Oštro: I NDP protiv medijskog poreza!

Umjesto što navija i lobira za dodatne namete građanima u vidu novog medijskog poreza, tzv. Javni servis RTRS bi mogao da uštedi na enormnom plaćanju ljudi sa strane i isplatama podobnim radnicima po ugovoru, nadvodi se u saopštenju NDP-a.

Republika Srpska 26.06.2016 | 19:13
Oštro: I NDP protiv medijskog poreza!
Umjesto da tzv. Javni servis raskrsti sa pojedinim kabinetima i posveti se istraživačkom i profesionalnom novinarstvu, njegov menadžment koji se školovao u kabinetu Milorada Dodika i Željke Cvijanović pokušava da građanima fakturiše javašluk, neznanje i slijepo poltronstvo svome laktaškom šefu, navodi se u saopštenju i dodaje: 

Umjesto da poštuje Zakon na osnovu kojeg i postoji, tzv. Javni servis, se izruguje elementarnim pravima građana na objektivno informisanje, drugo i drugačije mišljenje, suprotan stav, pravo na ispravku i sve ono što je već odavno praksa u demokratskim društvima. Ali, tzv. Javni servis RTRS ne bi ni bio takozvani da nije samozvani zaštitnik lika i djela „dragog vođe“.

Konačno, umjesto da se, tzv. Javni servis etablira kao servis svih građana, on je odlučio biti megafon Milorada Dodika i njegovih koalicionih trabanata. Odlučio je da ljuduje, šuruje i tihuje sa raznim samozvanim analitičarima i pljačkašima Budžeta Republike Srpske poput Stefana Karganovića, američkog državljanina i hohštaplera internacionalnog kova, samozvanog srpskog lobiste po zadatku i interesu, ali ne i opredjeljenju, sa sisaljkom zabodenom u Budžet Republike Srpske. Ta sisaljka nas je do sada olakšala za cijela dva miliona maraka, navodi se u saopštenju NDP-a.

Za lica sa potjernica i druge pljuvače po opoziciji – vrata te medijske kuće su uvijek otvorena.

Ne isključujući mogućnost protesta pred TV Bastiljom u Banja Luci, pitamo penzionere Republike Srpske: da li će i oni ustati protiv najave novog nameta na njihove bijedne penzije.

Jer od 32 miliona, koja bi kao novi harač bila nametnuta građanima, značajan dio bi bio od penzija, a te milione bi po već viđenom receptu krčmili razni Đakovići, Lazanski, Karganovići..., plaćeni i potplaćeni, javni i tajni kritičari i skriveni političari.

(Narodni demokratski pokret)

Komentari / 0

Ostavite komentar