Deset nepromišljenih dobitnika lota

Većina ljudi je bar jednom u životu maštala o tome da osvoji loto. I dok bi se mnogi trudili da višestruko povećaju iznos, kupe nekretnine ili ga poklone u dobrotvorne svrhe, ovi dobitnici bili su prilično nepromišljeni.

Svijet 09.06.2016 | 13:46
Deset nepromišljenih dobitnika lota

10. Vili Hurt – 3,100,000 dolara

Ovaj muškarac postao je dobitnik lutrije u Mičigenu 1989. godine. U naredne dvije godine, Hurt je gotovo sav novac potrošio na krek i heroin. Njegova zavinost dovela je do razvoda i oduzimanja djece, na šta je otišao gotovo sav preostali novac. Hurt je nešto kasnije optužen za ubistvo svoje djevojke tokom jedne pijanke.

9. Hoze Antonio Kvan-Tok – 750,000 dolara

Hoze je ilegalno boravio u SAD, kada je osvojio lutriju u Džordžiji. Iz tog razloga, zamolio je svog šefa, Erika Servantesa, da prezume njegov novac. Umjesto da proslijedi novac svom radniku, Servantes je odlučio da ga zadrži za sebe. Hoze je pokrenuo tužbu, a na sudske troškove potrošen je gotovo sav osvojeni novac.

8. Evelin Adams – 5,400,000 dolara

Ova srećna dama iz Nju Džerzija u periodu od dvije godine postala je dvaput dobitnica nagrade na lotu. Opijena dobitkom, odlučila je da uveća svoju nagradu u kazinima Atlantik Sitija. Adams je tamo ostavila skoro sve što je dobila, a danas živi u kamp-prikolici.

7. Vivijan Nikolson – 152,319 funti

Kada je njen suprug postao dobitnik 1961. godine, Nikolson je počela sa besomučnim trošenjem novca. Ubrzo se udaljila od porodice i prijatelja, a kada je njen suprug stradao u saobraćajnoj nesreći, njena manija kupovanja postala je još gora.

6. Kali Rodžers – 1,900,000 funti

Kada je postala dobitnica 2003. godine, Kali je imala samo 16 godina. Kupila je nekoliko kuća, otišla na nekoliko luksuznih putovanja i priuštila sebi veliki broj plastičnih operacija. Nakon što je potrošila sav novac, vratila se nekadašnjem životu sa majkom, dvoje djece i ljenim dečkom.

5. Vilijam Post - 16,000,000 dolara

Samo tri mjeseca nakon primanja nagrade, Post je već imao dug od 500,000 dolara. O njegovo bogatstvo otimali su se njegova porodica i djevojka, a njegov brat je čak pokušao da ga ubije. Godinu dana po primanju nagrade, Post je dugovao milion dolara. Proveo je neko vrijeme u zatvoru nakon što je iz vatrenog oružja pucao na lokalnog zelenaša.

4. Deniz Rosi 1,300,000 dolara

Kada je Rosi postala dobitnica lotoa u Kaliforniji, odlučila je da napusti muža i sačuva sav osvojeni novac samo za sebe. Dvije godine kasnije, njen muž saznao je razlog njenog odlaska i odlučio da je tuži za prećutkivanje realnog stanja na računu prilikom razvoda. Sudija je muškarca nagradio sa 100 odsto osvojene sume, a Deniz je ostala ‘bez pebijene pare’.

3. Amanda Klejton – 1,000,000 dolara

Zavisnica od droge optužena je za zloupotrebu čekova za socijalnu zaštitu. Umrla je u zatvoru od prevelike doze droge.

2. Ameriko Lopez – 24,000,000 dolara

Kada je osvojio nagradu, Lopez je odlučio da da otkaz i provede ostatak života uživajući u blagodatima stečenog novca. Međutim, ono što je Lopez zaboravio da spomene bilo je to što je tiket kupio zajedno sa petoricom svojih kolega. Slučaj je završio na sudu, nakon čega je Lopez ostao bez 20 miliona dolara.

1. Majkl Kerol – 9,700,000 funti

Postao je dobitnik 2002, a u narednih 5 godina trošio novac na drogu, prostitutke i derbije demoliranja automobila, popularan ‘sport’ u SAD. Kerol danas radi u fabrici keksa jer nije mogao da se vrati na posao đubretara.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Akabiba

09.06.2016 12:45

Znači kako dobijeno tako i izgubljeno

ODGOVORITE