Raspored nove sezone Superlige Srbije...! Vječiti derbi opet u septembru!

Zvezda na startu sa Napretkom i Metalcem, Partizan gostuje u Palanci i Kruševcu! Prvi večiti derbi na programu 17. septembra u Humskoj 1!

Fudbal 15.06.2016 | 19:30
Raspored nove sezone Superlige Srbije...! Vječiti derbi opet u septembru!
Prvak i viceprvak protiv novajlija. Crvena zvezda i Partizan trebalo bi da imaju lak zadatak na početku nove sezone Superlige, pošto je žrebanjem parova odlučeno da im rivalu u prvom kolu, 23. jula, budu Napredak i Bačka iz Bačke Palanke, ekipe koje su u prethodnoj sezoni, kao dve prvoplasirane u Prvoj ligi, izborile plasman u elitni rang.

Pritom, aktuelni prvak će imati i zicer, jer će u uvodnom susretu biti domaćin, kao i u narednoj rundi, kad na Marakanu dolazi Metalac. Za razliku od Zvezde, Parni valjak je u prva dva kola gost, pa posle Bačke - mada postoji mogućnost da premijerni susret novajlija kao domaćin igra u Staroj Pazovi - ide na noge Napretku.

Ono što je svakako nejinteresantnije jeste činjenica da će se Partizan i Crvena zvezda sastati u 152. večitom derbiju 17. septembra u Humskoj 1.

Prvi deo sezone Superlige počinje 23. jula i trajaće do 14. decembra. U tom periodu biće odigrao 21 kolo. Start prolećnog dela zakazan je za 18. februar, a naredno prvenstvo će se završiti 21. maja.

Parovi prvog kola:
Crvena zvezda - Napredak
Metalac Gornji Milanovac - Borac
Mladost Lučani - Rad
Voždovac - Spartak
Radnik - Javor
Novi Pazar - Vojvodina
Bačka Bačka Palanka - Partizan
Čukarički - Radnički Niš

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar