Grad "potukao" Smederevo

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je oko 17.20 sati Smederevo, a usled intenzivnih padavina i grada, ulice u centru su ličile na reke. Jako nevreme i u Brestoviku. Od leda u Smederevu pravili i Sneška Belića usred juna!

Srbija 18.06.2016 | 20:30
Grad "potukao" Smederevo
Gotovo deset minuta je grad veličine kestena tukao nesmanjenim intenzitetom, a gradske ulice su bile potopljene, jer kanalizacioni odvodi nisu mogli da prime toliku količinu vode.

Postoji strah da su voćarske kulture, kao što su breskve na čijim plodovima su ovih dana vidljivi tragovi prethodnog grada, ozbiljno oštećene.

Kroz centar se moglo samo automobilima uz veoma opreznu vožnju jer je voda prekrila kolovoz i preplavila trotoare.

Na više mesta u gradu voda je izbijala iz kanalizacionih šahti i do visine od 80 santimetara.Bujica je u grad donela blato, građevinski materijal, pesak, granje i sve što joj je bilo na putu.

Nevreme je trajalo 15 minuta, a procenjuje se da će komunalne službe zbog male propusne moći kolektora za vodu, imati nekoliko dana posla da grad očiste.

Grmljavina nije jenjavala ni posle nevremena, bila je stalno istog intenziteta i nesmanjene učestalosti kao i tokom provale oblake.

A nakon nevremena, u Smederevu se razvedrilo, a neki su iskoristili ledeno nevreme i napravili Sneška Belića.Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar