Pogba u Realu - 5 godina, 40 miliona evra?!

Perez i Rajola navodno su se videli pre neki dan u Španiji i dogovorili petogodišnji ugovor težak 40 miliona evra. Sad još da Juventus malo "spusti" cenu.

Fudbal 11.06.2016 | 20:00
Pogba u Realu - 5 godina, 40 miliona evra?!

U danu kada je počelo Evropsko prvenstvo u Francuskoj, italijanska mreža "Sky Sports" objavila je pravu bombu:

"Pol Pogba dogovorio je uslove saradnje sa Real Madridom, koji je spremio petogodišnji ugovor vredan 40 miliona evra, posle čega ostaje samo da se Madriđani dogovore sa Juventusom oko visine obeštećenja i dinamike isplate".

Ova vest pomalo iznenađuje, jer su se prethodnih dana, nedelja, pa i meseci, kao favoriti za kupovinu Pogbe pominjali Barselona i Čelsi, a povremeno i Mančeter junajted, iz kojeg je sjani vezista i otišao u Juve.

Sudeći prema vestima objavljenim na "Sky Sports Italia" kanalu, predsednik Reala Florentino Perez i menadžer traženog fudbalera, Mino Rajola, sastali su se pre nekoliko dana i načelno dogovorili uslove saradnje sa igračem, a u međuvremenu je i Juve kupio adekvatnu zamenu u vidu Miralema Pjanića, asa Rome, tako da je Pogbin odlazak iz Torina više nego izvestan.

Ipak, stvari neće ići glatko, jer je prema istom izvoru Juventus zacepio obeštećenje od 120 miliona evra, što bi "desetku" crno-belih učinilo najskupljim fudbalerom u istoriji ove igre. Real, navodno, nije spreman toliko da plati, a važan faktor u ovim pregovorima mogao bi da bude i Alvaro Morata, igrač Juventusa, kojeg Real i dalje može da otkupi po ne baš povoljnim uslovima, međutim...

S obzirom na to da je Morata jedan od traženijih igrača na tržištu ovog leta, Real bi mogao dobro da zaradi na "preprodaji" centarfora, što bi svakako naljutilo čelnike Juventusa. Ako bi Madriđani "popustili" u tom smislu i ostavili Moratu u Torinu, moguće je i da bi "bjankoneri" omekšali svoj stav kad je Pogba u pitanju.

Nije samo Morata "faktor" u ovim pregovorima, već i Mateo Kovačić, kojeg bi Real ponudio Juventusu kao "kusur", a da neće tek tako pristati da proda Francuza, petostruki uzastopni prvak Italije poručio je kada je odbio ponudu Barselone od 100 miliona evra.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar