TUR, plej-of: Fener bez Bogdana preko Galate do finala!

Košarkaši Fenerbahčea plasirali su se u finale turskog šampionata pošto su u polufinalu savladali Galatasaraj sa 3-1 u pobedama.

Košarka 31.05.2016 | 21:15
TUR, plej-of: Fener bez Bogdana preko Galate do finala!

Ekipa Željka Obradovića je u četvrtom meču u gostima savladala Galatu sa 82:75 i obezbedila veliko finale protiv Anadolu Efesa.

Zbog incidenata koje su napravili navijači domaće ekipe u trćem meču nije bilo navijača u četvrtoj utakmici, a u čudnoj atmosferi u hali Fener je preokretom u drguom poluvremenu stigao do pobede i plasmana u finale.

Galata je imala +10 na poluvremenu, održavala je tu razliku i početkom treće deonice, ali su Dikson i Mahmutoglu trojkama vratili Fener koji je u finišu rutinski priveo posao kraju.

U gostujućem sastavu nije bilo Bogdana Bogdanovića, a najbolji je bio Dikson sa 18 poena i 3 asistencije. Mahmutoglu je dodao 16 poena, Judo je ubacio 12, a Jan Veseli 11 uz 9 skokova. Nikola Kalinić je za 25 minuta imao učinak od 7 poena (3-4), 4 skoka i 2 asistencije.

U sastavu Galatasaraja, Mekolum, Guler i Lazme ubacili su po 15 poena, a Vladimir Micov je imao 13 poena i 2 asistencije.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar