Federer: Novak mene da prestigne?! Sve je moguće...!

Rodžer Federer kaže da postoji šansa da ga Novak Đoković prestigne po broju Gren slem titula.

Tenis 19.06.2016 | 12:15
Federer: Novak mene da prestigne?! Sve je moguće...!
Švajcarac je osvojio 17 najvećih trofeja, poslednji pre četiri godine na Vimbldonu, dok je Novak trenutno na 12 GS titula i prvi je čovek od 1969. godine koji je u isto vreme vlasnik sve četiri najveće titule.

"Sve je moguće, on čak može da kompletira i kalendarski Slem – iako su Vimbldon i US open veoma različiti, on je veliki favorit na oba. Ima dobru šansu da me prestigne, važno je da se ne povređuje, da ostane motivisan i da nastavi da se bori“, rekao je Švajcarac, koji u avgustu puni 35 godina.

Federer je sedam puta u karijeri osvojio Vimbldon, pet puta US open, četiri puta Australijan opena i jednom Rolan Garos. Sa druge strane, Đoković je šest puta slavio u Australiji, tri puta na Vimbldonu, dva puta u Njujorku i jednom na Rolan Garosu.

"Ne želim da zvučim arogantno, ali mislim da je u životu sve dostižno", rekao je Novak posle osvajanja trofeja u Parizu.

Vimbldon počinje 27. juna, a u prethodna dva finala sastali su se upravo Đoković i Federer – oba puta slavio je srpski teniser, sa 3-2 i 3-1 u setovima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar