LŠ, video - Marinović: U Poljskoj još jače!

Šampion BiH, Zrinjski, pružio je žestok otpor favorizovanoj Legiji, pa će nakon mostarskih 1:1 u Varšavu otputovati sa dozom optimizma i vjerom u prolaz u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Fudbal 13.07.2016 | 09:30
LŠ, video - Marinović: U Poljskoj još jače!
Bh. klubovi katastrofalno su odigrali kvalifikacije za Ligu Evrope. Široki Brijeg, Sloboda i Radnik eliminisani su već na prvoj stepenici, ali je aktuelni šampion BiH, Zrinjski iz Mostara, osvjetlao obraz i pokazao da može parirati favorizovanoj Legiji iz Varšave.

Mostarskih 1:1 zadovoljilo je Vinka Marinovića, šefa stručnog štaba "plemića", koji je uoči prvog susreta isticao jačinu poljskog šampiona. Ipak, njegovi izabranici prikazali su poprilično dobru partiju, izvukli remi, pa na revanš odlaze sa pristojnim šansama za iznenađenje.

"U prvom poluvremenu možda smo i previše respektovali rivala. Prepustili smo posjed lopte Legiji i sva igra nam se svodila na kontranapade. Gosti su vršili pritisak, ali su se neke stvari na poluvremenu u svlačionici posložile. Nažalost, primili smo gol. Ali, kao da nas je taj gol probudio, nakon čega smo došli do igre kakvu smo priželjkivali", istakao je Marinović.

Mostarcima ostaje sedam dana da se pripreme za revanš u Varšavi, koji je na programu 19. jula od 20:45 časova.

"Sam podatak da je trener Legije poveo Dudu, Jodloveca i Nikolića, igrače koji su prije dvije sedmice igrali na Evropskom prvenstvu, govori koliko su i oni nas shvatili ozbiljno. Legija je postigla gol u Mostaru i sigurno da je bliža prolasku dalje. Istina, dali smo ga i mi, pa imamo donekle aktivan rezultat. U Poljsku moramo otići hrabro, pokušati odigrati još bolje nego danas", zaključio je Marinović, posebno pohvalivši navijače koji su napravili pravi ugođaj na stadionu "Pod Bijelim brijegom".



Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar