Zoran Babić se provozao "vazduplohovom"

Zoran Babić, funkcioner SNS, nije gubio vreme tokom boravka u Njujorku, već je razgledao grad iz helikoptera, što košta i do 1.300 dolara, saznaje „Blic“.

Srbija 27.06.2016 | 22:59
Zoran Babić se provozao "vazduplohovom"
Nekadašnji šef poslaničke grupe naprednjaka odleteo je prošle nedelje prvim letom do Njujorka. To mu, međutim, nije bilo dovoljno, već je išao i u panoramsko razgledanje grada helikopterom.

Ovaj izlet u Njujorku moguć je samo bogatijim turistima jer cena karte, bilo da letite sami ili sa drugim turistima, nije sitnica ni za evropski džep, a kamoli za srpskog poslanika.

Privatna vožnja ovim helikopterom košta 1.300 dolara, a ukoliko ima više turista, cena je između 200 i 300 dolara plus taksa.

„Blic“ je ‘uhvatio’ bivšeg šefa naprednjaka kako strpljivo čeka u redu da kupi kartu za helikoptersko panoramsko razgledanje. Juče nije bilo moguće saznati kakvu kartu je Babić kupio.

Ova privilegija bogatijih - turističko razgledanje iz vazduha Velike jabuke, traje oko pola sata.

Zoran Babić je odranije poznat kao neko ko ima sklonosti ka turizmu. On je u porodičnoj kući u Vrnjačkoj banji otvorio pansione koje je reklamirao, a za informacije ostavio svoj broj telefona. Kada je izbila afera zbog Babićevih pansiona, on je izjavio da su pansioni vlasništvo njegove majke.

Bivši šef skupštinskih naprednjaka trenutno je na čekanju na neku državnu funkciju. Odbio je mesto generalnog sekretara SNS, a rado bi, kako se navodi, sebe video na nekom ministarskom mestu ili u najgorem slučaju kao prvog čoveka „Puteva Srbije“.

Kartu za prvi let do Njujorka iz Beograda posle tridesetak godina kupio je, prema saznanjima “Blica“, u vreme kada je šef SNS i mandatar Aleksandar Vučić trebalo da putuje. To je za Babića bila prilika da na preko deset hiljada metara visine desetak sati provede bliže šefu i mogućoj funkciji. U međuvremenu Vučić je odustao od leta, a Babić poleteo.

Ovaj funkcioner je za avionsku kartu morao da izdvoji oko 400 evra. Ako se tome pridoda panoramsko razgledanje, i to ono jeftinije, to je cela poslanička plata koju prima i narednih šest meseci po prestanku funkcije.

NEPRIKOSNOVENI KRALJ LAPSUSA

Babić je neprikosnoveni kralj lapusa, a neslavnu titulu je dobio kada je umesto ‘vazduhoplov‘ izgovarao ‘vazduplohov‘.

Posle su se nanizali biseri poput onog kada je umesto svetlosnih godina izgovarao svemirske godine...

Izvor: Blic
 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hm

27.06.2016 21:25

Tipični balkanski ljakase.

ODGOVORITE
Name

Neo

28.06.2016 09:22

Eh da je ljakse u pitanu bilo bi super...ovaj je moron!

Name

Laz

28.06.2016 01:12

30 minutni let iznad New Yorka kosta 500$

ODGOVORITE