EURO - Čačić: Pobijedite Češku, pa da se ponapijamo!

Ante Čačić na originalan način motiviše Hrvate!

Fudbal 16.06.2016 | 10:30
EURO - Čačić: Pobijedite Češku, pa da se ponapijamo!
Pobeda nad Turcima proširila je Hrvatima vidike. Uvereni su da su jedna od najboljih selekcija na Evropskom prvenstvu u Francuskoj, barem prema rečima selektora Ante Čačića, koji je rešio da ih motiviše na originalan način za utakmicu sa Češkom, koja se igra u petak u Sent Etjenu.

„Baš sam razmišljao šta da uradim ako pobedimo Češku. I dosetio sam se. Napićemo se svi zajedno posle utakmice, cela ekipa. Dobro, ne treba nama puno, možda dva, tri piva“, istakao je Čačić.

Otkrio je i kakva je situacija s kapitenom Darijom Srnom kojem je preminuo otac.

"Bolan je trenutak gubitak roditelja. Darijo je znao za bolest oca, da je na samrti, ali te smrt uvek iznenadi. Kapiten je bio moj prvi saradnik u reprezentaciji, pomogao mi je da upoznam ekipu, karaktere pojedinaca. Otvorio mi je oči kod mnogih nefudbalskih stvari. Biti uz njega u teškom trenutku njegovog života, na sahrani njegovog oca, najmanje je što sam mogao da uradim. Ne bih sebi oprostio da nisam išao sa njim", naveo je Čačić i dodao da još ne zna hoće li Srna zaigrati protiv Češke.

Uoči utakmice sa Turskom je poručio da nijedan njihov igrač nema mesto u njegovom timu. A Česi?

"Bio sam prepotentan i arogantan. Isto mislim i o Česima. Imamo najbolje igrače na svetu. Veliko poverenje i visoko mišljenje. Ne treba biti previše pametan, dovoljno je pogledati gde igraju i na kom nivou", zaključio je Ante Čačić.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar