EURO - najava: Austro napred, Ugarska stoj!

Jedinu pobedu u takmičarskim sudarima sa Mađarskom fudbaleri Austrije ostvarili su još 1934. godine! Da li je došlo vreme za novo slavlje?!

Fudbal 14.06.2016 | 17:30
EURO - najava: Austro napred, Ugarska stoj!
Malo-malo, pa Austrija i Mađarska odigraju međusobni meč. Do ovog ih je bilo 136, od toga čak 126 prijateljskih, a Austrijancima je od onih preostalih 10 takmičarskih pripao samo jedan – 31. maja 1934. u četvrtfinalu Mundijala u Italiji slavili su sa 2:1, ali pitanje je da li bi se i tada radovali da Mađari poslednjih pola sata nisu odigrali sa desetoricom.

No, smatramo da će navijači iz zapadnog dela davnopočivše Austrougarske posle tolikog čekanja konačno moći da proslave jedan značajan trijumf nad istočnim komšijama. Reprezentacija Austrije u tekućoj deceniji drastično je napredovala, što je u ogromnoj meri posledica vrhunskog rada s mlađim kategorijama. Slično se desilo i kod Mađara, ali oni kvalitetom ipak kaskaju za susedima; srčanost ne može da im se ospori, međutim, u dosadašnjem toku EP (preciznije, na primerima Albanije i Severne Irske) jasno se videlo da je ona nedovoljna za nešto više sem podnošljivih poraza.

Uostalom, Mađari su se provukli i do samog plasmana na Euro, pošto su bili tek treći u verovano najslabijoj Grupi F, daleko iza Severne Irske i Rumunija, a potom ih je Gabor Kiralji čuvao u dvomeču sa Norveškom u baražu. Austrijanci su pak blistali. Ispustili su samo dva boda u sudaru sa Švedskom, potom vezali debet pobeda i ostavili Skandinavce, ali i Ruse da im gledaju u leđa.

AUSTRIJA – MAĐARSKA, utrorak 18.00

Stadion: Atlantik, Bordo;
Kapacitet: 42.115;
Sudija: Klemon Turpan;

Austrija (4-2-3-1): Almer - Klajn, Dragović, Prodl, Fuhs - Baumgartlinger, Alaba - Harnik, Arnautović, Junuzović - Janko;
Mađarska (4-3-3): Kiralji - Fiola, Guzmič, Lang, Kadar - Nađ, Pinter, Klajnhajsler  - Džudžak, Lovrenčič, Salaj.

POSLEDNJIH PET

AUSTRIJA
Švajcarska (D)    1:2
Albanija (D)        2:1
Turska (D)           1:2
Malta (D)             2:1
Holandija (D)      0:2

MAĐARSKA
Norveška (G)     1:0
Norveška (D)     2:1
Hrvatska (D)       1:1
O. Slonovače (D)              0:0
Nemačka (G)     0:2

MEĐUSOBNI SKOR
136         40           30           66           252:297

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar