BiH: Uspio da izbjegne teroristički napad

Zeničan Almir Halilović koji živi u nemačkom Viernheimu bio je jedan od talaca naoružanog muškarca koji je juče popodne otvorio vatru u kompleksu kina u ovom gradu. Halilović je u razgovoru za Klix.ba ispričao kako je uspeo da pobegne iz prostorije u kojoj je bio zatočen.

Bosna i Hercegovina 24.06.2016 | 09:30
BiH: Uspio da izbjegne teroristički napad
On je rekao kako se u trenutku pucnjave zadesio u toaletu u sklopu kina.
 
"Iz kabine toaleta izašao je muškarac koji mi je rekao da legnem na pod. Stajao je iza mene i držao automatsku pušku AK-47", rekao je Halilović.

Dodao je da je naoružani muškarac prišao radnicima kompleksa tražeći od njih da zaključaju vrata u kinu.

"U tom trenutku na podu sam se pomerao prema vratima i on je to primetio. Obratio mi se rekavši da ću, ako to još jednom ponovim, biti mrtav", nastavlja Halilović.

Ubrzo nakon toga napadač je, kako navodi Halilović, sve ljude koji su se nalazili u hodniku naterao da se sklone u salu kina.

"Prišao je ženi koja radi na kasi i tada sam iskoristio priliku i istrčao iz kina. Čuo sam nakon toga da je pucao četiri puta", kazao je Halilović dodajući kako ga je odmah po izlasku dočekala policija koja ga je ispitala.

Podsećamo, naoružani muškarac kojeg je juče usmrtila policija u nemačkom gradu Viernheimu, imao je bombu i nosio je pojas sa eksplozivom, objavio je list Bild.

Bombu je pronašla policija nakon pucnjave u kinu na zapadu zemlje, u koje je naoružani i maskirani napadač ušao oko 15 sati.

Očevici su ispričali da je muškarac u dobi između 18 i 25 godina te da je govorio "lošim njemačkim jezikom".

Izvor: Klix.ba
Foto: Bild.de

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

ŠOJIĆ

24.06.2016 07:43

PODMEĆU, I KLEVEĆU. TAKO MLAD ČOVJEK A TERORISTA.

ODGOVORITE
Name

Neko laze

25.06.2016 05:11

Nemacka javnost je obavestena da je "napadac" bio,Nemac,mladji, zdravstveno nestabilan covek,sa dva "plasljivca" ili gasna pistolja, svejedno.

ODGOVORITE