Brena i Boba ponovo uhvaćeni u krađi struje

Lepa Brena u svom "Grand ajriš pabu" na Zlatiboru uz pomoć magneta ukrala struju za 5 miliona dinara! Pre dve godine Brena i Boba uhvaćeni su i u milionskoj krađi struje u porodičnoj kući na Bežanijskoj kosi

Srbija 23.05.2016 | 07:10
Brena i Boba ponovo uhvaćeni u krađi struje

Najpoznatiji estradno-sportski bračni par u Srbiji Lepa Brena i Slobodan Boba Živojinović uhvaćeni su u novoj krađi struje, otkriva Informer.

Iako je pre dve godine Informer razotkrio Živojinoviće u višemilionskom "drpisanju" struje za svoju vilu na Bežanijskoj kosi u Beogradu, to očigledno nije sprečilo Brenu da bez blama ponovo krade!

Prema rečima naših dobro obaveštenih sagovornika, Brena i Boba su tokom 2015. "mažnjavali" električnu energiju za potrebe svog kafića "Grand ajriš pab" na Zlatiboru.

- Brena i Boba su uz pomoć specijalnog magneta "šokatora" onesposobili elektronsko brojilo na lokalu "Arjiš pab", zbog čega su merači prikazivali da je potrošnja struje daleko manja od stvarne. Živojinovići su struju krali unazad godinu i po i na taj način su oštetili EPS za više od pet miliona dinara (oko 41.000 evra) - ističe izvor Informera.
S druge strane, Lepa Brena nije htela da komentariše naša saznanja, a odgovore na pitanja o krađi struje nisu imali ni u pevačicinom PR timu.

Pored Brene, krađi struje na Zlatiboru nije odoleo ni privrednik Vasilije Mićić, vlasnik hotela "Palisad", u čijem sklopu radi i ekskluzivni restoran "Zlatni bor", za koji ovaj biznismen otima struju.

Mićić je inače i direktor preduzeća "Putevi Užice", ali i ljubitelj slika vrednih milion evra, koje je okačio u hol zlatiborskog hotela.

- Javna je tajna da na ovoj planini kradu struju gotovo svi kafići u samom centru odmarališta. Većina manjih lokala na Zlatiboru struju krade tako što se prikači na javnu rasvetu. "Krupnije zverke", ipak, to najčešće čine "štelovanjem" brojila, pa je tako Vasilije Mićić krao električnu energiju preko restorana "Zlatni bor" i to su, takođe, višemilionski iznosi - dodaje jedan od naših izvora.

Poznatih kradljivaca struje ima u raznim branšama. U Beogradu, recimo, za jednog od većih "strujnih lopova" slovi Srđan Knežević, vlasnik benzinskih pumpi "Knez Petrol".

- Potpuno je neverovatno šta sebi dozvoljavaju bogataši koji zarađuju milione. "Knez Petrol" je ukrao od EPS električnu energiju vrednu oko 330.000 evra, dok je velike iznose u prestonici napravila i estetska klinika "Ćirić" - kažu naši sagovornici.

U kojoj meri je krađa struje uzela maha, najbolje pokazuje podatak da je u 2015. budžet Srbije po ovom osnovu oštećen za čak 50 miliona evra.

Izvor: Informer

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Huki

23.05.2016 05:26

Eto njima potreba sirotinja nema sta,vjerovatno ce krivicno odgovarat strasno da je obicni radnik vec bi bio u pritvoru.

ODGOVORITE
Name

Brle

23.05.2016 06:10

Isti problem je i kod nas, samo je ovdje uigrana ekipa koja i krade i rjesava kradju.

ODGOVORITE
Name

lijan

23.05.2016 06:55

Treba im je trajno iskljuciti,da je prava drzava!?!!!

ODGOVORITE
Name

Gggy

23.05.2016 07:39

Drzava kriva osuzmes im svu imovinu mislim tu gdje su krali struju uzmes breni taj pab i u roku 24 sata licitacija i ajmo dalje netreba kazna beka ih drzava odma oslobodi nista slobodni al ostaju bez imovine pa sta ce mo mi sirotinja mi bi trebali svaki dan krasti

ODGOVORITE
Name

Bosanac

23.05.2016 09:58

Zar ste tako nisko spali! Koji je to blam. Sramota!!! I ja bi vam dozivorno iskljucio struju, sram vas bilo!

ODGOVORITE
Name

mira

23.05.2016 12:23

sramota

ODGOVORITE
Name

VRS RVI

23.05.2016 14:20

Bjeda u duši ostaje bjeda do smrti. Takvima da daš cijelu planetu pokušali bi otići na Mars da nešto ukradu

ODGOVORITE
Name

Tacno

23.05.2016 20:53

Gospodja se radja ona se ne postaje. Manire ili imas ili ih nemas. Obrazovanje moze oblikovato ono sto covjek nosi u genima. Umjesto da su nekom nesto dali, a sirotinje ima na svakom koraku oni se pojavljuju u ovakvom kontekstu.