Runi kritikuje: Nismo zaslužili Ligu šampiona!

Kapiten "đavola" otvoreno o učinku ekipe.

Fudbal 27.05.2016 | 12:00
Runi kritikuje: Nismo zaslužili Ligu šampiona!

Kapiten fudbalera Mančester junajteda Vejn Runi smatra da njegova ekipa nije ni zaslužila da završi sezonu među četiri najbolje ekipe u Premijer ligi, pošto nije postigla dovoljno golova.

Junajted je završio sezonu sinoćnjom pobedom nad Bornumutom od 3:1 i peti je na tabeli Premijer lige pa će naredne sezone igrati u grupnoj fazi Lige Evropa. Junajted je zbog lošije gol razlike peti, a četvrti je njegov gradski rival Siti, koji će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Tokom cele premijerligaške sezone ekipa Luja Van Gala postigla je samo 49 golova.

"Ovo je naš najgori skor po pitanju postignutih golova još od 1990. godine. Nismo postigli dovoljno golova. U Premijer ligi posle 38 utakmica, završiš tamo gde si zaslužio da završiš. Niko od fudbalera se ne žali, nismo bili dovoljno dobri za prva četiri mesta i to moramo da popravimo naredne sezone", rekao je Runi, preneli su britanski mediji.

On je dodao da je zadovoljan zalaganjem ekipe u utakmici protiv Bornmuta, ali da je razočaran što klub neće igrati u Ligi šampiona sledeće sezone.

"Naravno, klub ove veličine i sa ovakvom istorijom želi da igra u najjačem evropskom takmičenju. Razočaravajuće je što nismo uspeli", rekao je reprezentativac Engelske.

Govoreći o svojoj igri, Runi je rekao da je možda vreme da se povuče na sredinu terena, umesto da igra u napadu.

"Ponekad u karijeri morate da donesete odluke, a trenutno mislim da je za mene bolje da igram dublje u terenu. Naravno, drugačija je situacija sa reprezentacijom Engleske, još sam napadač. Ali, posle Evropskog prvenstva, u narednoj sezoni vidim sebe na sredini terena", rekao je Runi.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar