"RTRS i FTV da izmire dio duga BHRT-u"

Samostalni sindikat radnika u BHRT-u od Upravnog odbora BHRT-a zahtijeva prekid pružanja usluga entitetskim javnim servisima od 6. juna ukoliko do tada ne izmire barem dio potraživanja BHRT-a, a kako bi se mogao platiti dio duga EBU-u i prava za prenošenje evropskog prvenstva u fudbalu.

Bosna i Hercegovina 02.06.2016 | 19:37
"RTRS i FTV da izmire dio duga BHRT-u"

Ukoliko UO BHRT-a ne donese takvu odluku, navode da će Sindikat poduzeti sve dozvoljene aktivnosti da zaštiti svoje članove.

Traže i ubrzanje procedure donošenja izmjena Zakona o Javnom RTV sistemu, na osnovu kojih bi RTV taksu bili dužni prikupljati i kablovski operateri.

Smatraju da, ukoliko se ne ubrza procedura kroz rad nadležnih komisija i Parlamentarne skupštine BiH, izmjene zakona neće biti usvojene do 30. juna, a kada ističe sadašnji model naplate preko telekom operatera.

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

blaf

02.06.2016 18:07

Zahtjevajte vi kolko hocete ali dok se broj radnika u tom monstrumu zvanom BHRT ne svede na bar polovicu od trenutno zaposlenih brzo ce te pod katanac.

ODGOVORITE
Name

Dragan

02.06.2016 18:10

Ja ne želim da plaćam BHTR, medijsku kuću koja me diskriminiše.

ODGOVORITE
Name

za Dragana vrijednog bota

02.06.2016 18:53

I mene diskriminise ova bakinacka TV Bastilja naziva "izdajnikom" i "takozvanim", pa se na njih ne bunis, jer poltronisu tvojim idolima. Ne kazem da je BHRT bolji koji za ovo doba koliko postoji nakon dobrog pocetka postao jos jedan medij otvoreno u sluzbi velikobosnjacke hegemonije i omalovazavanja svih drugih od kojih bi sada neke sadake i para, e pa dragi BHRT-ovci i -ovce, da ste bili objektivni, i integrisuci faktor kao i faktor pomirenja i glas zdravog razuma u BIH, a ne jedan od dolivaca ulja na vatru i jos jedan od nebrojenih huskackih medija i zaludjivaca ovih nesretnih naroda, narocito najbrojnijeg, ja bi prvi stao u vasu odbranu, a posto ste samo jos jedan u nizu propagandnih glasila pojedinih stranaka, preporucujem vam da se njima i obratite mozda najbolje SDA-u.

Name

Ja

02.06.2016 19:17

Pa to isto radi RTRS! Ali ti svom voljenom vodji platis pretplatu da te moze dobrovoljno silovati u mozak! Ja bi da platim BN televiziji, ali ako ukinu one narodnjake ranom zorom...

Name

obn

02.06.2016 19:11

Ugasite BHTV FTV I RTRS I MI DA RADIMO casno i posteno a te radnike posaljite u stecaj

ODGOVORITE
Name

BHRTTTTTT

03.06.2016 05:38

Zar ima neko normalan da gleda BHRT? Da li je BHRT objektivna? + Nije. Kako TZV. Državna televizija da objavi za Generala Mladića da je ratni zločinac? Kako može TZV. državna televizija da objavi da je bivši Predsjednik Republike Srpske ratni zločinac? Kako može TZV. državana televizija da objavi da je bio zločin na Marakalama koje su počinile Srpske paravojne jedinice. Zaključak: Bolje neka ga ugase, nikad ih nisam ni gledao, i nizašta nisu. Toliko o BHRT, ko ga je izmislio, ..........

ODGOVORITE
Name

Md

03.06.2016 10:25

Pa kako znaš da nisu ni zasta ako nisi nikad gledao.