EURO - Hrvati u šoku i strijepe! Selektor: To nisu navijači, već teroristi!

Ante Čačić oštro o huliganskom piru na tribinama u Sent Etjenu. Reprezentativci Hrvatske teško su nalazili reči posle bolnog remija sa Češkom.

Fudbal 18.06.2016 | 10:00
EURO - Hrvati u šoku i strijepe! Selektor: To nisu navijači, već teroristi!
Iako je Hrvatska vodila i bila nadomak pobede i plasmana, grupa njenih navijača zapalila je baklje na tribinama i ubacila ih na teren, izazvavši na taj način prekid utakmice.

"Vatreni" su posle utakmice rekli da strepe od izbacivanja za Evropskog prvenstva, a njihov selektor Ante Čačić dao je oštar komentar:

"To nisu navijači. To su huligani, teroristi i treba ih izbaciti iz sporta. Najradije bih pričao o fudbalu. Čestitam igračima na dobroj igri, na zasluženom vodstvu. Malo nas je poremetio taj izlazak Luke i onda se još dogodio taj prekid. Siguran sam da se odgovorni za to smeškaju u foteljama. To je nešto što ne koristi našoj zemlji, našim ljudima i igračima koji s ponosom nose dres", izjavio je on.

Reprezentativci Hrvatske teško su nalazili reči posle bolnog remija sa Češkom.

Remi koji boli više od poraza!

Hrvatska je imala sve u svojim rukama, vodila 2:0 i igrala fenomenalno. Bajka "vatrenih" trajala je oko 60 minuta, pa se pretvorila u košmar.

Povreda Luke Modrića, divljanje navijača i još divljanja navijača, uz dva gola Čeha, ostavili su ekipu Ante Čačića i bez dva boda i bez obezbeđenog plasmana...

Ali, i bez teksta.

"Nemam više komentara na takve situacije", rekao je kapiten Hrvatske Darijo Srna, koji je između prvog i drugog kola išao kući da sahrani oca, pa se vratio da bi danas smirivao svoje navijače, koji su divljali u trenutku vođstva njegovog tima.

"Gledali smo jako dobru Hrvatsku i posle 2:0 prepustili smo inicijativu protivniku i to nas je malo pokolebalo. Šta je - tu je. Ovo mi je bila najteža utakmica u karijeri", dodao je on.

Njegov saigrač Ivan Rakitić, fudbaler Barselone, postigao je jedan gol, a posle utakmice takođe govorio o momentima divljanja huligana.

"Sudija je razmišljao da prekine utakmicu u pauzi, a onda bi bilo još većih problema. Ovako smo bar završili utakmicu. Tužno je reći, ali više mira imamo kad igramo prijateljske utakmice ili u gostima. Ne znam šta bih pametno rekao. Šta sad? Treba videti hoćemo li uopšte igrati protiv Šanije, možda nas poteraju kući. Ponavljam, više je ljudi uz reprezentaciju nego što nije, nadam se da će UEFA to uzeti u obzir i neće nas izbaciti sa Eura", podvukao je Rakitić.

Pred Hrvatskom su dani strepnje... 

Iščekujući kaznu, Hrvati će po svemu sudeći morati da se oproste od nastupa Luke Modrića u utakmici protiv Španije u trećem kolu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

europa

18.06.2016 08:08

Sacuvaj nas Boze kuge i Takozvanih! ! !

ODGOVORITE