Montezemolo: Ko to može da zameni Eklstona?!

"Tri čoveka, a ne jedan ne bi mogli da zamene Bernija na tom mestu", kaže Luka Montezemolo, nekadašnji šef ekipe Ferarija.

Ostali sportovi 24.06.2016 | 10:45
Montezemolo: Ko to može da zameni Eklstona?!
Bivši predsenik Ferarija Luka Montezemolo, pita se ko bi to mogao da nasledi Bernija Eklstona? On smatra da ni tri čoveka ne bi mogla da nadomeste harizmu osobe koja kroji kapu svemu u i oko najbržeg cirkusa.

“Pre ili kasnije, Formula 1 će morati da razmišlja kako da zameni Eklstona. On je fantastična osoba, i bilo bi nemoguće, a ujedno i velika greška, naći jednu osobu koja će ga zameniti. Potrebno je razmišljati o novom vođenju sporta. Za Formulu 1 će biti bolje da ima tri različite, ali sposobne osobe na svom čelu. Potrebna je mala grupa ljudi, veoma jakih u svojim oblastima, uz nekoga ko će biti glavni”, istakao je Montezemolo koji takođe zna da Eklston ima 85 godina, i da je pitanje njegove zamene bitno za budućnost najbržeg sporta.

“Formula 1 mora da ostane ekstremni sport, a današnji bolidi su spori i tihi. Nesrećan sam kada čujem muziku koju prave sadašnji bolidi, pošto svaki sport mora da ima svoje sastojke. Potrebna je ta muzika motora, potreban je veći kontakt između vozača i njihovih navijača. Mnogo sastojaka nedostaje”, kaže Montezemolo koji je inače i veliki zagovornih radikalnih promena u Formuli 1, odnosno borac za vraćanje ovog sporta tradiciji sa što jasno vidi iz njegove izjave.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar