Prijateljske: ''Azuri'' lako sa Fincima, Poljaci bez golova sa Litvanijom!

Italija pobedila Finsku na kraju priprema za Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Poljska bez Levandovskog nije zatresla mrežu Litvanije.

Fudbal 07.06.2016 | 09:45
Prijateljske: ''Azuri'' lako sa Fincima, Poljaci bez golova sa Litvanijom!

Reprezentacija Italije podigla je nivo samopouzdanja sigurnim pobedama u obe pripremne utakmice za predstojeći EURO 2016.

Posle Škotske (1:0), savladana je i Finska na stadionu Bentegodi u Veroni, ponovo bez protivničkog šuta u okvir gola - 2:0 (1:0).

Antonio Kandreva u 27. minutu je izborio i realizovao penal, a u 71. je asistirao Danijeleu De Rosiju za konačan rezultat.

"Azuri" u četvrtak putuju na šampionat, na kome će startovati 13. juna mečom protiv Belgije, koja je prošle nedelje takođe igrala sa Finskom i nije uspela da je savlada (1:1). U grupi E su još Švedska i Republika Irska.

Poljaci se nisu na najbolji način "pozdravili" sa navijačima u svojoj zemlji, odigravši samo 0:0 sa Litvanijom u Krakovu.

Izostanak Roberta Levandovskog, koji je ranije rekao da je ovo "najbolji poljski tim u kome je igrao", samo donekle može da ih opravda, ali sve će biti zaboravljeno ako u nedelju u okviru grupe C pobede Severnu Irsku.

Sledi meč protiv Nemačke, sa kojom su igrali i u kvalifikacijama, pa protiv Ukrajine.

Island se za debi na prvenstvima Evrope "zagrejao" savladavši Lihtenštajn - 4:0 (3:0).

Do početka turnira u petak, utakmicom Francuska - Rumunija, predstoje još samo dve provere: Španija - Gruzija u utorak i Portugal - Estonija u sredu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar