LŠ - Zrinjski: Legija je favorit, ali i izazov!

Prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski večeras startuje u kvalifikacijama za Ligu šampiona protiv Legije iz Varšave.

Fudbal 12.07.2016 | 12:00
LŠ - Zrinjski: Legija je favorit, ali i izazov!
Nakon eliminacije sva tri predstavnika BiH (Široki Brijeg, Sloboda i Radnik) u kvalifikacijama za Ligu Evrope, u utorak u okviru drugog kola kvalifikacija za evropsku fudbalsku elitu, kreću i mostarski "plemići".

Mostarci dočekuju jedan od najjačih poljskih klubova, koji je prema priznanju iz tabora Zrinjskog, favorit za prolaz u dalje takmičenje.

Trener hercegovačkog tima Vinko Marinović je naglasio u najavi prvog dvoboja da Zrinjski očekuje izuzetno teška utakmica sa kvalitetnim protivnikom.

"Podatak da Legija ima pet reprezentativaca koji su nastupali na Evropskom prvenstvu dovoljno govori o tome. Nadam se da će moji igrači dati maksimum i da ćemo uspjeti da dođemo do dobrog rezultata. Sami znate da je Legija favorit međutim sigurno da i moji iigrači imaju jedan veliki izazov pred ovu utakmicu", izjavio je Marinović na konferenciji za štampu koju su prenijeli lokalni mediji.

Slično mišljenje o predstojećoj evropskoj utakmici imao je i kapiten Zrinjskog Pero Stojkić.

"Iako je Legija favorit i mi imamo kvalitet sa kojim se možemo suprostaviti i nadam se da ćemo zabilježiti povoljan rezultat. Nama će biti mnogo lakše igrati po ovoj vrućini, ali kako nama tako i njima", rekao je Stojkić i pozvao mostarske navijače da dođu u što većem broju na stadion "Pod Bijelim brijegom".

Utakmica između Zrinjskog i Legije igra se danas s početkom u 18.30 časova.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar