Nova kriza je dio izbornog inženjeringa

Predsjednik Srpske demokratske stranke Mladen Bosić u intervjuu za SENS izjavio je da je paraliza rada institucija na državnom nivou izvjesna, jer se došlo do situacije kada vlast ne vjeruje jedna drugoj i kada nema kompromisa zbog straha da će neko nekoga prevariti.

Republika Srpska 22.06.2016 | 17:23
Nova kriza je dio izbornog inženjeringa
Bosić je potvrdio da je vrlo izvjesna kulminacija krize funkcionisanja institucija na nivou države koja može doći i do tačke potpunog urušavanja, jer je koncept dogovaranja i izgradnje povjerenja zloupotrijebljen samostalnom odlukom o metodologiji obrade popisnih podataka.

Izazivanje novonastale krize u BiH Bosić je okarakterisao kao dio predizbornog inženjeringa, koji je, kako kaže, počeo mnogo ranije.

„Sklonjene su u stranu teme u vezi sa ekonomijom, korupcijom borbe protiv kriminala i stvarne životne teme sada su u desetom planu. Time se vraćamo u krug politike kojim se BiH kreće posljednjih 25 godina, a koju karakteriše politika sukoba. Ovde se veoma lako mogu prepoznati političari koji igraju na tu kartu i koji vrlo rado svojim aktivnostima izazivaju međunacionalne tenzije. Jedan od njih je svakako Milorad Dodik, a sličnu igru igra i Bakir Izetbegović", precizirao je Bosić.

Situacije kao što su Inicijative oko presuda Ustavnog suda BiH u vezi sa Danom Republike Srpske i velika gužva zbog naziva bosanskog ili bošnjačkog jezika, mobilizacija djece da služe u političke svrhe u vezi sa ti pitanjem, prema Bosićevim riječima, značajno su doprinijele podizanju tenzija.

„Ovde se dodaje ulje na vatru i podgrijava atmosfera, a čitav politički život prebacuje se na kolosijek koji je ovde više puta viđen i uvijek ima isti epilog", naveo je Bosić.

On je podsjetio je da je lično bio učesnik političkog dogovora da se odluka o metodologiji objavljivanja popisa odgodi do kraja godine kako bi se postiglo prihvatljivo rješenje za sve.

„Taj dogovor je izigran iznenadnom odlukom direktora Agencija za statistiku BiH Velimira Jukića da bez konsultacija sam proglasim metodologiju popisa, što je prouzrokovalo nastalu krizu. Ako još tome dodamo da je Jukić neposredno prije donošenja odluke bio pozivan i saslušavan tim povodom u Tužilaštvu BiH, onda postaje jasno da tu nije sve regularno", kazao je Bosić.

Dodao je da ni na hitnoj sjednici Parlamenta BiH nije bilo volje da se pristupi rješavanju ovog problema.

Govoreći o uzrocima nastalih problema lider SDS-a navodi da je sve krenulo velikom mobilizacijom sa svih strana u koju su se osim političara uključili i vjerski lideri.

„Poručujući narodu kako taj popis ima specijalni tajanstveni značaj, oni su kod naroda stvorili atmosferu da je to pitanje života ili smrti. Posljedica toga je mnogo netačnih podataka, jer su ljudi pomislili da zbog nekih nacionalnih interesa moraju davati lažne informacije kako ne bi naštetili nekim specijalnim interesima", rekao je Bosić, dodajući da greške u popisnom materijalu o nekim pitanjima sada idu i do 20 odsto.

Rezultat toga je, prema njegovim riječima, da sa jedne strane imate netačne podatke popisa, a sa druge krizu, jer među političarima sada postoji veliko nepovjerenje.

Prema njegovom mišljenju drugi dio je mnogo opasniji, jer sve što se dogovori može na kraju biti izigrano.

Podsjetio je da prijedlog, da se naknadno promijeni zakon, kako bi se smirila situacija i rezultati objavili do kraja decembra, nije prihvaćen od onih koji misle da će nešto iskoristiti od ove situacije.

„Ukoliko nema spremnosti kod bošnjačke i hrvatske strane da se ponovo vratimo na postignuti dogovor i da prolongiramo odluke o popisu do januara, onda je to jedna vrsta nasilnog preglasavanja. Osim toga, imamo situaciju da bilo koji dogovor neće imati legitimitet, jer ne možete praviti kompromise ako mislite da će vas neko prevariti", istakao je lider SDS-a.

Komentarišući inicijative za povlačenje srpskih predstavnika iz institucija Republike Srspke, Bosić je rekao da nije siguran da bi to moglo donijeti nešto dobro bilo kome, niti da bi moglo riješiti ovu situaciju.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima, Bosić je rekao da će izborna trka biti vrlo ofanzivna, jer se sudaraju dvije potpuno različite koncepcije – postojeća koja ideologijom stalnog straha, konflikata i opasnom retorikom želi nastaviti da vlada sijanjem iluzija, a na drugoj strani je Savez za promjene koji građanima nudi preduslove za dostojan život svih, a ne samo privilegovanih slojeva.

„Mi nudimo više radnih mjesta, bolji sistem obrazovanja, sigurniju zdravstvenu zaštitu, više rada, reda i međusobnog poštovanja", izjavio je Bosić u intervjuu za SENS.

Bosić je kazao da će Republika Srpska samostalno objaviti podatke popisa stanovništva i rekao da je ključ nesporazuma oko 600 hiljada građana koji nisu rezidenti BiH.

On smatra da je korektno da se objave stvarni podaci, a ne podaci koji će biti izmiksani raznim metodologijama.

„Ukoliko to neće da uradi Zavod za statistiku BiH, očekujem da to za teritoriju Republike Srpske učini Zavod za statistiku Republike Srpske. Neka iznesu prave podatke i neka ništa ne kriju. Znači, mi samo tražimo da se objave pravi podaci bez inženjeringa, koji treba da posluže nekome za druge potrebe", zaključio je Bosić.

Komentari / 47

Ostavite komentar
Name

zaboravan

22.06.2016 15:27

Zaboravio si Bosicu i policijske vjezbe blizu Srebrenice. Kad si fino i lijepo tudje dvoriste opisao, daj malo sad i svoje.

ODGOVORITE
Name

Kiki

22.06.2016 15:41

To je u RS normalno. Tradicionalno.

Name

Samo jako

22.06.2016 19:14

Vežba policije na svojoj teritoriji u bilo kom trenutku i na bilo kom mjestu je legalna i legitimna. Svi oni koji nemaju šta da kriju ili nisu skloni krimogenom ponašanju nemaju se čega plašiti.

Name

re samo jako

22.06.2016 19:56

A sta bi bilo da u Drvaru to rade? Odmah bi rekli atak na Srbe. Daj molim te. U bivsoj Jugi se znalo kad Mjesna Zajednica organizuje ciscenje parka, da ne govorim vjezbama CZ, a ovo ko fol skriveno i eto nas napadaju vanzemaljci ko Danu nezavisnosti.

Name

sa

22.06.2016 20:15

Vjezbe se najavljuju. Narocito ako je to u osjetljivom podrucju. Zamisli da Specijalci u Sarajevu nenajavljeno rade vjezbu u blizini entitetske granice. Kakva bi reakcija bila iz RS-a?! Naravno to bi bilo i legalno i legitimno,zar ne?! Lijepo ti napisa za Drvar

Name

???

22.06.2016 15:28

Bosić je kazao da će Republika Srpska samostalno objaviti podatke popisa stanovništva i rekao da je ključ nesporazuma oko 600 hiljada građana koji nisu rezidenti BiH. Sta je ovo sada? Prvo rece 600 do 700, sad dodade hiljade? A ovamo se cijelo vrijeme govori 190000. Ajmo se vise odluciti koliko.

ODGOVORITE
Name

Otadzbina

22.06.2016 22:38

Nedaj se Mladene,mafijaski zlotvori stalno podmecu i klevecu,svjesni su oni da si im ti najveci kamen u cipeli zato i udaraju samo na tebe.

Name

Ako

22.06.2016 15:30

Bosicu u svemu se slazem sa navedenim ali imam pitanje? Kako i na koji nacin mislite zaposliti vise ljudi? Samo toliko. Pozdrav

ODGOVORITE
Name

...

22.06.2016 15:32

Iako se ne slazem sa vecinom negovih stavova gosodin Mladen Bosic je jedini politicar u BiH kojeg postujem i mislim da je covjek kome se moze vjerovati.

ODGOVORITE
Name

Patriota

22.06.2016 15:32

Jedini realan,principijalan i korektan srpski politicar.Svaka cast Mladene!

ODGOVORITE
Name

Karadoz

22.06.2016 15:32

A ti radis u inzenjeringu...

ODGOVORITE
Name

klapac

22.06.2016 15:36

Sve ispravno rečeno. Ogolio je bagru do kosti.

ODGOVORITE
Name

nije bas

22.06.2016 15:47

A i Bosic je dio te bagre. Znaci ogolio je i sebe jer u politici nema nevinih

Name

Dragan

22.06.2016 16:19

Izgubio sve izbore ne smije Dodiku na crtu sada pravi alibi sto ce izgubiti i lokalne...Ma uspjesan politicar nema sta...

Name

klapac

22.06.2016 17:19

"Nije baš", niko nije svetac, ali u odnosu na Dodika, Čovića i Izetbegovića, Bosić jeste skoro pa svetac. Spomenuta trojica su dno dna. A i mnogi drugi koji su u politici. Sve je kriv narod koji ih izglasava. Nešto oni i pokradu ali ipak je do naroda.

Name

zajebant -realni

22.06.2016 15:36

„Sklonjene su u stranu teme u vezi sa ekonomijom, korupcijom borbe protiv kriminala i stvarne životne teme sada su u desetom planu. Time se vraćamo u krug politike "kojim se BiH kreće posljednjih 25 godina, a koju karakteriše politika sukoba. Ovde se veoma lako mogu prepoznati političari koji igraju na tu kartu i koji vrlo rado svojim aktivnostima izazivaju međunacionalne tenzije. Jedan od njih je svakako Milorad Dodik, a sličnu igru igra i Bakir Izetbegović", precizirao je Bosić." AKO SI TI I IVANIĆ BOLJI OD OVOG DVOJCA ZASTO STE SE ONDA ZAKAČILI KO PIJANAC PLOTA ZA TAJ POPIS.. PORED SVIH TIH EKONOMSKIH PROBLEMA, KORUPCIJE ITD. ..ukratko, pokazao si da si obični nesposobnjaković koji baš poput Dodika nema sta drugo ponudit osim izazivanja sukoba i mlaćenja prazne slame... Čuj, Dodik kriv.. a koji Q.... ti i Ivanić toliko laprdate o popisu, kad znate da od toga nema ništa i da će bit kako EU i MMF kažu.. Osim toga, Dodik vas je navukao, pa vi iz Saveza za promjene sad više vrištite Ii zamjerate se strancima) više nego on... :D ..on se sad sa svojim pajdašem Čovićem slatko smije vašoj naivnosti.... E moj Bosiću.. mislio sam da si pametniji i mudriji

ODGOVORITE
Name

manite se zajebancije

22.06.2016 16:26

U čemu se to ogleda Bosićeva naivnost?Da ,u svemu ovome jedno je tačno da je za našeg predsjednika politika zajebancija.A za narod koji nije pod okriljem snsd život je sve osim zajebancije.Zar Bosić nije odbio do sada već nekoliko tih zajebancija ,Referendum I ,pa Referedndum II ,mehanizam kordinacije .I kako je to završilo -kad su REFERENDUMI?Zar popis nije pripreman i održan u vrijeme kad je SNSD bio u vlasti na nivou BiH,..Pa zar već tad nije moglo i trebalo rješiti sve mehanizme zaštite?Ajd objanite svom napaćenom narodu koga zajebavate već 10 i više godina šta se ovo dešava,zašto nas izluđujete pričom dragi snsd-ovc:sad valja NATO I EU pa ne valja,pa prepustište vojsku na nivo BiH a sad branite državnu .Vaš napaćeni narod ,a svi vi zaboravljate da taj narod pretstavljate,interesuje samo od čega i kako živjeti tj gdje nestade bogastvo RS.

Name

milica

22.06.2016 16:28

Upravo tako i ja mislim.

Name

TRN

22.06.2016 15:39

Ovi ako ovako nastave nece biti ni jednog muslimana ubosni sad odjednom 700000

ODGOVORITE
Name

Dilema

22.06.2016 15:44

Pa zbog čega se ne vratite na kolosjek borbe protiv kriminala? Zar nije Mrkšić kadar SDS, kao i direktor SIPE? Zbog čeka se ne vratite na ekonomiju, pa vaš kadar je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa! Zbog čega ne završite probleme sa ljudskim pravima? Pa vaš kadar je zamjenik u tom ministarstvu! Zbog čega stranci ne razumiju stanje? Pa vaš kadar je ministar inostranih poslova! Otkuda zaboga problemi u Predsjedništvu kada je vaš Ivanić njegov član?!

ODGOVORITE
Name

re Dilema

22.06.2016 16:04

Mozda malo preostro ali to je to.

Name

DE GOTHIA

22.06.2016 16:22

TAČNO... GOSPODINE BOSIĆU... OPET I PO KO ZNA KOJI PUT STE PUSTILI INICIJATIVU DODIKU... DRAGAN ČOVIĆ VAS U DOGOVORU SA DODIKOM, IGRAJUĆI SE "VUČE ZA NOS"... BOŠNJACI I BAKIR SIGURNO NISU NIKAKV PROBLEM ZA SRBE DANAS... BUKVALNO OTVARATE VRATA U PODMORNICI POD VODOM... UGUŠIĆE VAS DODIK, BAKIR I ČOVIĆ ZAJEDNO SA IVANIĆEM - A BILI STE JEDINA NADA KOJA MOŽE DONIJETI PROMJENE I POČETI BORBU PROTIV KRIMINALA

Name

Jedino logično pitanje

22.06.2016 20:05

Šta će SDS-u ministri kada ne šta da radi sa njima. Sto puta ih je pitala Suzana Radjen "da li opozicija ima neki plan"! Na kraju je ispalo da nikakav zajednički plan nisu imali.

Name

goran

22.06.2016 15:52

A dali su dio tog 'predizbornog inzinjeringa' vjezbe policije RS bas u Srebrenici ?? Nesta ne cuh da je Bosic to pomenuo ili cak i osudio obzirom na presude suda u Hagu. Zasto recimo te [po meni provikativne] vjezbe nisu odrzane u Bileci, Nervesinju gdje je tokom rata 1992-95 bilo relativno mirno ?

ODGOVORITE
Name

stojadin

22.06.2016 16:09

Bosicu pusti palamu.enje,imas li ti kakav priijedlog za rjesenje ili bar kao Mile kazi javno narodu da se spremi za drugo pouvrijeme pa ko voli nek izvoli

ODGOVORITE
Name

nisam nevinasce

22.06.2016 16:31

Ispade Bosic nevinasce. A svi mi koji zivimo na Balkanu vise nego dobro znamo da u politici nema nevinih jer vlada moto: 'Sve za vlast i ako treba recicu i da je moja majka izdajnik'

ODGOVORITE
Name

gavrilo

22.06.2016 16:31

re-stojadinKakvo rješenje ti hoćeš? Poslije decenijske pljačke i rušenja institucija,raseljavanja,arčenja prirodnih resursa hoćeš ekspresno rješenje.Ima, ako nećeš čekati Dodikovo drugo poluvrijeme fantomku na glavu.re-dilemaPokrenuta je borba protiv kriminala ali teško ide: u SIPI je većinski kadar koji godinama nijemo posmatra ovu propast,tužilaštva su 100% na strani bijelog kriminala i korupcionaša(i sami su značajan dio toga),a,mediji su,sem par izuzetaka, u službi kriminalaca,Bez ulične podrške naroda ništa se neće pokrenuti..

ODGOVORITE
Name

BRAVO KOLUMBO

22.06.2016 16:33

BRAVO KOLUMBO, DOBAR INŽENJERING NAMJESTITI DA JE JEDNIH PREKO 50 ODSTO. BAŠ NAKO IZBORNI INŽENJERING. SAMO TI TO NE SHVATAŠ.

ODGOVORITE
Name

puki

22.06.2016 16:47

E moj Bosicu jest vas Dodik navukao nemate pojma koliko,nema te vi pojma za tajne sastanke Ivanica i Dodika i da poslije lokalni izbora koaliciju prave SNSD-e i PDP i da vam Ivanic svaki dan zabija noz u leđa.2.Ko je pravio taj zakon o popisu? Zar to nije bio Dodik i on je napisao u tom zakonu da Jukic ima pravo samostalno donijeti odluku o objavi rezultata obratite se njemu ako imate sta protiv tog popisa 3. Kako to bogati RS-a ima mogucnost samostalno da objavi rezultate popisa kad je popisni materijal pod ingerencijom agencije za stastistiku BIH i svako uzimanje tih podataka je krivicno djelo!

ODGOVORITE
Name

Esdess

22.06.2016 17:16

E moj Bosiću...opet si izgubio..idi sa mjesta predsjednika SDS-a..prepusti Vukoti Govedarici da poveze konce u Sds..samo idi

ODGOVORITE
Name

ne lupaj

22.06.2016 17:26

Gospodine Bosiću, hoćeš li već jednom shvatiti sve dok ne budeš imao jak sds u Banjaluci ništa nećeš moći uraditi, sadašnji sds u Banjaluci je gubitnička stranka, Bosiću dovedi nove ljude u Banjaluci jer treba gospodin Tadić i njegovi ljudi non-stop kandidovati a stalno gubitnik , mijenjaj to Bosiću jer uništiće stranku do kraja

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

22.06.2016 17:52

ZA "NE LUPAJ"; ISTINA, TAČNO I JASNO SVIMA NA OVOM SVIJETU OSIM BOSIĆU I PANDUREVIĆKI... BANJA LUKA MORA BITI CENTAR SDS-a, TO JE UVIJEK BILA I NA KRAJU I BIĆE - TO GARANTUJU BANJALUČANI... SDS BANJA LUKA - KRAJINA, MORA DA BUDE KLJUČNI NOSAČ, PRAVE SNAGE I LIDER SDS-A I DA VODI BRIGU I O BIJELJINI I ROMANIJI I HERCEGOVINI... KO TO NE RAZUMIJE, USKORO ĆE MU BITI JASNO - JER SE SAMO BANALUČANI MOGU POLITIČKI OBRAČUNATI SA PRIMITIVCEM DODIKOM - ČEKAMO DA BOSIĆ KONAČNO URADI NEŠTO PAMETNO ILI DA SE SAM POVUČE POSLIJE LOKALNIH IZBORA - O ONOM OGNJENU TADIĆU NE PRIČAMO ON JE PROŠLOST...

Name

mmmmm

22.06.2016 21:31

100% tačno.Mjenjaj ljude u Banjaluci,jer u Banjaluci je haos zbog snsd-a,a ova tvoja sadašnja postva je smješna i neozbiljna i kriminalna kao ovi stari.Ne zajebavajte više narod .

Name

DE GOTHIA

22.06.2016 17:32

VEĆINA KOMENTATORA VIŠE RAZUMIJE OVAJ POLITIČKI TRENUTAK OD DIPL ING ELEKTRIKE BOSIĆ MLADENA I ONE PANDUREVIĆKE, KOJA KAO DA ISKAČE IZ PAŠTETE.... ISKRENO PODRŽAVAM OPOZICIJU I BILI SU JEDINA NADA BEZ OBZIRA NA NJIHOVU POLITIČKU NEMUŠT... ALI OVO ŠTO U OVOM HAOSU, KOJI JE VJEŠTO NAPRAVIO MILORAD DODIK, SADA RADI BOSIĆ JE KATASTROFA... DODIK GA JE UVUKAO NA SVOJ TEREN FIKTIVNIH NACIONALNIH MANIPULACIJA I ZAJEDNO SA DRAGANOM ČOVIĆEM PRAVI URNEBES PAPRIKAŠ OD SAVEZA ZA PROMJENE.... NORMALNO IVANIĆ JE VEĆ NAPOLJU I PLANIRA NOVE KOALICIJE... OVO JE OPŠTA PROPAST SRBA... ZA BOGA I RADI ZDRAVOG RAZUMA BOSIĆU SJEDI SA BAKIROM I DOGOVORI SE O BUDUĆNOSTI NARODA. NEMAS JOŠ MNOGO VREMENA..

ODGOVORITE
Name

De Bosiću odmori

22.06.2016 17:39

Rok, krajnji rok, ultimatum od strane EU je PRVI JULI! U suprotnom popis bi se smatrao nevažećim, a 50 miliona maraka TUĐIH, POKLONJENIH PARA propao. Zar ti misliš da će neko opet iz svog novčanika izvaditi novih 50 miliona, samo zato jer se vama ne sviđaju činjenice? Svi subjekti koji su imali dodira sa popisom, sve relevantne ustanove iz cijele Evrope, osim nekakve entitetske agencije za statistiku su saopštili da je popis 100% ispravan. Prestanite da zajebavate narod, i glumite kao da se vi za nešto pitate.

ODGOVORITE
Name

Gico

22.06.2016 17:44

Molim vas pozovite Dodika i Bosica = PULS BN TV

ODGOVORITE
Name

jev

22.06.2016 18:06

Bosić jedini normalan covek u ovom bosanskom loncu

ODGOVORITE
Name

Emko

22.06.2016 18:25

Bosanski jezik je u dentonskom sporazumu Bosicu nisa ta djeca zloupotrebljena ta djeca traze samo ono sto im pripada kao i srpskoj i hrvatskoj djeci.Mislim da vas je Dodik matirao i potukao a pogotovo ako je istina da je usao u tal sa Ivanicem.

ODGOVORITE
Name

KOJA

22.06.2016 20:11

SVI ONI KOJI KRITIKUJU BOSIĆA NEKA ZAMISLE ŠTA BI SE DESILO DA JE NA ČELU OPOZICIJE DOŠAO NEKO DRUGI- ON JE DOKAZAO DA JE ODLUČAN I NEPOTKUPLJIV A SVI KOJI MISLE DA JE LAKO SKINUTI OVAJ REŽIM NEKA SE UKLJUČE POLITIČKU BORBU PA NEKA PROBAJU SAMI, A NE SAMO DA OVAKO PREKO INTERENETA KRITIKUJU, A NI NA IZBORE NEĆE DA IZAĐU

ODGOVORITE
Name

luka

22.06.2016 20:17

OPOZICIJA U RS JE SVE JAČA A REŽIM JE IZ DANA U DAN SVE SLABIJI A NAJVEĆU ZASLUGU ZA TO IMA LIČNO BOSIĆ. TO JE ČINJENICA. REŽIM SE MOŽE SRUŠITI SAMO POLITIČKIM PUTEM A NE PREKO KOMENTARA NA PORTALIMA.

ODGOVORITE
Name

MAJA

22.06.2016 20:21

DODIK SE NAJVIŠE PLAŠI JAKOG SDS I ZATO ON TOLIKO NE VOLI BOSIĆA JER JE OVAJ UPORAN I NEPOKOLEBLJIV U NAMJERI DA GA NAJURI SA VLASTI

ODGOVORITE
Name

majkl

22.06.2016 20:26

Bosić će srušiti režim a vi pričajte šta hoćete NAROD REŽIMU VIŠE NE VJERUJE NI RIJEČ

ODGOVORITE
Name

Patriota

22.06.2016 22:36

Svaka cast gospodinu Bosicu.On jedini ne zeli da suruje sa rezimom i jedini je politicar koji mafijasu ne ide pod skute...Borba je teska,ali Bosiceva misija je i misija srpskog naroda da zlotvora i kriminalca,unistitelja srpskog bica skine sa vlasti.Ta misija ce biti ispunjena,danas ili sutra!Svaki rezim ima svoj kraj pa i ovaj!

ODGOVORITE
Name

PD

23.06.2016 01:15

Cuj ovo,jak SDS???

ODGOVORITE
Name

KOJA

23.06.2016 09:20

JAK SDS DA PRIJATELJU - A KO DRUGI PO TVOM MIŠLJENJU MOŽE SRUŠITI DODIKA. DA NEĆE MOŽDA ĐOKIĆ, PAVIĆ ILI NEKO IZ REDA PAPAKA KAO ŠTO SU STEVANDIĆ, BANJAC, DUNJIĆ, STEVANČEVIĆ ILI MITROVIĆ NE DAJ TI BOŽE

Name

luka

23.06.2016 12:17

Možemo mi pričati šta hoćemo ali jedino SDS može srušiti Dodika i drugog načina nema, nego kulturno i legalno na izborima- ( ako se ovaj narod probudi i digne glavu)

Name

MIMA

23.06.2016 12:06

VLAST MAŽE OČI LJUDIMA TAKO VJEŠTO I SVI SE UPECAJU NA NJIHOVE PATKE- OVO ŠTO PRIČA BOSIĆ JE ISTINSKI PRIKAZ STVARNOG STANJA

ODGOVORITE