''Maleni'' Flitvud slavi ako Vardi ode u Arsenal!

Malenom trećeligašu sleduje 25 odsto od prodaje najboljeg strelca Lestera!

Fudbal 19.06.2016 | 21:30
''Maleni'' Flitvud slavi ako Vardi ode u Arsenal!
Priča o transferu Džejmija Vardija iz Lestera u Arsenal krenula je kao glasina pre nekoliko nedelja.

Dok je Granit Džaka kompletirao prelazak među Tobdžije, navijači Arsenala su se pitali kojeg će napadača Arsen Venger angažovati kako bi konačno londonski velikan ličio na ozbiljnog kandidata za titulu. 

Olivije Žiru se raspucao u  finišu sezone, ali mnogi i dalje smataju da nije dovoljno dobar za Tobdžije, pa je uprava kluba sa Emirata odlučila da zavuče ruku u džep i isplati Lesteru 25.500.000 evra koliko iznosi otkupna klauzula za 29-godišnjeg reprezentativca Engleske.

Vardi bi, prema navodima sa Ostrva, sutra ili u ponedeljak trebalo da obavi lekarske prteglede u Arsenalu, Klaudio Ranijeri se već oprostio od njega, a zbog ovog transfera ruke trljaju i čelnici malenog Flitvud Tauna, kluba iz kojeg je napadači prešao u Lester u leto 2012.

Klub iz Lige 1 (treći rang engleskog fudbala) prema ranijem dogovoru ima pravo na čak 25 odsto od transfera Vardija, odnosno 6.300.000 evra čime bi Lesteru pripalo tek oko 18.000.000. Bila bi to svakako velika finansijska injekcija klubu koji je minulu sezonu završio na 19. mestu.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar