Partizan: Za Ovusua 250.000 evra i procenti!

Radnik bi, pak, da zaradi više i čeka ponudu iz Turske za svog najboljeg igrača!

Fudbal 07.06.2016 | 23:30
Partizan: Za Ovusua 250.000 evra i procenti!

Proradile su telefonske veze na relaciji Beograd – Surdulica. Štaviše, usijala se žica od razgovora koje danima vode predstavnici Partizana i Radnika povodom jasno izražene želje crno-belih da dovedu prvu zvezdu tamošnjeg fudbala, Samjuela Ovusua!

Prema saznanjima MOZZART Sporta, odgovorni iz Humske 1 su svoju nameru konkretizovali obećanjem da su spremni da odmah na račun kluba sa juga Srbije prebace 250.000 evra na ime obeštećenja. Plus, da se eventualnim ugovorom obavežu kako će Radniku proslediti dodatnih 20 procenata od novca zarađenog prodajom 20-godišnjeg krilnog veziste, povremeno i napadača, kad dođe vreme da ode u inostranstvo.

Uprava Radnika saslušala je predlog Partizana, međutim, taktički odugovlači sa odgovorom, jer, razumljivo, za jednog od svojih najboljih igrača želi da dobije više novca. Prema poslednjim informacijama, za Ovusua postoji interesovanje iz elitnog ranga turskog fudbala, odakle se Surduličani nadaju da će dobiti 300.000 evra u cugu. Možda i više. Na taj način bi maltene obezbedili sebi još jednu mirnu sezonu, posle ove, debitantske u superligaškom društvu, okončane plasmanom u plej-of.

Samjuel Ovusu je i te kako doprineo dobrim rezultatima, dao je sedam golova (jedan Partizanu), još tri namestio (dva u mečevima sa crno-belima), pa je pred kraj prvenstva produžio ugovor na još godinu dana. Prevashodno da bi Radnik mogao da se nada zaradi od njegovog odlaska, jer da momak iz Gane nije stavio potpis, Surduličani bi došli u poziciju da najboljeg fudbalera izgube bez centa obeštećenja.

Ovako će, svakako, zaraditi. Možda ne od PSV-a i Bazela, koji su tokom proleća pratili njegove igre, međutim, Partizan i Turci spremni su da plate.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar