Vezana za kolica ali svaki dan pleše

Čelsi Hil oduvijek je željela da postane profesionalna plesačica. Ples je bio sve što ju je u životu zanimalo, i radila je sve da svoj san ostvari.

Svijet 23.06.2016 | 10:35
Vezana za kolica ali svaki dan pleše
Ipak, 2010. godine život se okrutno ponio prema ovoj, tada 18-godišnjoj djevojci, kada ju je pijani vozač pregazio automobilom nakon čega je ostala nepokretna od struka na dole. Ova hrabra djevojka ni tada nije htjela da odustane od svog sna.

“Doktor mi je rekao: ‘Nećeš više nikada biti u mogućnosti da hodaš’. Odmah sam mu odgovorila: ‘Zaboravite hodanje, ja samo želim da plešem’.”, prisjeća se Čelsi.

Devet mjeseci kasnije odlučila je da zapleše sa plesnim timom u invalidskim kolicima. I uspjela je.

Sada ova hrabra djevojka ima svoj tim plesača nazvan “Vreli točkovi” i drži časove plesa za ljude sa invaliditetom koji žele da igraju.

“Samo želim da se izrazim na svoj način, iako moje tijelo ne reaguje. Uvijek sam smatrala da će sve doći na svoje mjesto, ali da je potrebno vrijeme”, priča Čelsi.Iako je preživjela ogromnu tragediju ova 24-godišnjakinja nije se predala, nastavila je da živi svoj san. Svaki dan sa svojim plesnim timom pleše, a često i održi javne nastupe.Svojom borbenošću inspirisala je mnoge i poslala svijetu jasnu poruku da je bitno nikada ne odustajati.

(Pressrs.ba)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Bojana

23.06.2016 08:48

Ima mnogo nasih ljudi koji su nazalost doziveli istu sudbinu pomenute zene, treba pisati malo o tome.

ODGOVORITE