Istraga potvrdila: Hilari Klinton je kriva

Interna istraga američke vlade utvrdila je da je Hilari Klinton prekršila uputstva za bezbjednost na internetu.

Svijet 26.05.2016 | 10:08
Istraga potvrdila: Hilari Klinton je kriva

Ona je to učinila tako što je koristila privatni server i privatne elektronske pošte dok je bila državna sekretarka, javila je agencija Frans pres ocjenjujući da ta kritika dolazi u nezgodnom trenutku za Klintonovu, koja je u trci za Bijelu kuću.

U izveštaju odsjeka Stejt departmenta navodi se da su registrovane "sistematske greške u sistemu komunikacije i elektronske pošte" dok je Klintonova bila šefica diplomatije od 2009. do 2013. godine.

List Njujork tajms otkrio je martu da je Hilari Klinton koristila svoju privatnu elektronsku poštu za poslovnu komunikaciju dok je bila u Stejt departmentu, čime je prekršen savezni zakon.

Tokom četiri godine na funkciji šefice američke diplomatije, Hilari Klinton nije nijednom koristila elektronsku poštu američke savezne vlade, već lični i-mejl koji je manje zaštićen i više podložan hakerskom napadu. Klintonova je od tada izložena napadima i kritikama, što ugrožava njenu kampanju za predstojeće predsjedničke izbore u SAD.

(Agencije)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

haha

26.05.2016 08:43

Strašno

ODGOVORITE
Name

Zaomije

26.05.2016 08:59

Ma neka ih djavo nosi.

Name

vaga

27.05.2016 09:21

Naravno da je kriva, To joj je smjestio Bil da se ne osjeća samo on kriv za onu aferu s Monicom Lewinski. Ozbiljno, američki krupni kapital neće dozvoliti da "biti predsjednik SADa" postane porodični biznis. Dosta im je bilo Kenedijevih.

ODGOVORITE