Spaleti: Džeko je prvi napadač Rome, ako ostane...!

Lućano Spaleti, trener Rome, javno je izrazio svoju želju da Edin Džeko, kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine ostane u rimskom klubu i oživi svoju karijeru.

Fudbal 16.07.2016 | 10:30
Spaleti: Džeko je prvi napadač Rome, ako ostane...!
Džeko je uz dosta pompe stigao u Romu prvo na pozajmicu, a potom je potpisao i trajni ugovor, ali je u prošloj sezoni postigao svega deset golova na 39 utakmica u svim takmičenjima.

Međutim, Spaleti je izjavio da Džeko radi prave stvari i da pokazuje dobar stav na treninzima u namjeri da se poboljša u novoj sezoni.

"Samo mogu iskazati svoju želju da Džeko ostane u Romi. Prošle sezone sam mu pokušao pomoći, sada gledam šta radi. On mora da ima želju da ostane u Romi. Ako nastavi pokazivati takav stav biće naš prvi napadač sljedeće sezone", rekao je Spaleti za italijanske medije.

U prilog ovoj izjavi idu i četiri postignuta pogotka kapitena "zmajeva" u prvom poluvremenu prve pripremne utakmice rimskog kluba protiv niželigaša Pincola. Roma je slavila sa ubjedljivih 16:0, a Džeko je četiri puta pogodio mrežu za samo 15 minuta.

Trener rimske "vučice" dodao je da klub pokušava da izdejstvuje ponovni dolazak Vojčeha Šćesnog, koji se nakon isteka pozajmice morao vratiti u londonski Arsenal.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar