Spaleti o Džeku: Neće on nigdje!

Trener Rome demantovao medijske spekulacije da će Edin Džeko napustiti klub ovog ljeta.

Fudbal 18.06.2016 | 16:30
Spaleti o Džeku: Neće on nigdje!
Kapiten reprezentacije BiH prema navodima medija u Turskoj i Engleskoj povezivao se sa nekim klubovima u ovim zemljama, međutim trener Rome Lučijano Spaleti tvrdi da Džeko neće napustiti Rim.

"Džeko ostaje i naredne sezone. Posjeduje kvalitet koji još nije pokazao kod nas i zato želimo da ostane, da vidimo sve što je pokazivao prije dolaska u Romu. Srećni smo što ga imamo u timu i vjerujem da će nam u predstojećoj sezoni pomoći da osvojimo titulu prvaka Italije", rekao je Spaleti.

On tvrdi da je i belgijski Rađa Naingolan obećao da će ostati u klubu bez obzira na brojne ponude koje je dobio ovog ljeta. 

Za veznog fudbalera navodno je najviše interesovanja pokazao Čelsi, ali Roma planira da mu ponudi novi poboljšani ugovor kako bi ga zadržala u svojim redovima. Ovo je za Spaletija posebno važno, jer je već ostao bez važnog igrača sredine terena, bh. reprezentativca Miralema Pjanića, koji je prešao u torinski Juventus.

"Mislim da Naingolan ostaje s nama. On je čovjek od riječi, a obećao je da će ostati. Izgledao je oduševljeno što će nastaviti da daje svoj dopirinos za Romu", rekao je Spaleti.

Spekuliše se da će Roma pokušati da dovede Aksela Vitsela iz ruskog Zenita, međutim, Spaleti ističe da su za njega prioritet tokom prelaznog roka odbrambeni, a ne vezni fudbaleri.

"Prije svega moramo poboljšati našu odbranu. Prioritet je da pronađemo zamjenu sa Alesandra Florencija, koji posjeduje kvalitet da igra ofanzivnije", rekao je trener Rome.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar