Šta Džombić može reći Tužilaštvu BiH?

Bivši premijer Republike Srpske Aleksandar Džombić ispitivan je danas  u Tužilaštvu BiH više od četiri časa. Nakon saslušanja Džombić je novinarima rekao da je ispitivan u vezi slučaja Bobar banka te da je bilo i nekoliko pitanja o firmi UNIS iz Dervente.

Republika Srpska 02.06.2016 | 17:24
Šta Džombić može reći Tužilaštvu BiH?

"Odazvao sam se pozivu Tužilaštva BiH da u svojstvu svjedoka dam izjavu vezanu za predmet Bobar banka. Postavljali su pitanja oko poslovanja Bobar banke, izvještaja Bobar banke te stanja Bobar banke u određenom vremenskom periodu. Zanimalo ih je sve što se dopticalo poslovanja i tada te banke, uključujući i uvođenje prinudne uprave'', izjavio je Aleksandar Džombić nakon četiri časa provrdena u Tužilaštvu BiH.
 
Ispitivanje Aleksandra Džombića, ali i ostalih lica iz Republike Srpske za predsjednika Srpske Milorada Dodika je politički pritisak i odmazda istražnih i pravosudnih organa na nivou BiH prema ljudima iz Republike Srpske. Dodik za sve optužuje rukovodstvo SDS-a koje je, kako kaže, preuzelo SIPU i sada zloupotrebljava tu agenciju kako bi se obračunali sa vlastima u Srpskoj i bivšim vlastima na nivou BiH. 

"Svaki dan se produkuje neka nova priča u želji da se očuva lažna atmosfera. Agencija za bankarstvo, Razvojna banka, Pavlović banka i sve dugo. Jasno se vidi da je to farsa'', tvrdi Dodik i dodaje da što se tiče Bobar banke vlast Republike Srpske, osim primjene zakona, nije radila ništa drugo.

"Ako postoji odgovornost ljudi koji su vodili tu banku niko neće sprečavati istrage protiv njih, ali širenje te istrage na ljude kao što su Džombić i drugi apsolutni je dokaz politizacije tog slučaja'', smatra Dodik.

Bivši premijer Srpske Aleksandar Džombić, komentarišići ovu izjavu Milorada Dodika kaže: "Ne mogu o tome ništa reći. Sada se bavim privatnim biznisom. Nisam više u politici ali danas nisam osjetio nikakav pritisak Tužilaštva BiH''.
 
I dok Dodik tvrdi da Sud i Tužilaštvo BiH nemaju podršku u Republici Srpskoj, te da će njihovo ukidanje jednog dana doći na dnevni red, bivši premijer Srpske Aleksandar Džombić ističe da će se odazvati na svaki poziv Suda i Tužilaštva BiH.

Podsjećamo da je prije nekoliko dana saslušan i aktuelni ministar finansija Republike Srpske Zoran Tegeltija u vezi finansijskih malverzacija u  Pavlović banci i Bobar Banci. Glavni tužilac BiH Goran Salihović nedavno je potvrdio da se u okviru afere Bobar banka provodi istraga i protiv Milorada Dodika.

Inače u vrijeme dok je Aleksandar Džombić bio ministar finansija, a potom i predsjednik Vlade Republike Srpske desile su se neke od najvećih afera u Srpskoj koje još uvijek nisu dobile sudski epilog. Izgradnja nove zgrade Vlade, privatizacija Robne kuće Boska i Medicinske elektronike, te propast Birča i Olimpijskog centra Jahorina.

BN televizija

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

mileta

02.06.2016 16:11

Tuzilastvo ce se vrtiti u krug sve dok ne nadju nekog ko je pravnim rjecnikom receno voljan da postane 'svjedok saradnik', tj. po Dodikovom rjecniku postane 'izdajica'. Nije RS velika ko USA da u tuzilastvu mogu uspjesno skloniti te svjedoke i nakon sudjenja dati im novi identitet

ODGOVORITE
Name

Dr

02.06.2016 16:30

Ja mislim druže da oni samo pozivaju jednog po jednog a oni pričaju kao ptičice, pa Dzombu je Čubri šamarao kao dijete... Zašto bi on sad cutao, pa znaš li ti šta za tri sata čovjek može ispričati ( sat vremena otpisimo na upoznavanje sa pravima i potpisivanje i ostalo )

Name

Владо Бања Лука

02.06.2016 16:15

Da je pravde i prava, Dodik i Dzombic su zbog Robne kuce Boska vec trebali lezati u nekoj samici. Takav objekat, takvu vrijednost su samo predali Djuricu i Miskovicu, 300 radnika poslali na ulicu, a toj Boski jos pride dali 15-20 miliona IRB kredita koji ovi naravno ne vracaju, niti ce ikad... Strasna afera!

ODGOVORITE
Name

uzalud trud, džaba vam sve...

02.06.2016 16:16

Aleksa je KRALJ

ODGOVORITE
Name

Bravo za komenar

02.06.2016 17:24

Slazem se. Gospodin. I ima nekako karakter covjek. Iako me nekad taj njegov stav malkice nervirao sada sam drugog misljenja. Ok je skroz on. A znam da su i ovi sto ga negativno komentarisu svjesni toga ali eto sujeta je kao mrznja svugdje prisutna. Bezveze.

Name

Aco

02.06.2016 19:31

On ok? Pa tajbu autima ima milione a oko njega par krmaka milioneri.

Name

Svedok

03.06.2016 16:45

Hm kakva drzava BiH lakrdija od pravosudja i zasticenih svedoka prijavio sam krivicno djelo kao policajac jedva sam zivu glavu izvukao nakon prijave obrusilu su se na mene moji pretpostavljeni sefovi zajedno sa mafijom koja i postavlja sefove u policiskim agencijama to je sustina istina i realnost.Nikom ne bih preporucio da bude svedok pred BiH pravosudjem.

Name

Fratello

02.06.2016 16:22

Lako je bilo uci, ali je glava izlaz.

ODGOVORITE
Name

Гаја 2

02.06.2016 17:04

Питање за Бају и његове ботиће: када ће Баја да организује референдум о Суду и Тужолаштву БиХ!? Када...тачан датум? Када ће Баја организовати референдум о независности РС? Тачан датум? Какав лажов, манипулатор, јадник и издајник... ха-ха-ха-ха...

ODGOVORITE
Name

znam

02.06.2016 17:34

U politici, ne možeš biti uspješan, ako nisi korumpiran.

ODGOVORITE
Name

Истина

02.06.2016 21:56

Врло је интересантно како је Џомбић на врло необичан начин отишао са премијерске позиције , при том да се није о њему више имало ни трага ни гласа. Човјек једноставно нестао. Било је ту жестоких фрка између њега и Додика, али у све је био уплетен на извјестан начин Радојичић, који је имао посебан афинитет да се Џомбића смакне и у томе се потрудио прилично да га пред Бајом оцрни. Успио је. Поред тога Радојичић је имао своје планове око премијерске фотеље, али ту му се Баја супротставио. Прљаво и то веома, веома...

ODGOVORITE
Name

SUMA SUMARUM

02.06.2016 21:58

BOŽE DRAGI KOLIKO JE POGANI U SNSD-u, PA TO JE KATASTROFA.

ODGOVORITE