Trgovci u BiH jedni od najneljubaznijih

Agencija „Global Market Solutions“ u saradnji sa agencijama iz regiona, tokom juna je provela istraživanje o kvaliteti usluge u različitim delatnostima, uključujući supermarkete, benzinske pumpe, turizam i ugostiteljstvo, maloprodaju, telekomunikacije, banke i autosalone.

Bosna i Hercegovina 13.07.2016 | 13:50
Trgovci u BiH jedni od najneljubaznijih
Prema parametrima koji mere pozdrav, poznavanje proizvoda, nuđenje dodatnih proizvoda, ispitivanje potreba i zahvalu na kraju, BiH je zauzela pretposlednje mesto sa skromnim rezultatom od 66,16 odsto.

 
Zadržan nivo (ne)ljubaznosti

Već ustaljeno BiH zauzima poslednje ili pretposlednje mesto, te se trend nastavio i ove godine. Poslednja dva mesta su zauzele Crna Gora i BiH kao i prošle godine, s tim da se kod Crne Gore bileži značajan napredak od 8 odsto, dok je BiH zadržala isti nivo (ne)ljubaznosti osoblja.

Približan rezultat ima i Makedonija, 66,44 odsto i Srbija, 68,13 odsto, koja je prošle godine imala znatno bolji rezultat i bila je na drugom mestu, dok su Slovenija i Hrvatska ispred, sa daleko boljim rezultatom i napretkom u odnosu na prošlu godinu.

Što se tiče regionalnog poretka po kategorijama, Slovenija je ubedljivo najbolja u poznavanju proizvoda, nuđenju dodatnih proizvoda i zahvali, dok je bh. trgovcima nuđenje dodatnog proizvoda upravo najslabija kategorija, a zamalo su najgori i u poznavanju proizvoda. BiH je prestigla samo Crna Gora.

Letargija ili manjak edukacije?

O letargičnosti bh.prodavaca govori i veoma niska stopa u postavljanju pitanja u cilju ispitivanja potreba kupaca, u čemu je najbolja Makedonija.

A da nije bilo Crne Gore koja je BiH u svim kategorijama pratila za 1 do dva odsto, BiH bi bila šampion i u nepozdravljanju kupaca.

"Ovo istraživanje radimo već 8 godina zaredom, a od 2009. godine imamo napredak od tek 3 odsto. Evidentno je da menadžeri vrlo malo pažnje posvećuju unapređenju nivoa kvalitete usluge, te još uvek nismo razvili svest da nije samo cena ono što diktira ponovni dolazak kupca. Mnogi i ne znaju kakve mogućnosti postoje sa minimalnim ulaganjima", poručuju iz agencije.

Što se tiče rezultata po delatnostima, celokupno u regiji, zavidan rezultat od čak 90,63 odsto je ostvaren u autosalonima, gde je poznavanje proizvoda čak 100 odsto, dok je najlošiji rezultat zabeležen u supermarketima gde se ubedljivo narjeđe pozdravlja, najmanje se poznaju proizvodi, ispituju potrebe i nude dodatni proizvodi.

Poražavajuća je činjenica da tek 56 odsto prodavaca u supermarketima pozdravi svoje kupce.

Izvor: infobrcko.com

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Srbin

13.07.2016 14:25

Ovo me uopste ne cudi sta treba jadan radnik svi se iskaljuju na njemu radi ko rob bez dana slobodno za 400 km. Sigurno ce biti cio i veseo. Dajte ljudima 700-800 km pa onda nesto trazite od njih.

ODGOVORITE
Name

zitto

13.07.2016 14:26

E , ovo je živa istina , bleje u kupca k'o telad , k'o da si im ćaći ušao u kuću , a ne u trgovinu !

ODGOVORITE
Name

trgovac

13.07.2016 15:22

Vecina kupaca i jeste talad koja svoje frustracije lijeci na trgovcima.

Name

tok

13.07.2016 15:50

Pa rade za 400 km mjesečno,dok neki polupismeni koji su došli do posla zna se kako po razno-raznim institucijama zarađuju troduplo više,a ništa ne rade...jesu li oni ljubazni molim te

ODGOVORITE
Name

brzi

13.07.2016 16:25

Ne lupajte gluposti,Plata ne igra nikakav povod za neljubaznost.Kiseli kupus je kiseo u kaci,Ali i kad ga izvadite iz kace.Kultura i kucni odgoj.

Name

Bojan

13.07.2016 17:16

Dosta se toga nosi iz kuce, nema sumnje, ali kada ti posle prvog cijela plata ode na rezije I eventualno prevoz a za zivota ostane malo, ni najvredniji niti najkulturniji covek ne moze se fokusirani na posao! Trgovacki lanci su moderna vrsta robovlasnika!

ODGOVORITE
Name

Drina

13.07.2016 21:20

Tu rade robovi koje gazde iskorištavaju

ODGOVORITE