Odbrojavanje počelo, ali dogovora još nema

Savez sindikata Republike Srpske i Unija udruženja poslodavaca Republike Srpske nisu uspjeli da usaglase stavove o opštem kolektivnom ugovoru, a ostalo je samo nekoliko dana do isteka važenja već produženog ugovora. Vlada Srpske samo nijemo posmatra i postavlja ultimatum, iako je ravnopravan socijalni partner u pregovorima.

Republika Srpska 24.06.2016 | 22:59
Odbrojavanje počelo, ali dogovora još nema
Odbrojavanje je počelo. Ostalo je samo 7 dana do isteka već produženog opšteg kolektivnog ugovora. Dogovor tapka u mjestu. Zapelo je već kod prekovremenog rada i njegovog plaćanja.

Sporan je i regres, a bolna tačka je godišnji odmor.

Vlada Srpske se dobro uživjela u ulogu nijemog posmatrača. Iako je ravnopravan socijalni partner sa Unijom poslodavaca i Sindikatom, ni u šta se ne miješa. U Vladi čak postavljaju ultimatum. Ukoliko ne bude dogovora, mi ćemo ga nametnuti – poručuje Željka Cvijanović.

Opšti kolektivni ugovor, nakon što je produžen dva puta, ističe 30. juna. Iz Vlade Srpske već su najavili da će, ukoliko ne bude dogovora, iskoristiti član 134 Zakona o radu i donijeti odluku kojom će regulisati sva radnička prava, o kojima druga dva socijalna partnera ne mogu da se dogovore.



(BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

DE GOTHIA

24.06.2016 17:22

TO JE VEC DOGOVORENO... VLADA ĆE SMANJITI SVA PRAVA RADNIKA NA MINIMUM - JER JE ONA NAJVEĆI POSLODAVAC U RS, A ONDA ĆE MIŠIĆKA "PASTI U NESVEST" OD TUGE I BOLI ZA NAPAĆENIM RADNICIMA I MIRNO SE POVUĆI U NEKU BANJU DO KRAJA NOVEMBRA - JER ZABOGA U TOKU JE POLITIČKA KAMPANJA, A TADA SINDIKATI ĆUTE I MUTE.... NORMALNO DA ĆE JOJ U BANJI BITI NA USLUZI SVI KOZMETIČKI TRETMANI UKLJUČUJUĆI I BARO KOMORU DRAGANA BOGDANIĆA - POGAĐATE RIJEČ JE O BANJI U TESLICU !!!

ODGOVORITE
Name

lako je

24.06.2016 17:59

Zenu napadati. Ranka se uvijek borila za prava radnika a to cini i danas. Da tako nastavi i dalje.