ŠPA, plej-of: Real i Laboral položili popravni, slijedi polufinale!

Sjajne partije u Realu pružili su Gustavo Ajon i Džejsi Kerol sa po 18 poena, a Serhio Ljulj dodao je na to još 12 poena. Još jednu dobru rolu u ekipi Mursije imao je Faku Kampaco sa 22 poena.

Košarka 01.06.2016 | 00:15
ŠPA, plej-of: Real i Laboral položili popravni, slijedi polufinale!

Košarkaši madridskog Reala i Laboral Kuće plasirali su se u polufinale plej-ofa španske ACB lige. Kraljevski klub ovaj put imao je veoma lak posao, pošto je na svom terenu pregazio Mursiju sa 93:72.

Real je rešio četvrtfinalnu seriju u svoju korist sa 2:1, a sada ga u polufinalu kao i prošle sezone čeka ekipa Valensije.

Sjajne partije u Realu pružili su Gustavo Ajon i Džejsi Kerol sa po 18 poena, a Serhio Ljuljdodao je na to još 12 poena. Još jednu dobru rolu u ekipi Mursije imao je Faku Kampacosa 22 poena.

Znatno teži posao od kraljevskog kluba imala je Laboral Kuća, koje se dobra namučila u Vitoriji protiv Gran Kanarije.

Ipak, na kraju je pobedila sa 78:71, odnosno sa 2:1 u seriji i sada će u polufinalu igrati protiv Barselone.

Laboral se prililčno mučio večeras, pogotovo u prvom poluvremenu tokom kojeg je Gran Kanarija bila ravnopravan rival.

Ni u nastavku domaći košarkaši, uprkos rezultatskoj prednosti nisu uspeli da prelome utakmicu. To se desilo tek u poslednja dva minuta kada je gostima ponestalo snage i strpljenja.

Janis Burusis je sa 17 poena i 11 skokova bio najbolji u pobedničkoj ekipi, Adam Hangapostigao je 12, a Davis Bertans osam poena. Kevin Pangos je postigao 13 poena i bio najbolji u redovima Gran Kanarije.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar