Nema preglasavanja u Predsjedništvu BiH

Govoreći za BN televiziju o današnjoj sjednici, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić je rekao da nije donesena odluka da se glasa o odluci o Sporazumu o stabilizaciji i pridruživanju. Ivanić smatra da za sada nema uslova za donošenje takve odluke.

Bosna i Hercegovina 27.06.2016 | 21:41
Nema preglasavanja u Predsjedništvu BiH
“Mi jesmo danas na dnevnom redu imali informaciju, ali odluka o prihvatanju nije bila i mi se nismo izjašnjavali o toj informaciji zato što nema konsenzusa. Da smo se izjašnjavali, ja bih bio protiv. Druga dva člana bi bila za i bilo bi preglasavanje", rekao je Ivanić, ističući da bez konsenzusa nema mjesta donošenju bilo kakve odluke. 

Ivanić je dodao da će ova tačka ponovo doći na dnevni red, kada se za to steknu uslovi. Međutim, prema riječima Ivanića, to ne treba skoro očekivati.

"Kako meni trenutno izgleda, mislim da uslova neće ubrzo biti”, rekao je Ivanić.

To znači da su pregovori na "stend baju". 

"Ja mislim da odgovornost za to nose oni koji su stvorili ambijent koji se desio povodom popisa i uvjeren sam, politički govorim, ne govorim sad o sadržaju samog izvještaja, nema šanse da se tu nešto desi dok se ne napravi neki kompromis, ako uopšte postoji želja", rekao je Ivanić.

Komentari / 18

Ostavite komentar
Name

miki

27.06.2016 19:57

Sada kada krenu blokade jer naprimjer Hrvatska nece da gradi mostu Gradiski, jer djeca iz RS nece imati bosanski jezik, i tako do beskraja

ODGOVORITE
Name

Nema veze

27.06.2016 22:06

Hrvatsku premostimo za jedan dan.;)

Name

buco sir

27.06.2016 20:00

Dobro jutro majstore, hajmo sada malo o ekonomiji. Tja tu ste profesionalac?

ODGOVORITE
Name

FCUK EU!

27.06.2016 20:35

Ivanicu, tebi jos niko nije rekao! MI NECEMO U EU! Puno je stovatelja Stepinca tamo... REFERENDUM!

ODGOVORITE
Name

Ре

27.06.2016 20:57

Иди бре бегај. Иваничу ради све да обични народ опет не испашта све тј. гурај питај моли све у правцу помирења и ЕУ. Народу је доста ДОДИКОВАЊА народ је скоро гладан.

Name

FCUK EU

27.06.2016 21:13

@Pe Pojma ti nemas! Nisam snsd-OVCA, ali Vatikanska tvorevina nije za nas pravoslavce! To ce da bude nas posljedni ekser u kovcegu! EU- pederi, lezbeke, Vatikan, ustase, Stepinac...itd.! Ako je tebi to dobro, seli se tamo, Njemci te cekaju oberucke! Vidi samo sta se desilo sa Hr. PRODANA burazeru do zadnjeg dinara! Radije gladan na svojoj zemlji nego sit medju tim ubicama! P.S. Ocigledno da si zaboravio ko nas je bombardovao osiromasenim uranijumom!? I ti bi tamo?

Name

re FcUK EU

28.06.2016 03:42

Po tebi ni Grcka, Bugarska, Rumunija i jos neke pravoslavne zemlje nebi trebale biti u EU, jer je to Stepinac uzrok? Druga stvar, za koju to Rusiju vi navijate, onu Carsku (koja je pobila milione svojih gradjana), onu Komunisticku (koja je isto to uradila) ili ovu novu pocev od Gorbacova, pa do Putina, gdje sve bivse drzava SSSR-a traze odvajanje od Rusije. I na kraju, ako vec se kacis za Stepinca (a mrzim ga i ja i taj covjek nema veze sa EU), kako objasnjavas da Draza Mihailovic nije docekao oslobodioce Beograda iz SSSR-a, vec je pucao na njih? A rehabilitovan je. Sto se tice pedera i pedofila, postoje mnoge afere i u Pravoslavnoj crkvi, i to je jedna velika posast koja ne bira religije. Slazem se za ustase. Al ti treba reci da je najveci broje neofasistickih organizacija u Rusiji. Uranij? Svaka granata nacinjena od specijalnih celika sadrzi uranij, pa i minobacacka. A svi su ih ispaljivali. NJemacka? Siguran sam da najmanje jedan iz tvoje porodice radi tamo i da ti ponekad posalje koji dinar. Putin? Pa eto vidis da se miri sa Erdoganom. Mislis da osjeca prijateljstvo za nas? Sve su to interesi moj brale. I na kraju licno pitanje. Vozis li Ladu ili VW Golf? I to dizel koji trosi cep goriva.

Name

@re FcUK EU

28.06.2016 08:37

P.S. Ladu Nivu, petoro vrata! Jbg., moraju se pcele razvesti kojekude. ;-)

Name

re FcUK EU

28.06.2016 09:13

Glup si i naivan burazeru do bola! Plitak kao Vrbas poslije suse! Moj niko nema vani, obradjujemo svoju zemlju i hranimo druge ako se ima viska! A to sto su Bugari, Grci i ko vec usli u EU, pokajali su se prvog dana! Uveli su ih u EU ekumenisti i izdajnici kao PATAK u Srbiji i DEZERTERI kao Milorad! PLACENICI, ukratko! Procitaj nesto drugo u zivotu osim Informera! Nemoj da budes kao konj sa uzgijama...

Name

Nepoznat

27.06.2016 21:31

Treba ko koga do kraja i toje to....

ODGOVORITE
Name

Kiki

28.06.2016 04:28

100 posto

Name

Wien Beč

27.06.2016 22:43

Za FCUK EU,Pa majke ti šta su Rumuni,Bugari i Grci ako nisu pravoslavci.Imaš vrlo skučen prostor u glavi,skučeno ograničen.

ODGOVORITE
Name

FCUK EU

28.06.2016 09:12

Srpski FPÖ, odbi i kupi si orla jednog, betoskog da ga na kapiju namontiras! Svi ti koje nabrajas hoce van iz EU, odavno! Nista im dobro nije donijela osim mizerije im pederluka...

Name

istina

27.06.2016 23:00

Uvjek sam imao osjecaj da se jednog dana vratim u svoju drzavu.Ali kad ovo sve pratim sta se desava,kako svako gleda svoj interes a drzavu i narod stavljaju na stranu.Sve mi se to GADI i pljujem na to sve.Koji ste vi politicari go.na velika.Izgleda rodni kraj nikad vise nece me vidjeti. Treba da se stidite.A narod koliko mi je zao njih toliko i nije zato sto glasaju za te smradove.

ODGOVORITE
Name

Damir

28.06.2016 00:30

Ispade da je Ivanic elegantno prešao Mileta. Bakir ih je sve zajedno prešao. Kako stvari stoje popis će biti objavljen. To je isto tako jedan od uslova za EU. Rs će objaviti neki svoj rezultat. EU će priznati popis kojeg objavi agencija na nivou Bih. U takvoj situaciji Rs će biti etiketirana da blokira put ka EU. Realno i federaciji odgovara bolja zaštita domaće proizvodnje u tom sporazumu kojeg nisu odbili samo nisu glasali. Sporazum se popravlja.. Izbija se razlog koji je rs navela za odbijanje sporazuma.. Popis je uveliko u statistici EU, Ivanic se izvlači.

ODGOVORITE
Name

Leko

28.06.2016 01:19

I dalje neces da kazes koji kriv otvoreno za nastalu situaciju u vezi popisa,ko je donio zakon o statistickoj agenciji a na kraju krajeva ako je donesena odluka Jukica nezakonita reci te nam o cemu se radi pa da podnesemo tuzbe.

ODGOVORITE
Name

Roki

28.06.2016 03:31

Moze li se negdje doci do informacije sta stoji u tom sporazumu, da i mi sa dna znamo sta to jedni hoce, a drugi nece? Hvala!

ODGOVORITE
Name

Damir

28.06.2016 10:50

Možda piše u reformskih agendi :)). Samo gdje agendu naći.