Poslanici SNSD-a nisu došli na sjednicu

U Sarajevu je počela redovna sjednica Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH, nakon koje bi trebalo da bude nastavljena hitna sjednica ovog vijeća o popisu stanovništva.

Bosna i Hercegovina 15.06.2016 | 11:31
Poslanici SNSD-a nisu došli na sjednicu
Kako javlja dopisnik BN televizije ni jedan od ukupno šest poslanika SNSD-a nije došao na sjednicu, protestujući što nije održan nastavak posebne sjednice o popisu stanovništva.

Hitna sjednica Predstavničkog vijeća posvećena popisu stanovništva počela je 30. maja, ali je prekinuta kako bi od Savjeta ministara bila dobijena informacija o aktivnostima na obradi rezultata popisa stanovništva, domaćinstava i stanova u BiH 2013. godine.

Na dnevnom redu redovne sjednice Predstavničkog vijeća Parlamentarne skupštine BiH nalazi se zahtjev Savjeta ministara BiH za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti.

Izmjenama i dopunama koje je utvrdio Savjet ministara BiH postojeći zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti usklađuje se sa standardima i preporukama Radne grupe za finansijske mjere protiv pranja novca - FATF.

BN televizija

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

M

15.06.2016 10:03

Nista novo od Snsd-a. Oni usaglasavali zakon o popisu,potpisali , a sada se kao ljute. Za sve su oni krivi. Svi prenosi nadleznosti,vojska,policija itd su uradjeni dok su oni bili vladajuci u zajednickim organima. Oni su patriote samo svoga dzepa.

ODGOVORITE
Name

Pajo

15.06.2016 10:31

Odlicno , idemo dalje !!

Name

Realno, Ba

15.06.2016 10:35

Ovo je uvod u raspad BiH. Tako je bilo i sa ex JU. Prvo bojktoti zajednickih organa onda lagano rastakanje. Daj boze da grijesim. Eto nam novog rata. Sva sreca sto sam na vrijeme zbrisao iz te crne rupe.

Name

Realno-ba xxl

15.06.2016 11:06

Mlo si se zaj..bo. SNSSD, je krim organizacija i na svaki nacin pokusava da se ugura glasacima u RS. kao oni jedini brane nesto---sto braniti ne treba___a nihov glas dao je direktoru popisne komisije samostalnost i neovisnost u odlucivanju. Valjda ce glasaci u RS to prepoznati i kazniti SNSSD. Au crnoj rupi kako ti kazes nece biti rata nego samo razumijevanja i ne negiranja razlicitost