Otišao i Tata: Dolazi Bijelsa da ubijedi Mesija?!

Tata Martino podneo ostavku na mesto selektora Argentine. Marselo Bijelsa potencijalni kandidat za njegovo mesto, ali je pre samo nekoliko dana dogovorio saradnju sa Lacijom. Da li će to praviti problem?

Fudbal 07.07.2016 | 09:00
Otišao i Tata: Dolazi Bijelsa da ubijedi Mesija?!
Reprezentacija Argentine je nakon odlaska najboljeg igrača ostala i bez selektora.

Tata Martino je podneo neopozivu ostavku na mesto selektora "gaučosa" nakon što je u prethodnih godinu dana dva puta reprezentaciju Argentine odveo do finala Kopa Amerike - i dva puta izgubio.

Ovaj bivši trener Barselone je nacionalni tim svoje zemlje preuzeo 2014. godine, nedugo po porazu u finalu Svetskog prvenstva od Nemačke kada je Alehandro Sabelja odlučio da ode, i za to vreme je njegova ekipa pobedila 19 puta, pretrpela tri poraza i još devet puta odigrala nerešeno.

On je otišao i zbog "neizvesne sudbine" oko olimpijske selekcije Argentine, koju uskoro očekuje put u Rio, a nije poznato ko će od "zvezda" dobiti priliku da nastupi za "gaučose" na tom takmičenju.

Pre Martina i Lionel Mesi i Serhio Aguero su najavili da se povlače iz reprezentacije, a Fudbalski savez Argentine počeće pregovore sa Marselom Bijelsomkoji bi mogao da ih ubedi da se vrate u nacionalni tim.

On je pre nekoliko dana preuzeo Lacio, pa je pitanje kakvo će mišljenje o "obavljanju dva posla" imati Klaudio Lotito i ostali ljudi iz rimskog kluba, ali pretpostavlja se da je to jedina nada kako bi se najbolji fudbaler planete još jednom obreo u dresu Argentine.

Marselo Bijelsa je već vodio reprezentaciju Argentine od 1998. do 2004. godine.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar