Novače, ukradi malo vremena i dođi u BiH

Novak Đoković vjerovatno je najpopularniji sportista u gradiću Sanski Most. Prvi reket svijeta je, podsjećamo, nakon katastrofalnih poplava koje su prije dvije godine opustošile regiju, donirao novac za obnovu dva dječija vrtića u Bosni i Hercegovini.

Bosna i Hercegovina 24.05.2016 | 12:52
Novače, ukradi malo vremena i dođi u BiH

Njegova Fondacija je tako dala veliki doprinos u oporavku ovih zajednice nakon najveće prirodne nepogode koja je BiH i regiju pogodila u posljednjih nekoliko decenija. Život nije nestao, naprotiv, nove generacije danas borave u ovim vrtićima, a ime slavnog tenisera stalno im je na usnama.

Kako je za N1 ispričala Behrija Grozdanić, direktorica vrtića Krajiška radost u Sanskom Mostu, ova ustanova danas funkcioniše besprijekorno, djeca su srećna i nikada neće zaboraviti ono što je Đoković uradio za njih.

''Vrtić funkcioniše u punom kapacitetu. Blizu dvije stotine djevojčica i dječaka redovno su ovdje. Veselo je i dobro, zadovoljni smo'', ispričala je Grozdanić.

Kako je dodala, uspomena na Novaka i njegovo dobro djelo i dalje živi.

''Novak je napravio nešto veliko. Sve nas podsjeća na Đokovića, svaki novi dolazak u prostorije vrtića budi uspomene na njegovo dobro djelo, svi bi voljeli da nas posjeti'', kazala je direktorica Grozdanić.

Dok Nole iz mjeseca u mjesec postavlja nove rekorde i pravi dosad neviđene razlike ispred nedorasle konkurencije, mališani iz ovih bosanskohercegovačkih gradova sanjaju susret s idolom.

Možda je vrijeme da Đoković posjeti ova dva grada i osjeti veliku ljubav i poštovanje koju ova djeca osjećaju. Bilo bi lijepo.

Izvor: N1
Foto: Unicef

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Dragan

24.05.2016 11:00

Krađa satova je krivično delo! :D

ODGOVORITE
Name

Bošnjak

24.05.2016 11:15

Ljudina, KRALJ , Novak Đoković još jednom je pokazao da je največi. Zbog tvoje LJUDSKOSTI od SRCA ti želim da osvojiš Rolan garos i da osvojiš sva četiri gren slema u sezoni. Puno zdravlja i uspjeha u životu ti želim.

ODGOVORITE
Name

Raki

24.05.2016 12:47

Kako se zoves?

Name

Milica

24.05.2016 13:29

Jel bitno kako se čovjek zove ako se lijepo zahvalio..

Name

Последњи кинески цар

24.05.2016 12:15

Браво за дјецу ,за Новака,за вртић и за Сански Мост. Народу треба више оваквих вијести и текстова умјесто наших надобудних и безобразних политичара који само завађају народ ради своје користи и опстанка на власти. Више пишите о оваквим стварима којих сигурно има на свим странама ,само што на жалост нису толико занимљиве.

ODGOVORITE
Name

goran

24.05.2016 15:33

Novak je veliki covjek to je dokazao bezbroj puta. Nije vazno kako se ko zove samo je vazno kakav je covjek. Na moju veliku zalost to mnogi ne razumiju. Zato zivjeli svi dobri Bosnjaci, Hrvati i Srbi. Gdje bi nam bijo kraj da smo slozni....

ODGOVORITE