"Distanciranje od Srpske traži Zapad"

Srpska radikalna stranka upozorila je da je 28. jun rok koji je Zapad dao državnom rukovodstvu Srbije da se distancira od Republike Srpske i da pristanak na prijem samoproglašenog Kosova u UN ili će u suprotnom, kako tvrde, "zemlja biti izložena terorističkim akcijama i destabilizaciji".

Srbija 11.06.2016 | 07:41
"Distanciranje od Srpske traži Zapad"

Potpredsednik SRS Nemanja Šarović izjavio je na konferenciji za novinare da su prilikom posete Vašingtonu srpskom premijeru Aleksandru Vučiću saopšteni uslovi koje Srbija mora da ispuni, a koje će precizirati nemačka kancelarka Angela Merkel prilikom najavljene posete u julu, saopšteno je iz SRS.

"Prvi uslov je da Srbija omogući prijem samoproglašenog Kosova u UN, a drugi da se distancira od Republike Srpske. Naravno, ta lista uslova je nepregledna i kako mi ispunimo jedan, sledi drugi. To se ponavlja već 15 godina", rekao je Šarović.

On je ukazao je da je lider SRS-a Vojislav Šešelj još pre mesec dana obavestio javnost o strogo skrivanoj informaciji o operaciji "Igl" koju provode SAD i upozorio na opasnost od terorističkih napada u Srbiji, što je tada politički vrh Srbije negirao.

Izvor: Press

Komentari / 20

Ostavite komentar
Name

OPA

11.06.2016 05:54

OVDE NESTO SMRDI.

ODGOVORITE
Name

Mikailo

11.06.2016 09:45

Baš su Nemanji rekli sta će raditi i kakvi su im planovi.

Name

BBB

11.06.2016 06:07

Do juna da se ispune uslovi a Merkel će doći u julu da ih saopšti ???

ODGOVORITE
Name

008

11.06.2016 06:14

Mozda zapad i uspije u nekoj mjeri opametiti Srbiju i njeno vodstvo. Sve sto traze je sasvim normalno i obaveza Srbije i bez EU. A sta ce traziti u vezi Sandjaka i Vojvodine jer i njima treba neka vrsta ustavne zastite kao distrikt ili kanton. Ima tu jos puno posla pred Srbijom al ipak se krece u pravom smjeru.

ODGOVORITE
Name

bibi

11.06.2016 09:17

Sta je u redu? Da joj se otima zemlja? Eto ti bi i SANDžAK? Da se prijeti napadima?

Name

Јоја с Козаре

11.06.2016 07:09

Смијешно. Па ово Запад тамбура послије сваких избора било гдје, у Србији или Републици СРБској. Кад' су се они за нас сикирали, кад су од памтивјека над нашим главама са сикиром у руци. Доста нелогичности има у њиховим саопштењима, ал добро, нисмо ми мала дјеца.

ODGOVORITE
Name

Goran

11.06.2016 07:21

Nema kraja!

ODGOVORITE
Name

antrax

11.06.2016 07:49

Milokrad je svojom nabusitom i luđačkom politikom, Srpsku doveo do totalne propasti i samouništenja. Zavadio nas je sa najjačim svjetskim silama koje trenutno vladaju svijetom. Uveo nas je u hladni rat sa Amerikom iz koga ćemo (što svi unaprijed znaju) izaći poraženi kao niko nikad u našoj istoriji. Posledice takve pogubne , nabusite , ludačke politike su vidljive na svakom koraku. Jedna po jedna banka u RS idu u propast, fond PIO je postao neodrživ pa ga je vlada prebacila na trezor i time teško opteretila budžet koji tu stavku ne može da izdrži dugoročno, RS svakim danom iz dana u dan pada u sve veće dužničko ropstvo, prirodna i rudna bogastva se prodaju u bezcijenje, korupcija je u RS na najvećem mogućem nivo odnosno iznad svake mjere svjetskog prosjeka, MUP RS je paralizovan postavljanjem podobnih stranačkih kadrova umjesto da to bude institucija u kojoj se stručni i pošteni ljudi bore protiv kriminala i korupcije.

ODGOVORITE
Name

mićko

11.06.2016 08:19

Potpisujem svaku riječ

Name

Opa Djurdja

11.06.2016 08:24

Amerikanci nas ne vole zbog veza sa Rusijom. Bilo ko da je na vlasti isto bi nam radili, sjeti se bombardovanja.I ja jedva čekam da Miletu vidim leđa ali da će se posle toga američka politika promijeniti grdno se varamo. Oni su zlo kada se na nekog nakače. Da je tako gledaj kako tolerišu paljenje srpskih kuća i crkvi na Kosovu i Metohiji, ćutanje na čisti fašizam u Hrvatskoj i sovinisticke izjave Kavazovica, Izetbegovica i Komarice. Zamisli samo da su uloge obrnute i da su sve ovo srbi uradili imali bi milion saopštenja od Incka i drugih fukara iz međunarodni zajednice. Dokaz tome da ni jedan dogovor što je nama išao u prilog nisu ispoštovali.

Name

isto

11.06.2016 08:34

I ja isto

Name

Re

11.06.2016 08:42

Samo jos dodaj MUP je privatna agencija nekoliko ljudi.

Name

za antrax

11.06.2016 09:27

i dalje , poltika koju vodi Dodik je već odavno prozirna , bar za ljude koji imalo misle svojom glavom . Naime , on svjesno i to vrlo podlo uništava RS osiromašenjem istočnog dijela RS , a sad je poseban akcent dao na Semberiju i Bjeljinu u cijelini , a sve to za rad Hrvatskih interesa . Osiromašenjem istočnog dijela RS dolazi do iseljavanja naroda i to je put za uništenje RS što se može vidjeti na dosta karti koje se pojavljuju u zadnje vrijeme . Čak pomisao da se gradi auto put preko kupresa do splita sve govori o namjerama i srbovanju velikog baje . U KRAJINI MORAJU MALO BOLJE DA RAZMISLE HOĆE LI BITI SVOJ NA SVOME , istok je uništen u svakom smislu , opljačkano je sve što se moglo opljačkati .Srbi izbjegli iz većih gradova su degradirani time što su došli u podrinjske vrleti , a radili su to za RS i više interese sad kažu ostavio sam svoje i sad treba još jedan dodik da mi kroji sudbinu , e neće i uglavnom i oni koji su ponovo stekli imovinu u izbjeglištvu sad je prodaju , jer što da trpi da mu jedan dodik ponižava inteligenciju i um . Toliko bar može svako da vidi gdje smo , a šta on priča , ponaša se kao da priča ovcama .

Name

rs

11.06.2016 18:45

Pa to je isti scenario kojim se sluzio Milosevic i znamo kako je Srbija prosla sad su ti sto su bili u JUL-u napravili i Dodika,izveli 5.oktobar i haos napravili Srbima u cijelom regionu.Ko je Nenad Kecmanovic.....pa obican sektas,taj nema vjeru ni naciju nego sluzi svojoj sekti.taj ce biti sve samo nikad nece biti Srbin jer on i ne zna sta to znaci.Isti takav je Dodig,Duric i svi oni koje su iz komunjarskih deponija pokupili i koji presvalace dres po potrebi a sve na nasu stetu.

Name

Markan

11.06.2016 08:36

Srpska Srbija - jedan narod, jedna država!

ODGOVORITE
Name

re

11.06.2016 09:26

Turska- Bosna, jedan narod jedna drzava.

Name

Replikant

11.06.2016 20:53

Niti je Srpska Srbija niti je Bosna Turska... Ko za tim zudi eno mu Srbije, eno mu Turske... Pustite normalan narod jednom da zivi na miru

Name

Osvetit će se.

11.06.2016 08:43

Ma znate šta, Dodik se toliko uzdigao i k.rci kao da je on Putin ili Obama,nevjerovatno da tako nesto radi a on samo entitet.I sto ovaj prvi rece sve je tacno,zavadi nas i sa Bogom i sa drugim narodima i šta se može ocekivati,naravno osveta velikih sila (Amerika i dr.)da ga spuste na zemlju.A ta bi osveta mogla biti i ukidanje RS.

ODGOVORITE
Name

Goran

11.06.2016 16:54

Ovo nema nikakve veze sa Dodikom, Srbi otvorite oci!

ODGOVORITE
Name

Bosanac

12.06.2016 07:13

Podsjeća na Vučića 90tih kad je bio u proboju, ista retorika a i status u stranci.

ODGOVORITE