Sale o Bobiju: Želja ostala samo na riječima!

Trener košarkaške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević u četvrtak će izdati saopštenje povodom slučaja Bobana Marjanovića.

Košarka 14.07.2016 | 11:45
Sale o Bobiju: Želja ostala samo na riječima!
Đorđević je odbijao da konkretno govori o ovom pitanju tokom kvalifikacinog turnira, ali je za "Politiku" izjavio da će se u oglasiti saoštenjem na zvaničnom sajtu Košarkaškog saveza Srbije.

"Marjanović je odličan momak i čestitam mu na ugovoru koji je potpisao. On nesumnjivo, kao i ostali igrači, ima želju da igra na Olimpijskim igrama u Riju. Međutim, sve je to ostalo samo na rečima, jer je otkazao učešće 12 sati pre prvog treninga. Osnovni zadatak selektora je da izabere igrače koji imaju određene karakteristike i kao igrači i kao ličnosti, one koji imaju kvalitet i formu za određeno takmičenje, a koji ujedno žele da se stave na raspolaganje selektoru i da bezrezervno prihvate odluke o sastavu tima. Mnogo puta, ako ne i uvek, 12 izabranih nisu skup 12 najboljih, nego skup 12 koji najbolje igraju zajedno. Reprezentacija koju trenutno vodim jeste najbolja reprezentacija Srbije", rekao je Đorđević za "Politiku".

Čitav problem oko igranja novog centra Detroit Pistonsa nastao je dan pre okupljanja nacionalnog tima, kada su Marjanović i Nikola Milutinov otkazali selektoru, ali se centar Olimpijakosa, za razliku od Bobija, pojavio na okupljanju.

Sale je ostao pri odluci da 221 centimetar visokog centra ne pozove na pripreme na Kopaonik, a u međuvremenu se oglasio i Marjanović koji je pomalo bespotrebno istakao da su sada "otklonjene sve prepreke" za njegovo učešće u nacionalnom timu.

"Kao što sam već u nekoliko navrata rekao, moja velika želja je da ponovo nosim dres Srbije. To se nikad nije ni dovodilo u pitanje. Sada su otklonjene i sve prepreke koje su stajale na putu da se stavim na raspolaganje selektoru. Ako pričamo o mojim željama i emocijama, naravno da bih želeo da igram za reprezentaciju na Olimpijskim igrama i pomognem joj da ostvari što bolji rezultat, ali poštujem svaku odluku selektora", rekao je nedavno Marjanović.

On se prilikom potpisivanja trogodišnjeg ugovora sa Detroit Pistonsima, vrednog 21 milion dolara, odgovarajući na pitanja lokalnih medija dotakao i mogućeg nastupa na OI, rekavši da bi voleo da ide, ali da će poštovati odluku selektora.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar