Десет непромишљених добитника лота

Већина људи је бар једном у животу маштала о томе да освоји лото. И док би се многи трудили да вишеструко повећају износ, купе некретнине или га поклоне у добротворне сврхе, ови добитници били су прилично непромишљени.

Свијет 09.06.2016 | 13:46
Десет непромишљених добитника лота

10. Вили Хурт – 3,100,000 долара

Овај мушкарац постао је добитник лутрије у Мичигену 1989. године. У наредне двије године, Хурт је готово сав новац потрошио на крек и хероин. Његова завиност довела је до развода и одузимања дјеце, на шта је отишао готово сав преостали новац. Хурт је нешто касније оптужен за убиство своје дјевојке током једне пијанке.

9. Хозе Антонио Кван-Ток – 750,000 долара

Хозе је илегално боравио у САД, када је освојио лутрију у Џорџији. Из тог разлога, замолио је свог шефа, Ерика Сервантеса, да презуме његов новац. Умјесто да прослиједи новац свом раднику, Сервантес је одлучио да га задржи за себе. Хозе је покренуо тужбу, а на судске трошкове потрошен је готово сав освојени новац.

8. Евелин Адамс – 5,400,000 долара

Ова срећна дама из Њу Џерзија у периоду од двије године постала је двапут добитница награде на лоту. Опијена добитком, одлучила је да увећа своју награду у казинима Атлантик Ситија. Адамс је тамо оставила скоро све што је добила, а данас живи у камп-приколици.

7. Вивијан Николсон – 152,319 фунти

Када је њен супруг постао добитник 1961. године, Николсон је почела са бесомучним трошењем новца. Убрзо се удаљила од породице и пријатеља, а када је њен супруг страдао у саобраћајној несрећи, њена манија куповања постала је још гора.

6. Кали Роџерс – 1,900,000 фунти

Када је постала добитница 2003. године, Кали је имала само 16 година. Купила је неколико кућа, отишла на неколико луксузних путовања и приуштила себи велики број пластичних операција. Након што је потрошила сав новац, вратила се некадашњем животу са мајком, двоје дјеце и љеним дечком.

5. Вилијам Пост - 16,000,000 долара

Само три мјесеца након примања награде, Пост је већ имао дуг од 500,000 долара. О његово богатство отимали су се његова породица и дјевојка, а његов брат је чак покушао да га убије. Годину дана по примању награде, Пост је дуговао милион долара. Провео је неко вријеме у затвору након што је из ватреног оружја пуцао на локалног зеленаша.

4. Дениз Роси 1,300,000 долара

Када је Роси постала добитница лотоа у Калифорнији, одлучила је да напусти мужа и сачува сав освојени новац само за себе. Двије године касније, њен муж сазнао је разлог њеног одласка и одлучио да је тужи за прећуткивање реалног стања на рачуну приликом развода. Судија је мушкарца наградио са 100 одсто освојене суме, а Дениз је остала ‘без пебијене паре’.

3. Аманда Клејтон – 1,000,000 долара

Зависница од дроге оптужена је за злоупотребу чекова за социјалну заштиту. Умрла је у затвору од превелике дозе дроге.

2. Америко Лопез – 24,000,000 долара

Када је освојио награду, Лопез је одлучио да да отказ и проведе остатак живота уживајући у благодатима стеченог новца. Међутим, оно што је Лопез заборавио да спомене било је то што је тикет купио заједно са петорицом својих колега. Случај је завршио на суду, након чега је Лопез остао без 20 милиона долара.

1. Мајкл Керол – 9,700,000 фунти

Постао је добитник 2002, а у наредних 5 година трошио новац на дрогу, проститутке и дербије демолирања аутомобила, популаран ‘спорт’ у САД. Керол данас ради у фабрици кекса јер није могао да се врати на посао ђубретара.

(Б92)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Акабиба

09.06.2016 12:45

Значи како добијено тако и изгубљено

ОДГОВОРИТЕ