Bijeljina: Nove smjene u javnim ustanovama

45. sjednicu Skupštine grada Bijeljine obilježile su smjene direktora nekih javnih ustanova u gradu, kao i zaključak kojim je zatraženo od Centra javne bezbjednosti Bijeljina da se ispitaju nezakonitosti i zloupotrebe u radu gradonačelnika Miće Mićića i gradske administracije.

Republika Srpska 30.06.2016 | 16:00
Bijeljina: Nove smjene u javnim ustanovama
Klub odbornika SDS-a ni danas nije prisustvovao skupštinskom zasjedanju, ali su održali konferenciju za novinare negirajući optužbe iznijete na račun njihovog rada.

Na sjednici skupštine grada smijenjeni su direktori Dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj” na čije čelo je imenovan Slaviša Vujanović, Centra za socijalni rad gdje je na mjesto direktora imanovan Marko Milisav, “Muzeja Semberije” - Radoje Bogdanović , Turističke organizacije Bijeljina – Simo Laketić i SKUD-a “Semberija” - Siniša Kajmaković, kao i članovi nekih nadzornih i upravnih odbora.

Iako zasjedanju nisu prisustvovali Klub odbornika SDS-a održao je konferenciju na kojoj su izrazili neslaganje sa ovakvim odlukama sadašnje skupštinske većine.

Pored ove tačke dnevnog reda izvještaj je predstavio i Nadzorni odbor koji je imenovan radi ispitivanja regularnosti rada načelnika odjeljenja i gradonačelnika u prethodnom periodu.

Na osnovu ovog izvještaja zatraženo je od Centra javne bezbjednosti Bijeljina da se ispitaju nezakonitosti i zloupotrebe u radu jer je samo u analizi novčanih tokova uočen niz propusta i dug u lokalnom budžetu od 5,5 miliona maraka, a neka dugovanja su i iz 2013. godine.

Predsjednik Skupštine grada Dragan Đurđević rekao je na zasjedanju da treba istražiti da li je gradonačelnik vršio pritisak i zloupotrebu službenog položaja u slučaju sklapanja ugovora sa "Semberskim novinama" o izdavanju prostora za Gradski odbor SDS-a, kao i zašto gradonačelnik nije postupio po zaključku Vlade Republike Srpske o dodjeli javnog poljoprivrednog zemljišta, koje je trebalo biti izlicitirano.

Na dnevnom redu se raspravljalo o načinu i uslovima javne prodaje građevinskog zemljišta “Industrijska zona 2”, u okviru koje su iznijeli i niz primjedbi na rad prethodne skupštinske većine.

Iz kluba odbornika “Pokreta uspješna Srpska” zatražili su od gradonačelnika imenovanje zamjenika jer se odugovlačenjem nanosi šteta pripadnicima bošnjačkog naroda kojima pripada ova funkcija.

Na sjednici su još razmatrane i tačke vezane za nacrt regulacionog plana “Centar grada”, o određivanju rada dežurnih apoteka, informacije o realizaciji proljetne sjetve i pripremama za žetvu strnih žita, kao i informacije o stanju zaposlenosti i nezaposlenosti na području grada Bijeljina.

BN televizija