LE: Sloboda ispala zbog "sumnjivog" penala!

Fudbaleri Slobode eliminisani su u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Bolji od Tuzlaka bio je Beitar nakon minimalne pobjede u revanšu u Jerusalimu - 1:0 (0:0).

Fudbal 07.07.2016 | 21:30
LE: Sloboda ispala zbog "sumnjivog" penala!
Bosna i Hercegovina više nema predstavnika u kvalifikacijama za Ligu Evrope!

Poslije ispadanja Širokog Brijega i bijeljinskog Radnika, bez plasmana u drugo kolo kvalifikacija ostala je i tuzlanska Sloboda poslije dvomeča sa Beitarom koji su tuzlanski navijači čekali punih 12 godina.

U prvoj utakmici na "Bilinom polju" rezultat je bio bez golova što je dalo šansu izabranicima Husrefa Musemića da u četvrtak u Jerusalimu prođu u dalje takmičenje protiv "favorizovanog" rivala.

I bili su blizu!

Ali, "ispriječio" se ukrajinski sudija Oleksandr Dedro koji je iz jedne "sumnjive" situacije u 65. minutu pokazao na bijelu tačku nakon što se defanzivac Tuzlaka Ivan Kostić "naslonio" na igrača Beitara Omera Acilija! I pokazao odbrambenom fudbaleru Slobode čak i žuti karton!

Isti igrač je bio neumoljiv sa "kreča" i prevario golmana Kenana Pirića!

Imaće crveno-crni za čim da žale, posebno zbog šansi u prvom poluvremenu kad je u nekoliko navrata golman Boris Klejton spašavao izraelski tim nakon dobrih prilika Damira Mehidića, ali i duboko u sudijskoj nadoknadi, kad je iz mreže "izvadio" udarac glavom Mahira Karića.

Beitar - Sloboda 1:0 (0:0)

Beitar: Klejman, Rueda, Mori, Acili, Šecter, Ajbinder, Kolodemir, Valpurt (od 72. minuta Barihon), Mojal (od 85. minute Koen), Mišan, Magbo

Sloboda: Pirić, Kostić, Džidić, Karić, Efendić, Zeba, Ordagić, Stjepanović (od 81. minuta Krpić), Mehidić (od 73. minuta Govedarica), Veselinović, Merzić.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar