi ljudi bez obzira sto imaju razlicite poglede na organizovanje drzave ipak vole svoju zemlju.A ovaj tvoj laktaski satrap samo voli svoj dzep.Ali ti konju to ne kontas

Name

glupani

15.07.2016 22:20

Bas ste glupi sa komentatima-pojedinci.Glupani pitajte vlasnika stoke koju tovi u RS-u sta ce sada sa njom

Name

Hamis

15.07.2016 22:04

Jooj osta Bake po drugi put siroce

ODGOVORITE
Name

re.

15.07.2016 22:54

Jesil siguran.Pa i generali su Turci,vole ga jos vise, bedo jedna.

Name

re.

16.07.2016 04:21

Za*ebo si se,sad su Erdogan i Bakir ojacali jos više,sad razmišljaj kud ces razguliti.

Name

yu

15.07.2016 22:08

Da je ovako djelovala JNA nebi bilo rata,pohapsila zatvorila sve bila bi mirna Bosna!!!

ODGOVORITE
Name

re

16.07.2016 03:58

Pa zar nije djelovala JNA? Pa ciji su avioni i helikopteri sto su letili, .....?

Name

Hahaha

16.07.2016 08:26

Cuj nije djelovala JNA...tebi ocigledno treba malo vise casova istorije

Name

YU

16.07.2016 20:47

Ne treba meni vec vama klipani jedni!!Jesu,ali u ime Miloševića za moje pare.

Name

rs

15.07.2016 22:15

Vidite sta se desava sa Erdoganom pa je pitanje sa ce biti i sa Bakirom.....a toliko su prijetili kad ono umjesto Srba Erdogan u zatvoru.A i Dodik je plasio narod sa nekih 500.000 muslimana koji ce se naseliti pa je nosio cilime hodzama i uveo jezik za muslimane u skole RS.........Ipak moje saucesce svim domacim izdajnicima, Dodiku,Mladenu Duricu, mentolima koji su glasali za Dodika,tama ste se osunetili i kupili cilime kad ono pade Erdogan haha.

ODGOVORITE
Name

re.

15.07.2016 22:42

Sta si zapjenio ,rano se raduješ a i da na vlast dodje vojska oni jos vise vole Bakira.Ti mislis da nece mozda Srpski generali doci na vlast u Turskoj.Turcin je Turcin il vojnik ili civil.

Name

NEČE SRBIN

15.07.2016 22:53

E VI RE U SVEMU PO SRBIMA. OTKUD TI SAD SRBIN NA VLASTI U TURSKOJ. SVAŠTA UMIŠLJAŠ.

Name

ps

15.07.2016 23:42

Ti imas kompleks od Dodika, vjest je o drzavnom udaru, a ne o nasim politicarima

Name

Jadan

16.07.2016 05:27

RS, kakve veze ima Dodik sa pučom u Turskoj? Ja profila....

Name

zumba

16.07.2016 05:42

Erdogan je sada jos jaci.

Name

Re rs

16.07.2016 06:08

Dobro jutro, sta ima? Mislim da ti sada bolje pristaje razumno sje*an (za rs)

Name

re re

16.07.2016 06:29

I treba da dođe SRBENDA na vlast u turskoj,tamo je centar PRAVOSLAVLJA bio a i vratiće se milom ili silom.

Name

za dodikove i balijske botove koji su na istom zadatku

16.07.2016 09:18

Nema veze sa pucom u Turskoj ali ima veze sa drzavim udarom u Srbiji i RS sto je predhodnica stvaranja multietnicke RS i Srbije za dolazak Turske.Nisu Karadzic i SDS nosili cilime hodzama,uvodili nepostojeci 'bosanski' jezik,niti su hapseni na NDH granici jer su nosili pare ustasama, niti su unistavali srpstvo u RS i Srbe iz SA pokusavali da uniste,niti dovodili papu gdje su poklana srpska djeca,niti je u kako vi nepismeni kazete koji ne znate padeze a iz provincije ste BanjOJ Luci nastao SDS i RS,svu izdaju je radio onaj iz Laktasa kome vi ponizno pu.ite.A sto se tice Turske vama je kraj kao i Bakiru to vam je poruka od Srba samo nema ko da vam javi nesrecnici haha.

Name

Edo,Slatina-Tuzla

15.07.2016 23:01

00:05 - Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović uputio je u večerašnjoj izjavi podršku Vladi Republike Turske i demokratiji u toj zemlji. P.S. Bakire nemoj molim te u moje ime , vise volim sekularnu(gradjansku) vlast nego vjersku!!

ODGOVORITE
Name

Mostar

16.07.2016 07:44

Dosta više tvoga lupetanja!

Name

Big Danijel

16.07.2016 08:46

Glup si.

Name

Mirza B.Malta

16.07.2016 11:45

Edo........medo jedan, ne s..i i ti i tebi slični! Juče otvorena turska firma u TZ, novih 200 zaposlenih. Aerodrom TZ dodatno "živnuo" sa izvozom mesa za Tursku.... Za sekularnu državu na ovim prostorima je 90% stanovnistva. A ti tvoji "sekularisti" su u TZ pa brat bratu 70-tak godina na vlasti. U zadnjih 15 godina samo su fontane pravili...

Name

Edo,Slatina-Tuzla

16.07.2016 17:25

@Mirza .... Mi u Tuzli biramo između manjeg zla,između unuka ustaškog bojnika i oficira SS "Vafen" i Imamovića,mislim da je Imamović manje zlo ! "Moji sekularisti" su na vlasti 72 godine u Tuzli i nakon 02.10.2016.,gle čuda Dan Tuzle,će ostati na vlasti!Fontane i jezera bolje praviti nego kasabe gdje je SDA na vlasti i džamije(u Gornjim kolonama u Kreki do bivše pjeskare sada cinkaone 6 kuća,da 6 a napravljena džamija,eto SDA sekularnosti a od 6 kuća 3 su nemuslimanske!A o decibelima ezana sa džamija da ne govorim jer nismo svi vjernici i muslimani u Tuzli!

Name

Tinasla

17.07.2016 17:59

Edo konju

Name

С4

15.07.2016 23:26

Нека неко докаже да у свему нема Русије. Не може турадија тек тако мучки оборити руски авион, линчовати пилота и да помисле како су некаква сила. Сад би ЕУ могла мало да се позабави и мигрантима из Турске, јер још увијек трају санкције ЕУ према Русији. Једним метком 2 зеца, а можда и 3, то ће се видјети у наредним мјесецима.

ODGOVORITE
Name

Redzep Tayip Erdogan

16.07.2016 00:00

Mala pokazna vjezba u sultanovoj reziji a Balkan se odmah uzbudio.Hvala braci s brdovitog Balkana na pozornosti.

ODGOVORITE
Name

Milos Obilic

16.07.2016 06:46

A gdje vam je taj sultan? Nece dugo. Nacu ja i njega!

Name

Bravo Erdogan

16.07.2016 00:30

Erdogan ugušio pobunu.General Erdoganov oslobodjen.Bravo Turci bravoooo.

ODGOVORITE
Name

bl

16.07.2016 06:31

Ostade islamista na vlasti...steta!

Name

Niki

16.07.2016 00:50

Niste dobro obaviješteni, vojni udar nije uspio.

ODGOVORITE
Name

Miki

16.07.2016 00:57

E glupih komentara. Zar se niko ne pita hoće li biti žrtava, sta će se desiti sa berze, privrede Možemo li jos koju hiljadu tona mesa prodati nekome i td i td. Nemate gaće na sebi a lupate gluposti.

ODGOVORITE
Name

Јоја с Козаре

16.07.2016 06:49

Тако је Мики. Имамо ми панетнијег посла.

Name

virus

16.07.2016 07:09

Pa sto vise polome i uniste sve vise ce trebati im izvesti.U prevodu dok se nekom nesmrkne drugom se nesvane.

Name

Re miki

16.07.2016 08:27

Pored svojih briga da jos brinem o turcima,...zabole me ko za lanjski sneg

Name

Bosanac

16.07.2016 04:23

Brinite se vi svi komentatori za sebe i svoje gu*ice. Daleko je Turska, kao i Rusija... Svi se vi ovdje bajagi bavite visokom politikom, a ne znate napisati tri prosto proširene rečenice, i još se prepucavate ko je pismeniji. Sikter, more!

ODGOVORITE
Name

Srbin

16.07.2016 06:40

Pa naravno, kad je turska zadnjica u pitanju onda nam pises sikter... Evo sit cu da se isplacem zbog ruske nesreće.. Ko i oni zbog onolikog stradanja nad SrbimA

Name

Srbin

16.07.2016 06:57

Ispravka, zbog Turske nesrece

Name

anti-bot

16.07.2016 05:40

Na čijoj strani je Obren?? Hahahaha

ODGOVORITE
Name

obren

16.07.2016 09:29

Pa na svojoj bratskoj strani,naravno TURSKOJ. ŽIVJELA TURSKA

Name

ErdoAn

16.07.2016 05:47

JAČI SAM NEGO IKAD!!!

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2016 08:24

Tako je i nas Slobo mislio pa...

Name

Milan

16.07.2016 05:49

Edrgoan sad je jos jaci a sekularisti ce tek sad platit cjenu !

ODGOVORITE
Name

Glavas

16.07.2016 05:54

Dodje red i na vas gospodo turci, uživajte u novonastaloj situaciji, sve se vraca,sve placa pa i zlo koje ste posejali po svetu

ODGOVORITE
Name

Da se zna

16.07.2016 06:51

Nikada oni ne mogu platiti za zlo koje su pravili po citavom Mediteranu stotinama godina, a pogotovo ne za zlo po jugoistocnoj Evropi.

Name

Miki

16.07.2016 08:24

Da su pravili zlo niti jedan slavenski narod ne bi zivio ovdje...svako je imao pravo propovijedati svoju vjeru

Name

Re. Miki

16.07.2016 08:43

Pa da su nas sve pobili ko bi harac davao, od koga bi uzimali danak u krvi.. I ostale dažbine

Name

hehehe

16.07.2016 06:06

Radikalni muslimani su najvece zlo na svijetu. Pogledajte samo sta rade u Francuskoj, Siriji i Turskoj, tako ce biti i u Njemackoj kad se nakote za par godina, jednostavno nikada oni ne mogu biti evropski narodi, to su totalno razlicite kulture, ponasanja i obicaji, a kako vidim i u BIH sve je vise Bakirovih pristalica sto nimalo ne vodi na bolje, sve im je vise draza Turska nego EU, tako da nas i posle 200 godina Turskog unazadjivanja i dalje unazadjuju u svakom smislu, sta su samo sada napravili od Sarajeva, ne daj boze nikom.

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2016 07:02

"Uzmi sta za glavu", ali velicine pogacice

Name

turska

16.07.2016 07:47

Muslimani su svjetska sila koja kontroliše kompletan svijet

Name

Miku

16.07.2016 08:22

Kako si ti smijesan...sve ovo sto rade radikalisti je placeno od strane izraela...zasto se ne desavaju napadi u izraelu??? Cilj izraela je stvoriti nemir u islamskim zemljama kako bi skrenuo pozornost sa sebe...sve su ovo predznaci sudnjeg dana, a kao konacni je zajednistvo muslimana i pravoslavaca u borbi protiv izraela. Zivi bili pa vidjeli

Name

pitanje

16.07.2016 06:57

Hocete li ih nabijati na kolac?

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2016 07:12

Sad imaju savremenije metode, pale na lomacama, javno

Name

Edo

16.07.2016 07:06

Najnoviji hit na radio stanicama u Turskoj : "Ne može nam niko ništa jači smo od sudbine..."

ODGOVORITE
Name

Refa

16.07.2016 07:43

Mile daj referendum da li prihvatamo ili ne prihvatamo rezultate ovog puca u Turskoj!

ODGOVORITE
Name

Amar

16.07.2016 07:51

Nedaj boze da pukne u turskoj, tada bi pukla I cijela evropa, ko bi sprijecio egzodus tih ljudi ovamo, zato neka se niko ne raduje problemima u turskoj

ODGOVORITE
Name

Lijevcan

16.07.2016 07:54

I Oland i Erdogan ovih dana obavljaju isti posao,cilj je zajednicki i tako se malo pomalo sklapa svjetski mozaik na stetu obicnih ljudi,koji opet sa druge ne vide sta se desava nego mrze jedni druge i ubijaju. Kada bi svako pruzio ruku svome bliznjem a da ga ovaj ne ugrize za tu ruku bilo bi bolje. Sve ovo sto se desava dovesce samo da vece totalirizacije vlasti nad sopstvenim narodom,ljudi ce bivati sve manje slobodni a sve vise kontrolisani

ODGOVORITE
Name

Glavas

16.07.2016 07:57

Nemiri, ubistva, teroristi i napadi.. Sve se to danas desava u islamskim zemljama il te napade rade islamisti po evropi, zašto pitam se?!

ODGOVORITE
Name

David

16.07.2016 11:41

Pitaj rokfelera on ce ti potanko objasniti

Name

Drina lo

16.07.2016 08:09

Onaj nesrećnik u Srebrenici izjavi da kad u Bosni nema mira onda ga nema ni u Turskoj, bogami Bosna mirna al zato Turska propada, još kurdi kad otcepe 40% teritorije biće turcima po mediji muka ahahaha

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2016 10:30

Ili si glup ili ne informisan! Ono sto je poslo za rukom u svim zemljama, koje su htjeli unistiti, u Turskoj nije imalo prolaza. Iz ovoga samo mogu izaci jaci, jer su ocistili svoje redove. Za razliku od pojedinih koji samo pricaju i mlate praznu slamu (razna otcjepljenja, razna sravnjavanja sa zemljom...) , ovi urade ono sto kazu.

Name

Drina lo

16.07.2016 11:11

Ja sam dobro informisan, od kada je Erdogan na vlasti u Turskoj samo problemi

Name

Re

16.07.2016 12:22

Onda promjeni sredstvo informisanja! Turska je dugo vremena bila niko i nista, ali je se zadnjih 15-god ekonomski izdigla i izgradila, a od par Firmi su napravili svjetske brendove. Turska nije 1 cent nekome duzna... E sada sto Turska nece da radi u tudjem interesu, vec radi prvenstveno u svom, tu nema pomoci

Name

Don Kihot

16.07.2016 08:39

Nemoj da nam više oni pričaju o demokratiji i ljudskim pravima i slobodi građana,pravdi, kad u zadnjih 110 godina imali su 7 državnih udara...toliko o demokratičnosti....Hvala neka vas tamo nama ovdje netrebate. Duh demokratije ne može biti nametnut spolja. On mora izrasti iz unutrašnjosti naroda. Mržnja onih koji su zli nije toliko opasna kao njihovo prijateljstvo.Sa znanjem raste i sumnja.

ODGOVORITE
Name

Fikret

16.07.2016 08:56

Ako neode Erdogan ode Turska tamo sa Jugoslavijom Irakom Libijom Sirijom Narod uvjek ode na pogresnu stranu jel ga mediji i neke sluzbe odvedu u pogresan pravac

ODGOVORITE
Name

Nani K.

16.07.2016 08:57

Sta je misevi??? Babo vratio kontrolu nad drzavom. Ala ste se obradovali. Turska je velesila. Zivjela Turska :)

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

16.07.2016 09:29

Kakva crna velesila,strane sluzbe je mogu razbucati kako hoce puna je rupa kao svajcarski sir.Ne razumijem da ti kao Srbin koji je primio islam navijas za bivseg okupatora Balkana ne kontam sta imas od toga.Vi bosanski muslimani ste izgubljen narod totalno...

Name

Srpko Četnikovic

16.07.2016 10:21

Par stotina turaka manje posla za PUTINA! Hajte turci na prasetinu,slavimo!

Name

sinisa

16.07.2016 10:26

Ha ha ha velesila.

Name

boro

16.07.2016 10:11

Kako god da bude , muslimani u cijeloj Evropi nemaju više šta da traže . Počeće lov na njih kao na divljač , a ovi naši miševi bolje da se ne javljaju .

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2016 10:30

Boro umij se, ne vidis od krmeljova!

Name

Ibro

16.07.2016 10:53

Boro jadan si. Boze dragi pomozi covjeku mozda dzin upravlja sa njim smiluj se dragi boze

Name

Za Divljač

16.07.2016 12:08

Boro,nije ti dobro ?

Name

racio

16.07.2016 10:25

Iza su uvijek SB i pare. A vi pogodite čije? Ako su onih čije pretpostavljam da jesu Erdogan neće dugo.

ODGOVORITE
Name

tviter

16.07.2016 10:29

A sta. zar jos nisu skinuli ovog ?

ODGOVORITE
Name

Kontra

16.07.2016 10:30

Steta!

ODGOVORITE
Name

mićko

16.07.2016 10:42

Nažalost nema ništa gore nego radovati se tuđoj nesreći što je kod nas na balkanu, zavisi koje si vjeroispovijesti normalno,međutim mnogi su se grdno prevarili,turska će iz ovoga izaći jaka ko crna zemlja,živi bili pa vidjeli

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2016 11:21

U pravu si, ko i mi sto smo izašli, Sirija itd

Name

milojko babić

16.07.2016 10:43

Kakav, neuspio.Nikad se ne zamjeri Strašnom Vladimiru i MAJČICI!!!

ODGOVORITE
Name

Hm

16.07.2016 11:08

Vojni udar se tako ne radi. Prvo su oni morali uhapsiti Erdogana i još njih par pa objaviti da su preuzeli vlast, a ne izlaziti tenkovima na ulice i iritirati narod. Da li je ovo neka podvala?

ODGOVORITE
Name

Re

16.07.2016 11:47

Bravo za komentar! A pogledaj ove "experte" sto komentarisu! Covjek se zapita imaju li bar nesto u glavi

Name

kukavicka politika

16.07.2016 11:40

Kukavica se krije iza retardiranog naroda jer zna da vojska nece pucati po narodu.Vojska je pokusala da spasi Tursku ali su proglaseni izdajnicima ali nema im spasa.

ODGOVORITE
Name

lol

16.07.2016 12:07

Kako znaš ?

Name

Spasili

16.07.2016 14:28

Se od MMFa

Name

opel

16.07.2016 12:09

Čovjek koji im je donio ekonomski preporod, Turska 7 ekonomska sila svijeta, obrazovao im narod, nezaposlenost 9%, država koja je nezadužena prema MMF-u i svjetskoj banci, te su pod vlašću tog čovjeka postali regionalna ekonomska i vojna sila, kada bi to neki od naših političara uradio, da li bi ga mi mijenjali

ODGOVORITE
Name

Milos Obilic

16.07.2016 13:17

Naci cu ja i tog Erdogana kao sto sam nasao i murata!

ODGOVORITE
Name

logika

16.07.2016 14:32

buaahahahahhahahahhahahahahhha. e moj majmune

Name

Deki

16.07.2016 13:25

Uskoro u turskoj narodno veselje, goste zabavljaju poznati muzicari, a iznenadjenje veceri "Glavni Baja" sa hitom "Ne moze nam niko nista" uz pratnju orkestra "Macka u bijelim cizmicama"

ODGOVORITE
Name

Srpko Četnikovic

16.07.2016 14:14

A u Republici Srpskoj se pjeva "Spremte se spremte ČETNICI"

Name

stevo

16.07.2016 14:08

Jbga,opet smo navijali za gubitnike kao i uvijek,Erdo ih je razbucao kao masnu vrecu i tek sad ce da im pritegne kajase,trebalo je stisnuti pa izaci pred tenkove i oruzanu silu sa bojevom municijom,zato kapa dole Erdi,zna covjek posao,a nocas kad se jos nista nije znalo kako ce zavrsiti i dok svi svjetski predsjednici sute i cinculiraju cekajuci koja ce strana pretegnuti Bakir prvi rizikne i daje podrsku Erdi, ovim ga potezom kupio za sva vremena i Erdo ce mu vratiti kad god mu zatreba

ODGOVORITE
Name

Milan

16.07.2016 16:19

Stevo Bakir ima cilj i zna gdje moze dobit pare bez kamate dok Baja nemoze dobit ni po 10% kamate

Name

Erdogan

16.07.2016 14:57

Pliva patka pliva guska sva evropa bice Turska.

ODGOVORITE
Name

Banjalucanin

16.07.2016 15:15

Nema od Turske nista,tanka je kao jufka!Bice ona uskoro gora od Sirije...

Name

KS

16.07.2016 15:50

Ide Srbin ubi patku ,ubi gusku...znas dalje...slusao si Baju Malog Knindzu

Name

Re .ZA SVE

16.07.2016 20:00

Smirite se malo idioti !!!!

Name

re.

17.07.2016 05:59

Slusaj i gledaj sta Turcin radi,pusti ti i guske i patke j.bote one, knindza da je bio junak kao sto je u pjesmi jos uvijek bi bio u Kninu.

Name

vrs rvi

17.07.2016 15:11

Trebao bi se upoznati sa Senadom Šahinpašićem Šajom iz Foče. I on je nešto slično pjevao i palio budale kao što si ti. Zajedno sa Alijom, Čengićem, Silajdžićem i još ponekom sitnom ribom opljačkali su milione koju su poslale islamske države kao pomoć muslimanima. Samo ti nastavi da pjevaš i budi ovan za šišanje.

Name

Munja

16.07.2016 16:05

Pa nije to Yugoslavija

ODGOVORITE
Name

Podrinjac

16.07.2016 18:38

Nadam se da ce se puc nastaviti a Turska prsnuti kao dinja.Mnogo je Erdogan rasirio svoje pipke.Pa zaigra mecka i na njegovim vratima.U svakom slucaju svet ulazi u sve veci haos i komplikacije ciji ishod moze biti katastrofalan.

Name

re.

17.07.2016 00:59

Jes vam krivo sto je Sultan ojacao,teško onom ko radi protiv Turske.

Name

re odgovor

17.07.2016 09:06

Ovo je sve izrežirano u režiji Tajipa Erdogana da bi se otarasio političkih i vojnih protivnika unutar sopstvenog naroda a ujedno time pod pričom o namještenom puču uklonio sve prepreke i prijetnje za svoj režim. Pod lažnom pričom i sceniranim pučem Erdogan koristi priliku da smijeni sve sudije i tužioce koji nisu podanici režima, Erdogan smjenjuje pod tom pričom sve nepodobne policajce i vojnike i na njihova mjesta postavlja sebi odane ljude i naravno politički podobne za režim. Erdogan to nikada nebi mogao uraditi da vlada pravna država, jedino se takva situacija može uraditi u vanrednom stanju. Pametan čovjek vidi dalje od svog nosa, zato ne nasjedajte na priču o kojekakvom puču. Sve je to REŽIJA da se režim učvrsti i produži njegov vijek trajanja. Puč je laž iza koje se kriju mnogo veći ciljevi.

Name

Brle

16.07.2016 20:28

Zanimljivo da se NATO nije uveo u Tursku izmedju pucista i Erdogana, ili mozda sto su oni turcia nisu Srbi.

ODGOVORITE
Name

labud

16.07.2016 22:18

Ne razumijem ove koji se raduju koji zele gradjanski rat u Turskoj? Sta dobivate time da gledamo i citamo kako svakodnevno ginu civili? To sto se nama desilo u bivsoj YU u najvecoj mjeri sami smo krivi i nije to nikakav razlog da drugima zelimo isto zlo, a mozda i vece. Zar nije dosta krvoprolica po svijetu? Je li nam to postalo dosadno ako dnevno ne pogine 1000 ljudi? Zasto smo postali toliko zli? Zar bar mi koji smo to iskusili ne bi mogli da se pomolimo Bogu da ne dodje do krvoprolica u Turskoj ili da se pomolimo Bogu da nigdje narod ne gine zbog politike i politicara. Da se pomolimo Bogu za onu gladnu djecicu u Africi i na kraju da se pomolimo Bogu za same sebe, za svoje komsije i da se pomolimo Bogu za radna mjesta. Ljudi moji zasto smo postali toliko zli?

ODGOVORITE
Name

bolje mir

17.07.2016 08:31

Vi sto puno brbljate po portalima upamtite--ako nebude mira u Turskoj nece ga biti ni na balkanu a ni u evropi pa se vi radujte ratu u turskoj.

ODGOVORITE