Ništa od izlaska V. Britanije iz EU

Britanski premijer Dejvid Kameron rekao je u prvom obraćanju parlamentu posle Bregzita da London “za sada“ neće formalno tražiti istupanje iz Evropske unije.

Svijet 27.06.2016 | 17:10
Ništa od izlaska V. Britanije iz EU
On je dodao da rezultati referenduma, na kom su se Britanci izjasnili za nezavisnost od Evropske unije, nisu ishod koji je najbolji za Veliku Britaniju.

Ipak, on je naveo da ne može da postoji sumnja u rezultate.

“Ostajem pri svojim upozorenjima koja se tiču rizika od napuštanja Evropske unije, ali odluka građana mora da bude poštovana na najbolji mogući način, a proces implementiranja odluke mora odmah da počne“, dodao je Kameron.

Premijer Britanije je dodao da postoji fundamentalna odgovornost da se zemlja ujedini, kao i da se treba odupreti govoru mržnje, koji je poslednjih dana upućen migrantima i strancima u Britaniji.

“Britanija napušta Evropsku uniju, ali mi ne smemo da okrenemo leđa Evropi ili ostatku sveta. Pregovori će tražiti jaku, odlučnu i posvećenu politiku“, istakao je Kameron.

Prema njegovim rečima, on nije lako doneo odluku o napuštanju premijerskog mesta, ali je dodao i da je to uradio u nacionalnom interesu.

Izvor: B92

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Semberac.

27.06.2016 15:16

NASTALO"KOLONIJA"NEMA 'ZLATA NI DOBITI.

ODGOVORITE
Name

Mihailo Mikic

27.06.2016 16:23

Tajni vladari is senke preko sluge svojih planski sire dezinformaciju oko referenduma u Velikoj Britaniji sa namjerom da oni tako barem nesto ulove u mutnom.

Name

DUH

27.06.2016 16:24

I ovi ko Dodik referendum pa nista

ODGOVORITE
Name

Bot

27.06.2016 17:18

Idite govnari jedni. Ne znam samo ko ce plakati za vama?

ODGOVORITE
Name

Dzigi dzigeranovic

27.06.2016 21:31

Ajde ne seri vise Mikicu matere ti. Samo pametujes

ODGOVORITE
Name

progresivni

28.06.2016 10:18

Izlazak se svakako neće desiti bez obzira na tesan rezultat refernduma. To je jasno. Britanski narod se već budi i rezultati bi naravno bili dosta drugačiji ako bi referendum bio ponovnljen. Sada valja raditi na sređivnju situacije i smirivanju stvari. Domaći nacionalisti su rano počeli da se raduju "raspadu EU"

ODGOVORITE