Hiljade Italijana protiv "invazije" na Evropu

Hiljade ljudi protestovalo je na ulicama Rima protiv migracija, a demonstranti su pozvani na “odbranu Evrope i Italije“.

Svijet 21.05.2016 | 21:07
Hiljade Italijana protiv "invazije" na Evropu

“Zaustavite invaziju! Ovo je moj dom“, samo su neki od transparenata koje su nosili okupljeni demonstranti.

Protest je organizovao pokret “Kasa Pond“, koji se protivi migracionoj politici EU i traži strože kontrole granica.

Istovremeno je održan i kontraprotest takođe u glavnom gradu Italije je imao za cilj da izrazi protivljenje pokretu “Kasa Pond“.

Oba protesta su protekla mirno, bez većih incidenata.

Izvor: Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

#

21.05.2016 19:12

Imaju pravo, neka svako živi tamo gdje se rodio. Tu se radi o potpunom sukobu civilizacija. Ovo može biti plan Njemačke da se operu od zločina u drugom svjetskom ratu. Isposlovali su invaziju bliskog istoka na Evropu i sada će se sve evropske nacije pobuniti i ponašati kao Hitler 1938 godine. To i te kako odgovara Njemačkoj. Nakon tog novog pakla, malo ko će ih više prozivati da su genocidan narod. Kad su i svi ostali isti. Pakleni plan.

ODGOVORITE
Name

Hitler

22.05.2016 09:37

On je imao u poredjenu s ovim lak zadatak. 6 miliona Jevreja, par stotina hiljada Srba i nesto ostalih. Svi su bili locirani u svojim zemljama. Najvise su stradali Jevreji iz slavenskih zemalja. Ovo nije invazije jer poslije nvazije preostane ponesto. Ovo je tsunami poslije kojeg nece ostati nista od Evrope i evropske civilizacije. U invaziji trupe imaju neki smjer te mozes bjezati, izbjeci ih ili se ridruziti. Sad nema bjezanja jer je front svugdje. Pridruzitise mozes dok ne dobiju boravisnu dozvolu onda razvod i sestra od strica arasplod.

ODGOVORITE