Moto GP: Navija za Doktora, a sprema crveni tepih za Lorenca!

„Godine ne predstavljaju nikakav problem da se Rosi na kraju sezone nađe na najvišem mestu na postolju“, kaže Kejsi Stoner, aktuelni test vozač Dukatija, i budući trener Horhea Lorenca.

Ostali sportovi 14.07.2016 | 08:15
Moto GP: Navija za Doktora, a sprema crveni tepih za Lorenca!
Ekipa Dukatija radi vredno na razvoju novih unapređenja na motociklima, ali je jasno da su timske simpatije u trenutno aktuelnim borbama za titulu naklonjenije liku Horhea Lorenca, nego Valentina Rosija. U Dukatiju možda tako misle zbog Lorencovog transfera, ali pristrasnost nije u opisu radnog mesta Kejsija Stonera, aktuelnog test vozača Dukatija, i budućeg trenera u Lorencovom timu.

„Godine ne predstavljaju nikakav problem da se Rosi na kraju sezone nađe na najvišem mestu na postolju. Do kraja sezone ima još mnogo, mnogo da se vozi, a ja očekujem da ćemo na novog šampiona morati da čekamo sve do samog kraja. Budimo realni, Rosi ima velike šanse za osvajanje titule, i ne bi bilo pravedno ako bi ga prerano izključivali iz borbe za titulu“, rekao je realni Kejsi Stoner, koji je predhodnih nedelja usavršavao nova poboljšanja motocikla za ekipu Dukatija.

Važno je napomenuti da će u sezoni 2017. Kejsi Stoner biti zvanični konsultant svih vozača na Dukatijevim motociklima. Kada se kaže svih, onda se ne misli samo na fabričku ekipu Dukatija, već i na sve ostale timove u kojima se koriste motocikli italijanskog proizvođača.

Kada je već tako, osnovna ideja Dukatija se dovođenjem Stonera stvori pogodan ambijent u koga će se lako uklopiti šampionski lik. Odabir je pao na Horhea Lorenca, a koliko su u Dukatiju zapravo naoštreni na najviše ciljeve govore i procene da oni trenutno ulažu ogromne svote novca u razvoj motocikala. To bi trebalo da znači, da u narednoj sezoni uz pomoć Španca žele da napadnu titulu u kraljevskoj klasi.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar