EURO - Bejl: Zašto ne bismo mogli kao Grčka i Danska?!

Reprezentativac Velsa Garet Bejl rekao je da njegova ekipa sa dosta samopouzdanja dočekuje utakmicu polufinala EP protiv Portugala.

Fudbal 06.07.2016 | 15:30
EURO - Bejl: Zašto ne bismo mogli kao Grčka i Danska?!
Fudbaleri Velsa i Portugala u sredu igraju polufinale šampionata Evrope. Meč je na programu od 21.00 u Lionu.

U drugom polufinalu, u četvrtak, sastaju se Francuska i Nemčka.

"Očigledno je da smo premašili očekivanja ljudi, svesni smo toga. Ali, uvek smo verovali da možemo do kraja... Vidite bajku Grčke i Danske u prošlosti i pomislite - zašto ne bismo mogli i mi to da uradimo?", rekao je Bejl, koji je istakao da je njegova ekipa rasla kako je turnir odmicao.

"Napredovali smo kao tim u kvalifikacijama, a još više smo porasli tokom turnira. Kad smo morali da pobedimo igrajući ružan fudbal, pobedili smo ružno. Kad smo morali da igramo fudbal, igrali smo fudbal. Verovao sam da možemo nešto da uradimo, zato sam i rezervisao odmor tek za 11. jul... Mnogo smo naučili iz prve dve utakmice protiv Slovačke i Engleske, stvarno smo napredovali i dobili mnogo više samopouzdanja", dodao je on.

Bejl se prisetio i reči saigrača iz Real Madrida, reprezentativca Nemačke Tonija Krosa.

"Sećam se da je Toni Kros rekao da ćemo da odigramo samo tri utakmice na Evropskom prvenstvu. Bilo je dosta smeha i šale, ali bilo je dosta maltretiranja tokom godina... Bilo bi baš lepo da se sretnemo u finalu", rekao je Bejl.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar