Obračun crnogorskih klanova u Novom Sadu

U pucnjavi koja se sinoć oko 21.30 dogodila u Ulici Vase Stajića u Novom Sadu, povređeni su Slobo Kašćelan, koji važi za vođu kotorskog klana i njegov telohranitelj Vladan Vučković iz Herceg Novog.

Srbija 28.06.2016 | 09:18
Obračun crnogorskih klanova u Novom Sadu
Kašćelan i njegov telohranitelj nalazili su se u crnom "Audiju A6", cetinjskih registarskih tablica, kada je za sada nepoznata osoba na motoru zapucala u automobil. Tom prilikom, teške telesne povrede zadobio je Kašćelan. On je zbrinut u Urgentnom centru i nije u životnoj opasnosti. Vučković je zadobio lakše telesne povrede i posle ukazane lekarske pomoći zadržan je na lečenju.

Okolne ulice bile su zatvorene za vreme uviđaja, a cio grad je bio blokiran u potrazi za napadačima. Kašćelan, prema evidencijama policijskih službi, važi za vođu jedne od kriminalnih grupa u Kotoru. Ispitivan je u slučaju likvidacije Saše Markovića, koji je navodno bio slučajna žrtva, a ubijen je pre tačno godinu, ali i Gorana Đuričkovića, koji je navodno bio "target" i, kako se spekulisalo, napravio  grešku, koju mu nalogodavci nisu oprostili.


 
Nakon ubistva Aleksandra Markovića, policija je detaljno pretresala kuće Kašćelana, ali tom prilikom nisu ništa našli. Kašćelan je nepravosnažno osuđen na dve godine i osam meseci zatvora zbog pokušaja ubistva Igora I. Markovića (39).

Izvor: Srbija Danas/Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar