LE: Radnik (BN) - Beroe... Krstajić: Ne treba se zanositi!

Fudbalerima Radnika iz Bijeljine prva prepreka u Evropi biće bugarska ekipa Beroe iz Stare Zagore.

Fudbal 20.06.2016 | 20:15
LE: Radnik (BN) - Beroe... Krstajić: Ne treba se zanositi!
Debi na međunarodnoj sceni Bijeljinci će imati u Bugarskoj 30. juna, dok je revanš zakazan sedam dana kasnije u Banjaluci.

Daleko iskusnija ekipa iz Bugarske (15 utakmica u Evropi) jednom je bila šampion Bugarske, osvojila dva kupa i superkup, 1987. čak je dogurala do šesnaestine finalaKupa šampiona. Četiri puta učestvovala je u kvalifikacijama za Ligu Evrope, a dva puta u Kupu pobjednika kupova.

Ove godine proslavili su vijek postojanja.

Predsjednik FK Radnik Mladen Krstajić za MONDO je prokomentarisao žrijeb.

“ Sigurno da je nepoznanica za nas ekipa Beroe. Jedino što mogu da kažem da se u Bugarskoj igra sličan fudbal kao na našim prostorima. Ono što je po meni dobro je to što se prva utakica igra u gostima. Mislim da ćemo imati dovolkjno vremena da ih skeniramo“, rekao je za naš portal Krstajić.

Dodaje kako u Radniku, koji će debitovati na međunarodnoj sceni, nisu opterećeni rezultatom.

„ Ne treba biti opterećen, ne treba se zalijetati , ne treba živjeti u nekim iluzijama da moramo nešto da uradimo. Suština je da smo se mi našli na evropskoj mapi. Daćemo svoj maksimum u obe utakmice i u Bugarskoj i u Banjaluci. Dobro je što ne moramo ići na neke dalje destinacije. To nam je olakšica. S te strane smo zadovoljni“, rekao je predsjednik Radnika.

Krstajićev bivši klub Partizan ove godine je odigrao prijeteljski meč protiv Beroe povodom stogodišnjice kluba. Beroe je slavio 2:0.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar