Video - Božinov o Evertonu: "On nije normalan!"

Brazilac pričao, Bugarin prevodio. Zanimljiv intervju Evertona Luiza koji je postao ljubimac navijača Partizana posle "bombe" u "večitom derbiju". Božinov: "On nije normalan, može da trči tri utakmice uzastopce!".

Fudbal 06.07.2016 | 11:30
Video - Božinov o Evertonu: "On nije normalan!"
Valeri Božinov ima nekoliko uloga u Partizanu. Osim što mu je primarna misija da daje golove, ima i prevodilački posao.

U toj ulozi je bio više puta. "Zapalo" mu je i da prevodi reči Brazilca Evertona Luiza, koji zna jedino portugalski jezik i kaže da mu je jedina smetnja da se oseća potpuno fenomenalno u Partizanu.

Ono što je zanimljivo jeste kako je Božinov, koji je promenio nekoliko zemalja, razgovarao sa Evertonom.

Prevodio mu je uz pomoć italijanskog, portugalskog, engleskog, srpskog jezika! I rukama :)

Everton je, između ostalog, rekao da mu je u Partizanu lepo, da su svi predusretljivi, da svi hoće da mu pomognu, a naučio je i dva, tri fudbalska termina na srpskom jeziku poput "leđa", "sam si"...

Raduje se što će u Partizanu imati i zemljaka - dolazi Leonardo, koga ne poznaje lično, ali je čuo za njega.

O golu na derbiju...

"Prezadovoljan sam što sam dao gol. Svidela mi se atmosfera na derbiju. Ovo je jedan od najboljih derbija na svetu i zato sam posebno srećan zbog tog gola".

Dodao je i da nije imao nikakvih problema zbog proslave gola, oko koje se diglo mnogo prašine. Kaže da je na društvenim mrežama dobio mnogo uvredljivih i pretećih poruka, ali dodaje da je to "očekivano i normalno".

"Ovo je 21. vek i treba svi da se ponašamo normalno. Ovo je sve samo fudbal, dok traje utakmica igra se na terenu, a posle nje da krene svojim normalnim tokom".

Najsmešnije je bilo kada je Božinov prevodio pitanje o tome kako to da je van terenu miran, povučen, a na terenu "životinja" (snimak od 4:20).

"Kad sam na terenu dajem sve za klub za koji igram", odgovorio je Everton.

Bilo je pitanje da li zna koliko pretrči na utakmici i da li ima utisak da je ponekad kao na motoru.

"Igram na takvoj poziciji kad moram da igram i odibranu i napad. Posle utakmice sam iscrpljen, istrošen, jer treba da pokrijem veliki deo terena. Ali, ja sam takav igrač, mislim da mi je to kvalitet".

Božinov je nasmejao Evertona kada mu je rekao da "nije normalan", jer može da trči tri utakmice zaredom.

"Pa, videli ste ga, ljudi, stvarno nije normalan", rekao je Bugarin.

I onda je Božinov još jednom nasmejao sve: "Ja ga na utakmicama viđam više nego kad smo ovde, na pripremama, majke mi! Ovde razmenimo nekoliko rečenica: 'Ćao, kako si', a na terenu je svuda!".

POGLEDAJTE:



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar