SzP bio okidač za evropske integracije

Ministar inostranih poslova BiH, Igor Crnadak osvrnuo se na komentare pojedinih medija da u okviru Saveza za promjene postoje oni koji koče evropski put. Crnadak to demantuje, a demantuje i navode da se srpski član Predsjedništva BiH, Mladen Ivanić u svojim političkim stavovima sve više približava Miloradu Dodiku.

Republika Srpska 23.06.2016 | 21:00
SzP bio okidač za evropske integracije
Savez za promjene i tadašnji predsjedavajući Predsjedništva BiH Mladen Ivanić su svojevremeno bili pokretač novog talasa na evropskom putu BiH, kaže Igor Crnadak i demantuje komentare da je Savez za promjene taj koji opstruiše evropski put.

Crnadak se osvrnuo i na najavljeni nedeljni sastanak kod presjednika Republike Srpske Milorada Dodika, u vezi sa adaptacijom Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, tražeći da se poljoprivrednicima do nedelje  isplati 30-ak miliona maraka, koliko im se duguje.

Crnadak smatra da se politika Mladena Ivanića, u posljednje vrijeme, nije približila politici Milorada Dodika.

Dodikov poziv srpskim predstavnicima u zajedničkim institucijama BiH da blokiraju bilo kakvo odlučivanje dok se riješi problem popisa Crnadak kaže da nema problem ni sa kakvom odlukom koja bude zajedno i jedinstveno donesena, ali da ne želi da bude žrtva SNSD-ove politike.

Referendum u Velikoj Britaniji i njegovi rezultati ne bi trebalo da ima veliki uticaj na BiH i njene građane, ali bi bilo bolje da ishod bude ostanak u okviru Evropske unije, zaključio je Crnadak.



(BN televizija)

(Foto: BN televizija)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ako

23.06.2016 13:52

Crnadak ostavi se politiziranja i Dodika. Dodik je prolazna kategorija a Republika Srpska mora biti iznad dnevne politike.m. Mslis da se Bakir i Fahro vole!?

ODGOVORITE
Name

Bali..

23.06.2016 17:06

Duduk se igra s vama beba sa zveckom.

ODGOVORITE