Dabović: Nismo navikli na zlata, već da ginemo!

Kapiten ženske košarkaške reprezentacije Milica Dabović kaže da ne može da obeća medalju sa Olimpijskih igara, ali i da je ekipa pokazala da čuda postoje.

Košarka 10.06.2016 | 12:45
Dabović: Nismo navikli na zlata, već da ginemo!

Okupljanje reprezentacije je zakazano za 3. jul.

"Devojke moraju vrlo ozbiljno da shvate obaveze, znaju zbog čega su tu. Mi očekujemo je da poginemo na terenu, kao što smo vas već navikli. Nismo navikli da osvajamo zlatne medalje, već da ostavljamo srce na terenu. To je ono što me raduje i to je ono što želim", rekla je Dabović.

On je dodala da se raduje novom okupljanju nacionalne selekcije, posebno jer dolazi posle zlatne medalje sa prošlogodišnjeg prvenstva Evrope.

"Volim okupljanja, pogotovo nakon medalje sa Evropskog prvenstva. Jedva čekam sutra da dodjem u Banja Luku, tamo me čeka mnogo dece kojoj želim da posvetim što više vremena. Te stvari me jako ispunjavaju i čine srećnom", dodala je Dabović.

Prema njenim rečima uopšte se ne plaši zika virusu i poznatoj situaciji u Brazilu.

"Uopšte nemam straha zato što svaki dan su bombe u Parizu i u Istanbulu, tako da ne znate šta se može desiti. Ne želim da razmišljam o tome, već rasterećeno idemo u Rijo da damo sve od sebe i da napravimo čudo. Čuda se događaju, pokazale smo to prošle godine", zaključila je Dabović.

Košarkašice Srbije na turniru u Riju, koji se igra od 6. do 21. avgusta, igraće u grupi sa SAD, Kanadom, Senegalom i dva kvalifikanta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar